Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Με πειθαρχικές διώξεις απειλούνται διευθυντές του υπουργείου Παιδείας!

Με πειθαρχικές διώξεις απειλεί διευθυντές και υπαλλήλους 17 υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, ο υφυπουργός Ι.Πανάρετος καθώς δεν του παρέδωσαν στη διάρκεια συγκεκριμένου χρονοδιαστήματος που είχε ορίσει οικονομικά στοιχεία σχετικά με τις εκκρεμότητες του υπουργείου.
Όπως αναφέρει «Το Βήμα»ο κ.Πανάρετος έστειλε επιστολή στους διευθυντές του υπουργείου για να τον ενημερώσουν σχετικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις του υπουργείου προς τρίτους για το 2009, αλλά και όσες εκκρεμούσαν από προηγούμενη χρονιά.
Όρισε, μάλιστα, ημερομηνία παράδοσης των στοιχείων την 15η Δεκεμβρίου. Κατά την ημερομηνία αυτή 17 υπηρεσίες του υπουργείου δεν είχαν απαντήσει.
O υφυπουργός Παιδείας επανήλθε με νέα επιστολή του για την προσκόμιση των στοιχείων ως το τέλος του μήνα. Όπως ανέφερε, μάλιστα, αν δεν παραδώσουν τα στοιχεία που ζητήθηκαν, οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών θα βρεθούν μπροστά στις διώξεις που προβλέπει ο κώδικας των δημοσίων υπαλλήλων για αντίστοιχες περιπτώσεις.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή του κ.Πανάρετου προς τους διευθυντές των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας «δεδομένου ότι δεν απαντήσατε, παρακαλούμε όπως ενεργήσετε εντός τριών εργάσιμων ημερών (καταληκτική ημερομηνία η 29.12.2009), προσκομίζοντας τα αιτούμενα στοιχεία. Στην αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθούμε να κινήσουμε τη διαδικασία που προβλέπει ο κώδικας δημοσίων υπαλλήλων, Ν. 3528/2007, για τον πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκομένων στη διαχείριση δημοσίων κονδυλίων υπαλλήλων οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στη συγκεκριμένη εντολή. Επισημαίνουμε την υποχρέωσή σας να απαντήσετε, έστω και αν η απάντησή σας είναι αρνητική», καταλήγει η επιστολή του υφυπουργού.
(in.gr)

Σημείωση: Με τις οικονομικές υποχρεώσεις προς τους εργαζομένους του ΙΔΕΚΕ θα ασχοληθεί ο κύριος Πανάρετος; Θα υπάρξουν πειθαρχικές διώξεις για όσους ευθύνονται για την αθλιότητα εις βάρος χιλιάδων ανθρώπων που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στη Διά Βίου Μάθηση και αντί καταβολής των δεδουλευμένων 10 μηνών τους πέταξαν ένα ξεροκόμματο/ μισθό για τις γιορτές; Νομίζουν κάποιοι πως πρέπει να καμαρώνουν γι' αυτό;
Εσείς κύριε Πανάρετε τι λέτε; Μετά από 2 1/2 μήνες στο υπουργείο το να δηλώσετε άγνοια του θέματος μάλλον δεν σας τιμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου