Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Καλά Χριστούγεννα;

Στη χθεσινή του συνεδρίαση το ΔΣ του ΙΔΕΚΕ, αποφάσισε να μας δοθεί ένας μισθός (αντί των δέκα που μας χρωστάνε + δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα διακοπών). Ακόμη δεν μας έχει ανακοινωθεί επίσημα. Στη συνεδρίαση μετείχε για πρώτη φορά -ως παρατηρητής- και εκπρόσωπος απο το ΔΣ του Συλλόγου Συμβασιούχων.
Στην ίδια συνεδρίαση ανακοινώθηκε πως έχει ολοκληρωθεί η ένταξη όλων των προγραμμάτων, πλην της "Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών" (κάτι που θεωρούμε απαράδεκτο).
Τα ψίχουλα που μας δίνονται, έναντι των χρημάτων που δικαιούμαστε και για τα οποία έχουμε εργαστεί και με το παραπάνω, ασφαλώς δεν μας ικανοποιούν.
Δεν είμαστε επαίτες, αλλά εργαζόμενοι. Ας το καταλάβουν επιτέλους!
Όπως πληροφορηθήκαμε με ...ανακούφιση (!!!) οι διοικούντες το ΙΔΕΚΕ πήραν κανονικά το μισθό και το δώρο τους σε αντίθεση με τους εργαζομένους...

Πάντως η "ευχετήρια" επιστολή μας στην υπουργό Παιδείας, εμπνέει και αναδημοσιεύτηκε σε πολλές ιστοσελίδες και μπλογκ:
-Τρωκτικό
-Online press
-Νάσος Μπράτσος
-Σωστός Δημότης
Η ιστοσελίδα των ωρομισθίων του υπουργείου την αναδημοσίευσε, και ετοίμασε ανάλογη επιστολή, που έχει τη σημασία της:
Συντονιστικό Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών
Καλά Χριστούγεννα κα Διαμαντοπούλου Νο 2
Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009
"Η κ.Διαμαντοπούλου μας εμπαίζει για ακόμα μία φορά! Με ανακοίνωσή της καλεί τις νομαρχίες της χώρας να επισπέυσουν τις πληρωμές των ωρομισθίων!!!!!! Τι σχέση έχουν οι νομαρχίες με τις πληρωμές μας; Απολύτως καμία!

Ας αφήσει λοιπόν ηκ.Διαμαντοπούλου τα επικοινωνιακά παιχνίδια και ας αποδείξει ότι διαφέρει έστω και στο ελάχιστο με τον προκάτοχό της κ.Σπηλιωτόπουλο. Χιλιάδες ωρομίσθιοι της Δευτεροβάθμιας παραμένουν απλήρωτοι από την περσινή χρονιά. Επίσης χιλιάδες ωρομίσθιοι της Πρωτοβάθμιας ( για τη Δευτεροβάθμια δεν το συζητάμε...) μάλλον δε θα μπορέσουν (για ακόμα μια φορά) να κάνουν Χριστούγεννα, αφού αναμένεται να πληρωθούν μετά το Πάσχα...
Την ίδια στιγμή που σύμφωνα με το in.gr η κ.Διαμαντοπούλου δηλώνει χαρακτηριστικά με παρέμβασή της στη Βουλή:
"Τα κονδύλια του προϋπολογισμού για την Παιδεία (1,135 δισ. ευρώ) υπερβαίνουν ακόμα και τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ".
Αν είναι έτσι κ.Διαμαντοπούλου, περιμένουμε άμεσα την αποπληρωμή ΟΛΩΝ των δεδουλεμένων ΟΛΩΝ των ωρομισθίων και κάλυψη των κενών με μόνιμους διορισμούς.
Λεπτομέρεια: Για πρώτη φορά ίσως τα τελευταία χρόνια, παραμένουν απλήρωτοι ακόμα και αναπληρωτές...
Τα σχόλια είναι περιττά..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου