Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2009

Ο νέος νόμος για τις προσλήψεις

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου για τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, το σχέδιο νόμου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει μία εβδομάδα.
Σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους, ο υπουργός τόνισε ότι θα είναι ένα πρώτο νομοσχέδιο προκειμένου «να καταργήσουμε το πολιτικό δουλεμπόριο των νέων γενεών», ενώ αναφερόμενος στην περίπτωση Stage κάλεσε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που στέλνουν λάθος μηνύματα προς τα παιδιά των Stage να σταματήσουν αυτή την τακτική και αν μη τι άλλο να τους ζητήσουν μία συγγνώμη.
Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι το νομοσχέδιο έχει συνταχθεί σε συνεργασία και με τη σύμφωνη γνώμη του ΑΣΕΠ, το οποίο θα έχει και την πλήρη ευθύνη από δω και στο εξής για όλες τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα.
Διευκρίνισε δε ότι πρόκειται για το πρώτο νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο δημόσιο με το οποίο θα θεμελιωθεί η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη, αλλά και θα «ξεπαγώσουν» οι προσλήψεις στο Δημόσιο.
Θα ακολουθήσει νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει όλες τις διαδικασίες για τις προσλήψεις χωρίς, ωστόσο, να προσδιορίζει πότε ακριβώς θα έλθει ο νέος νόμος στη Βουλή.
Επανέλαβε ότι δεν θα καταργηθεί η μοριοδότηση στις προσλήψεις, αλλά η προσαύξηση σε όσους εργάζονται με συμβάσεις στο δημόσιο, μια κατάφωρη αδικία έναντι των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, όπως είπε.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο

Ο κ. Ραγκούσης έδωσε μια εικόνα των μόνιμων εργαζομένων στο Δημόσιο, λέγοντας ότι το 2006 εργάζονταν σε αυτό 706.336 άτομα.
Το 2007 οι εργαζόμενοι αυξήθηκαν σε 724.896 και το 2008 διαμορφώθηκαν σε 735.294.
Για τους συμβασιούχους του Δημοσίου το 2007 ήταν 96.114, το 2008, 75.127 και μέχρι το Σεπτέμβριο του 2009 73.334.

(in.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου