Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009

Ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβασιούχων

Το Συντονιστικό Συμβασιούχων Έργου και Ορισμένου Χρόνου αντιδρά στις εξαγγελίες της κυβέρνησης που ισοδυναμούν με πραγματικές ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ των περίπου 70.000 συμβασιούχων που εργάζονται σήμερα, καλύπτοντας τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημόσιου τομέα.
Ήδη συνάδελφοι απολύονται από τους φορείς στους οποίους εργάζονται για χρόνια, χωρίς προοπτική επαναπρόσληψης, ενώ είναι απορίας άξιον πώς θα υλοποιηθούν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης (σύνταξη σε τρεις μήνες, πάταξη της φοροδιαφυγής κ.λπ.) όταν οι δημόσιες υπηρεσίες θα απογυμνωθούν από το έμπειρο προσωπικό τους.
Η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για μονιμοποίηση όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες έχει ξεχαστεί.
Η νομοθετική πρωτοβουλία Ραγκούση, όπως ανακοινώθηκε, δεν ικανοποιεί ούτε τα αιτήματα των συμβασιούχων ούτε την κάλυψη των αναγκών του δημόσιου τομέα, γιατί:
1.Δεν συνοδεύεται από δέσμευση για τον αριθμό των προσλήψεων του μόνιμου προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν σήμερα στα Υπουργεία, στα ασφαλιστικά Ταμεία, στις ΔΕΚΟ κ.α.
2.Δεν καταργεί την ελαστική εργασία, αφού προβλέπει αριθμό προσλήψεων εποχικά εργαζόμενων και συμβάσεων έργου.
3.Πετάει στην ανεργία πολλούς από τους ήδη εργαζόμενους, αφού δεν καταργεί τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις του ΠΔ Παυλόπουλου. Με το ισχύον καθεστώς, οι συμβασιούχοι που εργάζονται επί πολλά χρόνια στον δημόσιο τομέα δεν δικαιούνται καν να κάνουν τα χαρτιά τους στις εξαγγελλόμενες προσλήψεις εποχικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ γιατί ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ 24 ΜΗΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
4.Υποβαθμίζει την εργασιακή εμπειρία, όπως φάνηκε και από τις εξαγγελίες για την αλλαγή των προσλήψεων στην εκπαίδευση.
Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να καταργήσει την ελαστική εργασία, αλλά να διώξει τους σημερινούς συμβασιούχους. Οι αναφορές της κυβέρνησης περί «αναξιοκρατίας» δεν μας αγγίζουν. Στο διάστημα που υπηρετούμε στον δημόσιο τομέα έχουν κριθεί πολλαπλώς τόσο τα τυπικά όσο και τα ουσιαστικά μας προσόντα, γι’ αυτό και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για χρόνια καλύπτοντας τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Υπηρεσιών μας.
Το Συντονιστικό Συμβασιούχων δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει τους αγώνες μέχρι την τελική δικαίωση. Καλούμε όλα τα σωματεία συμβασιούχων και τους συναδέλφους να κινητοποιηθούν και να δώσουν δυναμικό παρών στην πανελλαδική κινητοποίηση την ΠΕΜΠΤΗ 19/11 ΣΤΙΣ 10 π.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ και πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για να διαδηλώσουμε τα δίκαια αιτήματά μας:

1Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
2Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης
3Καμία απόλυση- Καμία επιδείνωση των εργασιακών μας σχέσεων.


Καλούμε όλους τους συναδέρφους μας και τους αρμόδιους φορείς (Γ.Σ.Ε.Ε. - Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ) να στηρίξουν την κινητοποίηση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου