Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2009

Ενημέρωση για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ

Πιστεύουμε ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον η ανακοίνωση των συλλόγων των μονίμων υπαλλήλων της ΕΡΤ για τους συμβασιούχους της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Λέτε να δούμε και από άλλους συλλόγους μονίμων υπαλλήλων παρόμοιες ανακοινώσεις;

Παραθέτουμε την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εξής σύλλογοι:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΤ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Κ/Φ, Ρ/Φ & Τ/Ο ΕΡΤ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΡΤ

ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ


"Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή την πορεία που παίρνει το θέμα των Συμβασιούχων. Σίγουρα είναι σωστή η κατεύθυνση που οδηγεί προς το τέλος της εκμετάλλευσης. Οι προσλήψεις από δω και πέρα θα πρέπει να γίνονται με αδιάβλητο τρόπο αποκλειστικά απʼ τον ΑΣΕΠ.
Όμως μπορεί αυτό να γίνει σε μια μέρα; Και τι θα γίνει με όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί για πολλά χρόνια εκεί που το ίδιο το κράτος τους τοποθέτησε;
Διαβάζουμε βέβαια και για τις παράνομες συμβάσεις. Συμβάσεις «ημετέρων» με υπέρογκα ποσά, προεκλογικές συμβάσεις, συμβάσεις παράτυπες ή καθ οιονδήποτε τρόπο καταχρηστικές. Σίγουρα αυτές δεν πρέπει να συνεχιστούν. Αποτελούν πρόκληση όχι μόνον για την ΕΡΤ, αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία.
Οι περισσότερες όμως αφορούν ποσά λίγων εκατοντάδων ευρώ. Και αφορούν συναδέλφους που εργάζονται δίπλα μας, στο ίδιο αντικείμενο με μας. Πιστεύουμε πως έχουν κι αυτοί δικαιώματα στη ζωή, αλλά είναι λυπηρό να ζουν συνεχώς με την αγωνία της ανανέωσης. Πρόκειται κυρίως για νέους ανθρώπους που βιώνουν μια συνεχή ομηρία. Μια ομηρία που τους αρνείται τα στοιχειώδη δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή. Όμως δεν είναι μόνο το ανθρώπινο κομμάτι. Σίγουρα είναι σοβαρό αλλά αν ήταν μόνον αυτό θα ήταν σα να μιλάμε για ελεημοσύνη. Και βέβαια δεν ζητούν κάτι τέτοιο! Πέρα από το ανθρώπινο κομμάτι λοιπόν είναι και το πρακτικό. Και είναι απόλυτα αληθινό πως η ΕΡΤ τους έχει μεγάλη ανάγκη αυτούς τους ανθρώπους. Υπάρχουν εκπομπές που δεν μπορούν να βγουν στον αέρα. Τμήματα που δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Διαδικασίες που θα μπλοκαριστούν άμεσα. Αν φύγουν η ΕΡΤ θα μείνει ακρωτηριασμένη!
Πού καταλήγουμε λοιπόν; Η θέση μας είναι πως πρέπει να κριθούν οι συμβάσεις μία-μία κατά περίπτωση. Βασικά κριτήρια: νομιμότητα, αμοιβή σε λογικά επίπεδα(ίσες αμοιβές για την ίδια εργασία), συνολικός χρόνος υπηρεσίας και να καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες..."

Οι 1.100 συμβασιούχοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί της ΕΡΤ πραγματοποιούν νέα συνέλευση την ερχόμενη Τετάρτη με αποφάσεις για απεργία.
Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 2 μ.μ. στο στούντιο Ε της Ραδιοφωνίας στην Αγία Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου