Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Έντονες φήμες για παραίτηση της υπουργού Παιδείας

Αν και οι συνεργάτες της το διαψεύδουν, τα δημοσιογραφικά γραφεία βοούν για παραίτηση της υπουργού Παιδείας εν όψει της αποκάλυψης κάποιων σκανδάλων από εφημερίδες του Σαββατοκύριακου.

Ανυπόστατες οι φήμες περί παραίτησης, ωστόσο γράφει η zougla

"Κατηγορηματικά διαψεύδει το περιβάλλον της υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου τις πληροφορίες που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο περί επικείμενης παραίτησής της.
«Για ποιο λόγο να παραιτηθεί η υπουργός;» δήλωσε στη zougla.gr άμεσος συνεργάτης της, τονίζοντας «έχουμε σοβαρές δουλειές, διεξάγονται Πανελλήνιες και ας μην παίζουν με τις εξετάσεις των παιδιών ορισμένοι γνωστοί πειρατές του Διαδικτύου»..."

Το troktiko επιμένει!
...και γράφει απαντώντας:
ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ...Ν. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

"...Πολύ ψάχνονται για το υπουργείο Παιδείας, αλλά οι φήμες οργιάζουν για συνεχείς διαβουλεύσεις στην κυβέρνηση προκειμένου να προλάβουν τα πράγματα σε υπουργείο. Οι πληροφορίες παιδιά είναι συγκεχυμένες. Yπάρχει κάποιο θέμα με υπουργό - υφυπουργό της κυβέρνησης. Λέτε να μας κατέβηκε από το κεφάλι;
Εφημερίδα έχει στα χέρια της στοιχεία για υπουργό ή υφυπουργό και σκάνδαλο που είναι μεγαλύτερο από αυτό που έγινε με την Γκερέκου. Ορίστε το πήγαμε και λίγο παραπέρα. Είναι εφημερίδα που βγαίνει Σ/Κ. Μπορεί να είναι και περισσότερες. Ξεσκονίζουν τον σύζυγο.
Σιγά μην βγήκε η Διαμαντοπούλου να απαντήσει στο κάθε troktiko που γράφει μια πληροφορία ή κάποια φήμη. Ο Νίκος Γεωργιάδης που είναι στην ομάδα του Μάκη και αντ'αυτού , γνωστός ΠΑΣΟΚΟΣ και κολλητός της Διαμαντοπούλου που το διατυμπανίζει αριστερά και δεξιά έγραψε για...πειρατές του διαδικτύου. Έτσι είναι οι σχέσεις των δημοσιογράφων με πολιτικούς. Θα την πήρε τηλέφωνο να της πουλήσει εκδούλευση και θα του είπε: 'Βάλε κάτι ξέρεις εσύ από κύκλους" και έβαλε πειρατές του διαδικτύου. Είναι δυνατόν να απαντάει έτσι υπουργείο παιδείας και το περιβάλλον τους;
Γιατί αν έλεγε η Διαμαντοπούλου τέτοιο πράγμα τότε πρέπει να της απαντήσουμε ότι χθες και σήμερα οι περισσότερες εφημερίδες του κόσμου αναφέρθηκαν στο troktiko όταν ο Γεωργιάδης δεν έπαιρνε χαμπάρι τι γινόταν με Γκερέκου. Και τότε που γράφαμε για παραίτηση από το πρωί και το πήραν είδηση το βράδυ!
Κάτι συμβαίνει στην κυβέρνηση αυτή την στιγμή με άλλο στέλεχος. Τι να κάνουμε; Αυτό μάθαμε και αυτό λέμε..."

Πάντως την έντονη αντίδραση της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου προκάλεσε η φημολογία περί παραίτησής της.

Η ίδια εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «φήμες και υπονοούμενα χωρίς βάση και χωρίς αφορμή δημιούργησαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο το γαϊτανάκι της παραπληροφόρησης των «…μη ειδήσεων» περί δήθεν παραίτησής μου. Μέχρις εδώ!».
Οπως αναφέρει η υπουργός, όλα αυτά συμβαίνουν μεσούσης της διαδικασίας των Πανελληνίων Εξετάσεων όπου διακυβεύεται το μέλλον χιλιάδων παιδιών, υπογραμμίζοντας ότι «η διασπορά αυτών των φημών ανήκει στη διαδικασία της ποινικής νομοθεσίας».
Και καταλήγει: Η επιχείρηση «αίμα στο κοινό» είναι το αντίθετο από τη διαφάνεια και από την αναγκαία αποκαλυπτική λειτουργία της δημοσιογραφίας. Ως πολιτικός αρνούμαι τις απόπειρες εκφοβισμού απ’ όπου και αν προέρχονται. Ελπίζω τα αρμόδια όργανα των δημοσιογράφων να προστατέψουν τις αρχές του λειτουργήματός τους..."

Διαβάστε κι εδώ μερικά στοιχεία για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου