Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Απάντηση του ΙΔΕΚΕ σε έγγραφο του Συλλόγου

Σε έγγραφο που είχαμε στείλει ως Σύλλογος και αφορούσε στις "Αλλαγές στον έλεγχο του ωραρίου εργασίας και στη χορήγηση αδειών", μας διαβιβάστηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο η σχετική γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Ι.Δ.ΕΚ.Ε.
Μια πρώτη -θετική- παρατήρηση είναι ότι για πρώτη φορά μας δίνεται γραπτή απάντηση σε κάποιο έγγραφό μας.
Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα σε σειρά επιστολών και εγγράφων του Συλλόγου μας, ουδέποτε λάβαμε κάποια απάντηση από την προηγούμενη διοίκηση του ΙΔΕΚΕ, αλλά ακι από τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου. Χαρακτηριστικό ότι η επιστολή μας προς την υπουργό Παιδείας, με αίτημα για συνάντηση μαζί της, παραμένει αναπάντητη από τον Οκτώβριο του 2009 (!)

Η απάντηση:

Θέμα: Συνθήκες απασχόλησης συμβασιούχων ΙΔΕΚΕ/ Σχετ. έγγραφο ΣΥ.ΣΥ.Ι.Δ.ΕΚ.Ε. 7/19-5-2010Σε σχέση με τα ερωτήματα -αιτήματα που θέτει το προαναφερόμενο έγγραφο, σας γνωρίζουμε ότι η σχέση των απασχολουμένων του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. με αυτό είναι εκείνη της σύμβασης έργου (και όχι εργασίας) και συνεπώς οι υποχρεώσεις και τα διακιώματα των συμβαλλομένων θα πρέπει να αντιστοιχούν στα χαρακτηριστικά των συμβάσεων έργου, όπως αυτά καθορίζονται από την κείμενη νομοθεσία και εξειδικεύονται με την σύμβαση που έχει υπογραφεί με καθέναν από αυτούς.
Το σύστημα ελέγχου, π.χ. παρουσίας προσέλευσης και αποχώρησης ή απουσίας μέσω καρτών προσήκει στις συμβάσεις εργασίας, ενώ στις συμβάσεις έργων προέχει η έγκαιρη παράδοσή τους σύμφωνα με τις προβλεπόμενες για τον καθένα προδιαγραφές ποιότητας και ποσότητας.
Για το Τμήμα Νομικού Συντονισμού και τη νομική υπηρεσία του Ι.Δ.ΕΚ.Ε.
Ευάγγελος Δ. Πανταζής -Σπυρίδων Β. Πιστιόλης


Μια απορία:

Πότε ακριβώς το Τμήμα Νομικού Συντονισμού κατανόησε ότι "το σύστημα ελέγχου παρουσίας προσέλευσης και αποχώρησης ή απουσίας μέσω καρτών προσήκει στις συμβάσεις εργασίας ενώ στις συμβάσεις έργων προέχει η έγκαιρη παράδοσή τους σύμφωνα με τις προβλεπόμενες για τον καθένα προδιαγραφές ποιότητας και ποσότητας"; Απ' όσο γνωρίζουμε τόσα χρόνια που εφαρμοζόταν το σύστημα με τις κάρτες, οι ίδιοι άνθρωποι ήταν Νομικοί Σύμβουλοι. Είχαν από παλιά εκφράσει τη διαφωνία τους ή κάτι τους έκανε ξαφνικά να αλλάξουν άποψη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου