Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Η συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου μας με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα του ΙΔΕΚΕ

Στη συνάντηση που έγινε μετά από αίτημα του ΔΣ του Συλλόγου Συμβασιούχων ΙΔΕΚΕ με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΙΔΕΚΕ, δόθηκαν απαντήσεις στα θέματα που είχαμε θέσει σε σχετικό μας υπόμνημα.

Περιληπτικά οι απαντήσεις που λάβαμε έχουν ως εξής:
-Για την καταβολή των δεδουλευμένων μας διαβεβαίωσαν ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε όλα τα προγράμματα το συντομότερο δυνατό. Δεν μας δόθηκε ακριβές χρονοδιάγραμμα.
-Τα προγράμματα όπως και οι συμβάσεις μας θα συνεχιστούν μέχρι τη λήξη τους ως έχουν, εκτός αν προκύψει διαφορετική πολιτική απόφαση.
-Οι συμβάσεις των συναδέλφων που έχουν λήξει θα συνεχιστούν μέχρι 31 Ιουλίου 2010, εφόσον ψηφιστεί η εισήγηση του προέδρου από το ΔΣ στις 4 Μαίου.
-Μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρξει καινούργιο νομοσχέδιο το οποίο θα αφορά την διά βίου μάθηση όπου ο ρόλος του ΙΔΕΚΕ θα είναι η υλοποίηση όλων των προγραμμάτων. Θα υπάρξουν αναδιαμορφώσεις.
-Στο θέμα των αδειών ισχύουν αυτά που ίσχυαν μέχρι τώρα με τη διαφορά ότι ο υπεύθυνος του κάθε έργου θα κρατάει «παρουσιολόγιο» αδειών. Οι αναρρωτικές άδειες θα εξακολουθούν να πηγαίνουν στο διοικητικό.
-Το ΔΣ του ΙΔΕΚΕ αναμένεται να λάβει απόφαση για την κατάργηση του "χτυπήματος κάρτας". Η τήρηση του ωραρίου θα είναι στην ευθύνη του κάθε υπεύθυνου έργου.
-Για το δικαίωμα στις απεργιακές κινητοποιήσεις θεωρήθηκε αδιανόητο να μην το έχουμε.
-Ήταν θετικοί στο να επιμορφωνόμαστε και να συμμετέχουμε σε σεμινάρια συνέδρια και ημερίδες.
-Το δικαίωμα παρουσίας εκπροσώπου στο Δ.Σ του ΙΔΕΚΕ δεν προβλέπεται από το σημερινό καταστατικό και θεωρήθηκε επιτήρηση. Εντούτοις ο πρόεδρος του ΙΔΕΚΕ συμφωνεί και θα το προτείνει μόλις γίνει αλλαγή του καταστατικού να συμμετέχουμε ενεργά με δικαίωμα λόγου και ψήφου.

Πιο αναλυτική ενημέρωση θα γίνει σε προσεχή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου