Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010

Απεργία!

Το ΔΣ του Συλλόγου Συμβασιούχων ΙΔΕΚΕ αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση τη συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 5ης Μαΐου. Καλούνται όλοι οι συμβασιούχοι στη κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως.
(Συνάντηση εργαζομένων στο ΙΔΕΚΕ στη γωνία των οδών Μάρνη και Πατησίων, απέναντι από το Μουσείο)


Γενική απεργία στις 5 Μαΐου

24ωρη απεργία στις 5 Μαΐου αποφάσισε την Τρίτη η εκτελεστική γραμματεία της ΓΣΕΕ.
Στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010 καλεί η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ τους εργαζόμενους, αναφέροντας ότι η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία μπροστά σε μια πρωτόγνωρη επίθεση στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα.
Ειδικότερα, στη σημερινή της συνεδρίαση η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ (μετά από σχετική απόφαση - εξουσιοδότηση της Ολομέλειας της διοίκησης) αποφάσισε και προκήρυξε 24ωρη γενική απεργία για την Τετάρτη 05/05/2010 με αιτήματα - διεκδικήσεις:

- Την απόκρουση των Νεοφιλελευθέρων εκβιασμών και απαιτήσεων της τρόικας (Ε. Επιτροπή, Ε.Κ.Τ., ΔΝΤ) για την ισοπέδωση των εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

- Την απόρριψη όποιων αντι - ασφαλιστικών συνταγών ακυρώνουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα δεν εξασφαλίζουν την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

- Την άμεση υπογραφή ΕΓΣΣΕ και κλαδικών ΣΣΕ, με τις οποίες θα διασφαλίζονται με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις οι μισθοί - τα ημερομίσθια, τα εργασιακά δικαιώματα, οι θέσεις εργασίας. Τέλος, μετά την απεργία της 05/05, η Ε. Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά, για να καθορίσει τη συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου