Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Στάση εργασίας και συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη

Σε παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 προχωρούν αύριο (Πέμπτη 25 Νοεμβρίου) η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Μετά από συνεδρίαση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν να εκδηλώσουν σε πρώτη φάση την αντίδρασή τους στις περικοπές και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που προβλέπονται από το Μνημόνιο. Θα ακολουθήσει, όπως έχει ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες, η πανεργατική-πανελλαδική απεργία στις 15 Δεκεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα συναντηθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος, διεκδικούν την διατήρηση των θέσεων εργασίας, τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, τη διαφύλαξη του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων και την ενίσχυση του εισοδήματος ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων.
Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα λεωφορεία από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ την ίδια ώρα δε θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.
Από τις 12 έως τις 4 δε θα κινηθούν οι συρμοί του ΗΣΑΠ και του ΤΡΑΜ. Οι δε συρμοί του τραμ θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 10:30 και θα επανακυκλοφορήσουν στις 17:30.
Οι εργαζόμενοι στο Μετρό δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα τις ώρες που θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας.

ΜΗΝΥΜΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ
ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε. – Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Γκρεμίζουν τις αποδοχές μισθωτών και συνταξιούχων. Διαλύουν τις συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις, οδηγούν σε απολύσεις σε στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ

Η κλιμάκωση των μέτρων ακραίας νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης, που λαμβάνουν από κοινού κυβέρνηση και τρόϊκα και ήδη αποτυπώνεται στο περίφημο "Μνημόνιο Νο 3", οδηγεί σε νέες δραματικές μειώσεις μισθών και αποδοχών στο σύνολο των εργαζομένων και των συνταξιούχων και ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο σε απολύσεις προσωπικού και διάλυση των δημοσίων επιχειρήσεων στο όνομα των "ελλειμμάτων".
Οι ασφυκτικές πιέσεις, προκειμένου να εκταμιευτούν η 3η και η 4η δόση του δανείου, διαμορφώνουν ένα νέο "οδικό χάρτη" διάλυσης μισθών, συντάξεων, εργασιακών σχέσεων, κατάργηση κοινωνικών παροχών με συνέπεια τη διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας αλλά και του οικογενειακού προγραμματισμού εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων.
* Στον ιδιωτικό τομέα επιτείνεται η αποσάθρωση των συλλογικών συμβάσεων με την οριζόντια κατίσχυση των επιχειρησιακών κατά παράβαση κάθε νομικής και συνταγματικής πρόβλεψης (Ν.1876/90), οδηγώντας σε εκμηδενισμό των ήδη χαμηλών αποδοχών για την πλειοψηφία των υπαλλήλων.
* Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τα διαχειριστικά "ελλείμματα" φορτώνονται μονομερώς στους εργαζόμενους, οδηγώντας ολόκληρες στρατιές στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση.
* Στο στενό δημόσιο τομέα και τις υπηρεσίες, δρομολογούνται άμεσες απολύσεις για 10.000 συμβασιούχους και διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για νέα οδυνηρή μείωση των μισθών (ήδη οι αποδοχές των Δημοσίων Υπαλλήλων έχουν μειωθεί τον τελευταίο χρόνο 25% κατά μέσω όρο χωρίς να συνυπολογίζεται το «πάγωμα» των μισθών) μέσω της διαμόρφωσης του Νέου Μισθολογίου, ενώ οι δοκιμαστικές βολές για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων συνεχώς πυκνώνουν.
Η υποβάθμιση μισθών και συντάξεων, ο περιορισμός και η υποβάθμιση του δημόσιου κοινωνικού αγαθού (παιδεία, υγεία, πρόνοια), η αύξηση της ανεργίας σε τρομακτικά επίπεδα δημιουργούν ένα εφιαλτικό τοπίο για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, όλοι οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με νέες δραματικές περικοπές δικαιωμάτων, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και με ΕΝΟΤΗΤΑ και αποφασιστικότητα θα αντισταθούν να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.


ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη συγκέντρωση – συλλαλητήριο που οργανώνουν Γ.Σ.Ε.Ε. – Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου
στις 13.00 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου