Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Κινητοποιήσεις των Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

Από την Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών λάβαμε και δημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 5/12/10
Την Κυριακή, 5/12, πραγματοποιήθηκε η συνέλευση αδιόριστων, αναπληρωτών, ωρομισθίων. Το θέμα που κυριάρχησε στη συνέλευση ήταν οι εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο σχολείο με αφορμή τη νέα σύμβαση των αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ, οι κινητοποιήσεις και οι κατακτήσεις που ο κόσμος της αδιοριστίας κατάφερες να κερδίσει μέχρι τώρα. Παραδοχή όλων ήταν ότι το Υπουργείο Παιδείας αρχικά είχε την πρόθεση οι πληρωμές και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των συναδέλφων μέσω ΕΣΠΑ να είναι αναλογικά και με βάση τις ημέρες εργασίας και όχι τον μήνα και το καθεστώς εργασίας των αναπληρωτών μέσω τακτικού προϋπολογισμού. Όμως, το σύνολο των συναδέλφων με τις συντονισμένες και μαζικές κινητοποιήσεις είτε αυτές ήταν με τη μορφή απεργίας και διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας (22/11) είτε διαμαρτυρίες στις κατά τόπους διευθύνσεις με τη συνδρομή και των διδασκαλικών συλλόγων –με υποδειγματική την κινητοποίηση και την κατάληψη της διεύθυνσης της ΄γ Αθήνας– πέτυχε την αναγνώριση όλων των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Αποδείξαμε τόσο στο Υπουργείο όσο και στο σύνολο του κλάδου ότι η επίθεση που έχει εξαπολύσει το Υπουργείο και συνολικά η κυβέρνηση ενάντια στα εργασιακά μας δικαιώματα δε θα μείνει αναπάντητη και μάλιστα δε θα περάσει. Επιπλέον, η μαζική αποχή συναδέλφων από τα ΠΕΚ τη στιγμή που καλούμαστε να συμμετέχουμε σε απλήρωτες υπερωρίες αποδεικνύει άλλη μια φορά ότι δεν πάμε ως πρόβατα στη σφαγή.

Αν το πρώτο βήμα έγινε, η μάχη δεν τελείωσε. Το επόμενο χρονικό διάστημα υπογράφουμε συμβάσεις όταν αυτές αναγράφουν τα πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, όταν η σύμβαση συνοδεύεται με αναλυτική μισθολογική κατάσταση που επιβεβαιώνει αναλυτικά τα παραπάνω, σφραγισμένη από τη διεύθυνση. Σαφώς, όμως, και δεν είναι δυνατό να ξεχάσει κανείς ότι είναι Δεκέμβρης και το δημόσιο σχολείο λειτουργεί με απλήρωτους εργαζόμενους από τον Σεπτέμβρη, όταν μάλιστα γνωρίζουμε ότι η πληρωμή δεν εξαρτάται από την υπογραφή σύμβασης τη στιγμή που έχουμε κάνει ήδη ανάληψη υπηρεσίας. Γιατί η «καινοτομία» τελικά είχε να κάνει με την απλήρωτη εργασία. Δεν είμαστε εθελοντές, είμαστε εργαζόμενοι και δε θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό. Τις επόμενες μέρες, αν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμών και των δεδουλευμένων του Νοέμβρη θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο της επίσχεσης εργασίας.

Ζούμε σε μια περίοδο που οι κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα καταργούνται εν μία νυκτί. Ενώνουμε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους τη φωνή μας και τις δυνάμεις ενάντια στην κυβέρνηση, το ΔΝΤ και την τρόικα, αγωνιζόμενοι για αξιοπρεπή δουλειά και όχι ανεργία, για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και υγεία.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Ø Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στο δημόσιο σχολείο και κατάργηση της ελαστικής εργασίας. Πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους. Ενιαία συλλογική σύμβαση για όλους τους αναπληρωτές

Ø Ένταξη όλων των εκπαιδευτικών λειτουργιών σε χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό

Ø Καμία επιμόρφωση εκτός εργασιακού ωραρίου

Ø Άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων


Αποφασίζουμε:

· Συμμετοχή στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 15 Δεκέμβρη

· Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Τσόχα 15-17, Αθήνα) την Τρίτη 14/12 στις 3μ.μ.

· Παράσταση στο ΔΣ της ΔΟΕ την Τετάρτη, 8/12, στις 11πμ και απαίτηση άμεσης και έμπρακτης στήριξης από την ομοσπονδία. Απαιτούμε την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων, κήρυξη στάσης εργασίας για την Τρίτη 14/12 καθώς και τη συνδικαλιστική μας κάλυψη στις επόμενες κινήσεις μας (επίσχεση εργασίας), τη δημιουργία ταμείου αλληλοβοήθειας για όλους τους απλήρωτους συναδέλφους.

· Καμπάνια ενημέρωσης μαθητών και γονιών

· Νέα γενική συνέλευση την Κυριακή 19/12

· Συγκέντρωση την Παρασκευή 24/12, στις 5μμ, στην πλατεία Συντάγματος (αρχή Ερμού)

1 σχόλιο:

  1. Επειδή είμαι εκπαιδεύτρια στο ΙΔΕΚΕ κι είχα αφήσει ξανά σχόλιο παλαιότερα γιατί θέλω να οργανώσω κάποια πράγματα στην περιφέρεια την οποία ανήκω, παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε μαζί μου στο εμαιλ agnwsti35@pathfinder.gr
    γιατί δε βλέπω ένα εμαιλ επικοινωνίας σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή