Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Αίτημα για ενημέρωση και συνάντηση

Προς
1)Γενικό Γραμματέα Δ.Β.Μ κ. Μπάκα Ευθύμιο
2)Πρόεδρο Δ.Σ Ι.Δ.ΕΚ.Ε κ. Γαληνέα Ιωάννη
3)Διευθύνοντα Σύμβουλο Ι.Δ.ΕΚ.Ε κ.Καπούλα

Θέμα: Αίτημα για ενημέρωση και συνάντηση

Αξιότιμοι,

Ως Σύλλογος Συμβασιούχων του Ι.Δ.ΕΚ.Ε ζητούμε να ενημερωθούμε άμεσα και με ακρίβεια για φλέγοντα ζητήματα που έχουν ανακύψει στο φορέα και συγκεκριμένα:

α) ζητούμε να μας δοθεί ακριβές χρονοδιάγραμμα των πληρωμών μας, οι οποίες καθυστερούν λόγω του προγράμματος «Διαύγεια». Ζητούμε επίσης να ενημερωθούμε για ποιο λόγο δεν ελήφθησαν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η καθυστέρηση αυτή.

β) επισημαίνουμε το γεγονός ότι υπάλληλοι της Γ.Γ.Δ.Β.Μ έχουν οριστεί –παράλληλα με την κύρια απασχόλησή τους- ως μέλη ομάδας στα έργα του Ι.Δ.ΕΚ.Ε λαμβάνοντας επιμίσθια.
Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιοι απασχολούνται σε παραπάνω από δύο έργα χωρίς στην πραγματικότητα να προσφέρουν τίποτε σε αυτά.
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 27579/22-10-2010 απόφαση της διοίκησης του Ι.Δ.ΕΚ.Ε, τα στελέχη του (περιφερειακά, ωρομίσθιοι, ομάδες έργου) υποχρεούνται να δουλεύουν αποκλειστικά σε μόνο ένα έργο με το σκεπτικό ότι η απασχόλησή τους σε περισσότερα από ένα έργα στερεί από τους ανέργους ενδεχόμενες θέσεις εργασίας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Τίθενται αναπόφευκτα τα ερωτήματα:

1) Γιατί την ίδια στιγμή που επιτρέπεται σε μόνιμους υπαλλήλους να «καλύπτουν» κενά που δημιούργησε η παραίτηση ή η μη ανανέωση συμβάσεων των συμβασιούχων, δεν δίνεται η δυνατότητα σε ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς ή περιφερειακά στελέχη να εργαστούν σε περισσότερα από ένα έργα;
Η απασχόληση των ωρομισθίων εκπαιδευτών (16ευρώ/ώρα μικτά) και των περιφερειακών στελεχών στο Ι.Δ.ΕΚ.Ε απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί πλήρης και το συνολικό ποσό που θα αποκόμιζαν, μετά βίας θα τους επέτρεπε την επιβίωση και σε καμία περίπτωση πολυτελή διαβίωση.
2) Οι ορισμοί αυτοί δεν έρχονται σε πλήρη αντίφαση με τη σχετική νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία το επιμίσθιο των δημοσίων υπαλλήλων δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 25% του βασικού μισθού;
3) Ό,τι κι αν ισχύει σε νομικό επίπεδο, τίθεται ένα μέγα ηθικό θέμα. Σε μια περίοδο με ιδιαιτέρως υψηλά ποσοστά ανεργίας, είναι πρόκληση να μην προκηρύσσονται θέσεις που θα πρόσφεραν απασχόληση σε άνεργους συμπολίτες μας.
4) Ζητάμε κατόπιν αυτών τις αποφάσεις διορισμού και τον κατάλογο των μονίμων υπαλλήλων της ΓΓΔΒΜ που εργάζονται παράλληλα σε Ομάδες Έργου του ΙΔΕΚΕ με επιμίσθιο, προκειμένου να ενημερωθούμε και να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια

γ) Τέλος, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε σχετικά με τις προκηρύξεις για υπευθύνους και εκπαιδευτές των έργων του ΙΔΕΚΕ, επιβάρυνε «άτυπα» ακόμη μια φορά τους συμβασιούχους, οι οποίοι επί της ουσίας, πραγματοποίησαν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες από την παραλαβή και τη μοριοδότηση μέχρι τον έλεγχο των στοιχείων και των ενστάσεων.

Όλα όσα προαναφέρθηκαν πιστεύουμε ότι συνιστούν παραβίαση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων στα έργα του Ι.Δ.ΕΚ.Ε, ενώ παράλληλα αποτελούν πρόκληση για τους άνεργους συμπολίτες μας. Αποφασίσαμε να κοινοποιήσουμε τις απόψεις μας και στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αδυνατώντας να φανταστούμε πως όλα όσα γίνονται στο ΙΔΕΚΕ είναι εις γνώσιν των αρμοδίων υπουργών.
Κατόπιν τούτων, ζητάμε συνάντηση μαζί σας, αλλά και έγγραφη απάντηση στα παραπάνω θέματα.

Το ΔΣ του Συλλόγου Συμβασιούχων ΙΔΕΚΕ

3 σχόλια:

  1. Δεδομένου ότι το Δ/Σ του συλλόγου μας:

    αντί να προσπαθεί να διασφαλίσει τα επισφαλέστατα συμφέροντα των μελών του και εμού του ιδίου λαμβάνοντας υπόψη προσεχτικά ποια είναι τα νομικά και διοικητικά δεδομένα υπέρ μας και εναντίον μας,

    απλώς αντιπολιτεύεται με παλαιοκομματικούς όρους / κριτήρια την όποια διοίκηση, χωρίς να λαμβάνει κάποιας μορφής νομική υποστήριξη και νομιμοποίηση από πλειοψηφία γενικής συνέλευσης για τις ενέργειές του όπως αυτές αποτυπώνονται από επίσημα έγγραφα και online αναρτήσεις στο διαδίκτυο εξ ονόματος του συλλόγου,

    δεν επιθυμώ την εκπροσώπησή μου από το σύλλογο.

    Κατόπιν αυτών, αιτούμαι τη διαγραφή μου από σύλλογο συμβασιούχων του ΙΔΕΚΕ και παρακαλώ να μου κοινοποιηθεί η απόφαση διαγραφής.

    11/11/2010
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΣ
    ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΔΕΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ο συνάδελφος είχε κάνει τον κόπο να παραστεί στην τελευταία μας συνέλευση θα είχε διαπιστώσει πως όλες οι ενέργειές μας όχι απλώς εγκρίθηκαν από την πελιοψηφία, αλλά έτυχαν και ομόφωνης αποδοχής. Το πρόβλημα λοιπόν είναι σε όσους δεν σέβονται την αρχή της πλειοψηφίας. Αν ο καθένας ήταν μόνο σε συλλόγους που ταυτίζονται απολύτως με τις απόψεις του, τότε απλώς δεν θα υπήρχαν σύλλογοι.
    Φροντίσαμε να έχουμε και πλήρη νομική ενημέρωση σε Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε γι' αυτό το σκοπό και είχε τη δυνατότητα ο καθένας να πάρει απαντήσεις στις όποιες απορίες του.
    Από εκεί και πέρα είναι σεβαστό το δικαίωμα του καθενός να κάνει τις επιλογές του. Καλό θα ήταν βεβαίως να γνωριζαμε σε ποιά ακριβώς σημεία και με ποιά επιχειρήματα διαφωνεί ο συνάδελφος και σε τι συνίσταται η "παλαιοκομματική αντιπολίτευση"...
    Οι στήλες του μπλογκ είναι ανοιχτές στο διάλογο. Δεν λάβαμε ποτέ τις απόψεις του συναδέλφου για τον καταλληλότερο τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων μας ώστε να τις συζητήσουμε...
    Εύκολη η κριτική χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...και βεβαίως υπογράφω το σχόλιο διότι ποτέ δεν έχω καταθέσει "ανωνύμως" τις απόψεις μου: Κώστας Στοφόρος...
    ...και πέρα από τις διαφωνίες χαίρομαι που και ο Γιάννης Πετρόχειλος εκφράζεται επωνύμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή