Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Η Ένωση Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου καταγγέλει την Ηγεσία του υπουργείου για τη στάση της απέναντι στους Συμβασιούχους του ΙΔΕΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΙΔΕΚΕ
Αθήνα, 17 Μαρτίου 2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση και αντιμετώπιση της προηγούμενης αλλά και της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων απέναντι στους συμβασιούχους του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ) της Γενικής Γραμματείας δια Βίου Μάθησης που ενώ συμπλήρωσαν ένα χρόνο εργασίας, αρνείται να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα.

Και ενώ οι αρμόδιοι κωφεύουν στις φωνές απελπισίας των εργαζομένων, τους αμφισβητείται ακόμη και το δικαίωμα της απεργίας.

Συγκεκριμένα στο «παρουσιολόγιο» που τηρείται για κάθε εργαζόμενο συμβασιούχο στο ΙΔΕΚΕ, η μέρα απουσίας του λόγω συμμετοχής του στην Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία της 11/3/2010 χαρακτηρίζεται ως «αποχή» και όχι ως «απεργία».

Με λίγα λόγια όποιος συμβασιούχος απεργεί, μπορεί να κατηγορηθεί για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του και για αδικαιολόγητη απουσία από την εργασία του, η δε εργοδοτική πλευρά καλυπτόμενη από ψευδεπίγραφες συμβάσεις έργου να χαρακτηρίζει την δημοκρατική συμμετοχή των εργαζομένων σε απεργιακή κινητοποίηση ως «αποχή»

Η στάση αυτή οδηγεί σε εργασιακό Μεσαίωνα και έρχεται σε σαφή αντίθεση με το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους

Είναι σαφές ότι η ΕΣΠΗΤ δεν θα επιτρέψει σε κανένα καλυπτόμενο από ψευδεπίγραφες συμβάσεις έργου που υποκρύπτουν παροχή υπηρεσιών υπό καθεστώς εξαρτημένης εργασίας, να αμφισβητεί τα θεμελιώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα των μελών της και όλων των εργαζομένων.

Το Δ Σ της ΕΣΠΗΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου