Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Συνάντηση με την υπουργό!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μετά από κάποιες ώρες αναμονής έξω από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς, συναντήσαμε την κυρία Διαμαντοπούλου. Της δώσαμε ακόμη μια φορά την επιστολή που της έχουμε στείλει από τις 20 Οκτωβρίου, χωρίς μέχρι τώρα να έχουμε λάβει απάντηση(!), μαζί με ένα υπόμνημα με τα βασικά μας αιτήματα.
Συζητήσαμε επί περίπου ένα δεκάλεπτο και της θέσαμε τα βασικά προβλήματα που αφορούν στην καταβολή των δεδουλευμένων μας, στη λειτουργία των προγραμμάτων και στις συμβάσεις μας.
Η υπουργός επικαλέστηκε φόρτο εργασίας για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν μας έχει δεχτεί "περισσότεροι από 50 σύλλογοι έχουν ζητήσει να με δουν", ενώ χρησιμοποίησε το επιχείρημα της "καμμένης γης" προκειμένου να δικαιολογηθεί για το γεγονός της μη καταβολής των δεδουλευμένων μας. Απαρίθμησε μάλιστα μια σειρά μισθωτών που είναι στην ίδια κατηγορία με μας.
Για τα προγράμματα δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα ως προς το μέλλον τους, ενώ δήλωσε ότι έχει ζητήσει αξιολόγηση για το Έργο των ΚΕΕ. "Θολές" κατά συνέπεια και οι δηλώσεις της για το ζήτημα των συμβάσεων μας.
Το μόνο για το οποίο δεσμεύτηκε ξεκάθαρα ήταν το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων, χωρίς ωστόσο να θέτει και χρονικό όριο. Το "σύντομα", όπως καταλαβαίνετε έχει πολύ ελαστική ερμηνεία.
Επίσης στο αίτημα μας για συμμετοχή στις διαδικασίες και στη λήψη των αποφάσεων, απέφυγε να τοποθετηθεί. Ξεκάθαρη ήταν πως δεν θα πληρωθούν οι κενές οργανικές θέσεις του ΙΔΕΚΕ από μονίμους υπαλλήλους.
Τέλος άφησε να εννοηθεί πως σύντομα θα αναλάβει η νέα διοίκηση του ΙΔΕΚΕ...

Παραλειπόμενα
- Ολόκληρος σχεδιασμός έγινε για να μη μάθει κανείς για την επίσκεψη της στη Γενική Γραμματεία. Στις 9 ακριβώς, περνούσε την πόρτα του κτρίου. Η υπουργική Μερσεντές πάρκαρε με άνεση στην είσοδο του γκαράζ!
-Στη συνοδεία της και ο γνωστός φρουρός με το "κουμπούρι" -πάντως μαζί μας ήταν ιδιαιτέρως ευγενής
- Για κάποιο άγνωστο λόγο η υπουργός ενοχλήθηκε ιδιαιτέρως όταν συνάδελφος θέλησε να απαθανατίσει τη σκηνή της συνάντησής μας στο κινητό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου