Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας...

Κάθε μέρα κάποιος "υπηρεσιακός παράγοντας" ανακαλύπτει και ένα καινούργιο πρόσκομμα ώστε να καθυστερήσει η έναρξη των προγραμμάτων του ΙΔΕΚΕ...
Θέματα που έπρεπε να έχουν λυθεί εδώ και μήνες εμφανίζονται ξαφνικά, την ύστατη ώρα σα λάγοι από το καπέλο του ταχυδακτυλουργού.
Υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας αντί να προσπαθούν να βρουν λύσεις, αναζητούν απεγνωσμένα προσκόμματα στη διαδικασία.
Λαμβάνονται αποφάσεις οριακής νομιμότητας, αφού αποκλείονται από τις θέσεις εκπαιδευτών και υπεύθυνων εκπαίδευσης δεκάδες Έλληνες πολίτες που έχουν επιλεγεί, με όρους που τίθενται "κατόπιν εορτής" και δεν υπάρχουν στις προκυρήξεις για την πλήρωση των θέσεων.
Ανακαλύπτονται "παράθυρα" και "παραθυράκια" ώστε να μην προχωρήσει η υπογραφή νόμιμων συμβάσεων.

Σε πολλές περιπτώσεις αυτά γίνονται από ανθρώπους που για τον εαυτό τους έχουν με άνεση βρει τους νόμιμους τρόπους για να αμείβονται πολύ πέραν του μισθού τους.
Επειδή η κοροϊδία έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο και μπορεί μεν να είμαστε απλήρωτοι, αλλά δεν είμαστε και ... ηλίθιοι προειδοποιούμε όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση ότι θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να υπερασπιστούμε τη λειτουργία του φορέα.
Καλούμε και τους υπεύθυνους των Έργων να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να μην οδηγηθεί σε πλήρη απαξίωση τόσο το ΙΔΕΚΕ, όσο και η Διά Βίου Μάθηση.
Καλούμε όλους τους φορείς που θίγονται από την κωλυσιεργεία του υπουργείου Παιδείας -όπως είναι οι μεταναστευτικές οργανώσεις, σύλλογοι γονέων και άλλοι φορείς- να ενώσουν μαζί μας τη φωνή τους...

Κώστας Στοφόρος -πρόεδρος του Συλλόγου Συμβασιούχων ΙΔΕΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου