Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ μεγαλουργεί!


Η εξαφανισμένη, λόγω λανθασμένου περιεχομένου προκήρυξη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (19/11/2012) που είχε εντοπιστεί πριν λίγο καιρό, επανεμφανίστηκε χωρίς διορθώσεις. Ποια τα προβλήματα στο περιεχόμενο ,όπως αναφερόταν σε ανάρτηση της ιστοσελίδας του;   http://www.inedivim.gr/index.php/2012-09-14-05-51-28/146-2012-11-22-10-25-35

Ας σημειωθεί ότι  στην προκήρυξη για το πρόγραμμα ΟΔΥΣΣΕΑΣ αναφέρεται ότι δίνονται  10 (δέκα) ολόκληρα μόρια σε όποιον είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο του ΕΚΕΠΙΣ, φορέα ανενεργό για 2 και πλέον χρόνια, ενώ το μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση των ενηλίκων και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση μοριοδοτείται μόνο με 5 μόρια!
Επιπλέον:   Το δίπλωμα του ECDL σύμφωνα με την συγκεκριμένη προκήρυξη για εκπαιδευτές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ , δίνει 2 μόρια. Δηλαδή, σύμφωνα με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ κάποιος που έχει ECDL διαθέτει περισσότερα προσόντα για να διδάξει την ελληνική γλώσσα από κάποιον που έχει αναπτύξει συγγραφικό έργο πάνω στο αντικείμενο , έχει κάνει δημοσιεύσεις ή που έχει εργαστεί για ένα μεταπτυχιακό.
Και τέλος η ανεργία και σε αυτή την προκήρυξη δίνει πολλά μόρια.  Ένας τομέας υψηλών προδιαγραφών όπως αυτός της Δια Βίου Μάθησης λοιπόν, συνδέεται αναπόσπαστα με την ανεργία; Κι έτσι άτομα με λίγα προσόντα θα μπορούν να ελέγχουν και να είναι υπεύθυνοι προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης υψηλού επιπέδου , αλλά και εκπαιδευτών  που διαθέτουν προσόντα υψηλών απαιτήσεων.

Μεγάλη κουβέντα να συζητάμε για αξιοκρατία, αξιοπρέπεια και διαφάνεια.

Από το:  http://ideke.pblogs.gr/2012/12/to-inedibim-megaloyrgei.html

Ερώτηση: Ποιοί άραγε συγκεντρώνουν τα... απαραίτητα προσόντα; Γιατί η προκήρυξη του "Οδυσσέα" έχει κάποιες πολύ συγκεκριμένες διαφορές με την αντίστοιχη για τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης; Θα το μάθουμε σύντομα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου