Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Νέες θέσεις εργασίας και τα ....μυστήρια του ΙΝΕΔΙΒΙΜ


Τελικά κάθε προκήρυξη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ είναι και μια έκπληξη!
Ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει!

Ενώ η Ομάδα Έργου του προγράμματος Οδυσσέας συγκροτήθηκε με βάση την ...απειρία (κατά 80%), τώρα αποφάσισαν πως στους υπεύθυνους εκπαίδευσης του ίδιου προγράμματος η εμπειρία είναι προαπαιτούμενη!

Δείτε εδώ την προκήρυξη: Τι να μεσολάβησε άραγε και άλλαξε πορεία πλεύσης το ΙΝΕΔΙΒΙΜ;

Αν και είναι πολύ "βολικό" κάτι τέτοιο σε προσωπικό επίπεδο, αφού ως πρώην μέλος της Ομάδας Έργου είμαι από αυτούς που έχουν το "προαπαιτούμενο", θεωρώ την απόφαση σκανδαλώδη.
Η εμπειρία ασφαλώς πρέπει να πριμοδοτείται, αλλά όχι και να είναι προαπαιτούμενη. Ή αν ίσχυε αυτό για τους υπαέυθυνους εκπαίδευσης θα έπρεπε ακόμη περισσότερο να ισχύει για την Ομάδα Έργου της οποίας τα περισσότερα μέλη δεν διαθέτουν καμία απολύτως εμπειρία στο αντικείμενο.
Θα έχουμε την εξής τραγελαφική κατάσταση: Άνθρωποι χωρίς στοιχειώδη επαφή με το αντικείμενο να κατευθύνουν ανθρώπους με γνώση και εμπειρία.
Επίσης υποθέτω πως τα μέλη της Ομάδας Έργου που δεν μοριοδοτήθηκαν ποτέ αλλά επελέγησαν αυθαίρετα και παράτυπα, θα ...μοριοδοτήσουν τώρα τους "υφισταμένους" τους...

Η προκήρυξη είναι σαφώς βελτιωμένη -ειδικά σε ό,τι αφορά στους εκπαιδευτές, αλλά απέχει από το να είναι δίκαιη.
Εξασφαλίζει τουλάχιστον κάποια αντικειμενικά κριτήρια, αποδεικνύοντας παράλληλα πως δεν υπήρξαν αντικειμενικά κριτήρια στις προηγούμενες προκηρύξεις.
Έχει επίσης ενδιαφέρον το γεγονός πως "εξαφανίστηκε" ως προαπαιτούμενο η ανεργία...(το οποίο θεωρώ σωστό)

Γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα, θεωρώ πως  η προσθήκη της "προαπαιτούμενης" εμπειρίας, εξυπηρετεί φωτογραφικά πολύ  συγκεκριμένους υποψήφιους "υπεύθυνους εκπαίδευσης"... Όσο κι αν με βολεύει όπως είπα στην αρχή θεωρώ πως δεν συνάδει με την αρχή της ίσης μεταχείρισης.

Κώστας Στοφόρος
Πρώην Μέλος της Ομάδας Έργου του Οδυσσέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου