Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ξεκινά ο Οδυσσέας; Ένα πρόγραμμα ...γεφύρι της Άρτας!

Ανακοινώθηκε -μετά από ένα χρόνο που λειτουργεί και αμείβεται η Ομάδα Έργου του προγράμματος "Οδυσσέας"- ότι ξεκινούν τα μαθήματα στις 24 Απριλίου!
Μήνες ολόκληρους πήρε η μοριοδότηση υπευθύνων και εκπαιδευτών, προφανώς λόγω ...μεγάλης εμπειρίας της ομάδας Έργου...
Οι πληροφορίες λένε ωστόσο πως καμία έναρξη μαθημάτων δεν έχει γίνει ακόμη, οπότε εύλογα αναρωτιέται κανείς αν θα γίνει κάποιος έλεγχος από τα αρμόδια όργανα για την κατασπατάληση ευρωπαϊκών κονδυλίων -χωρίς να υλοποιηθεί ο στόχος για τον οποίο δόθηκαν.

Η διάλυση της Δια Βίου Μάθησης που έχει ουσιαστικά "παγώσει" εδώ και 2 χρόνια είχε προβλεφθεί τόσο από το Σωματείο των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων, όσο και από το Σύλλογο Συμβασιούχων ΙΔΕΚΕ.

Την ώρα που η Κυβέρνηση επιστρατεύει τους Καθηγητές και έχει περικόψει σε απαράδεκτο επίπεδο τους μισθούς τους το ΙΝΕΔΙΒΙΜ προσφέρει πλουσιοπάροχες αμοιβές (περίπου 2000 ευρώ μηνιάιως) για μηδενικό και ανύπαρκτο έργο.

Θα ασχοληθεί κανείς με τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ;

1 σχόλιο:

  1. Έναρξη έχει γίνει. Σε δήμους που ήταν οργανωμένοι και βοήθησαν. Αλλά:
    1. Δεν υπάρχει συντονισμός
    2. Υπάρχει τεράστια καθυστέρηση από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ σε αιτήσεις και προβλήματα πρακτικά που ανακύπτουν
    3. Δεν υπάρχουν...βιβλία!!!
    Όταν δόθηκαν τόσα βιβλία και έχουν επιστραφεί από τους.τις προηγούμενους/ες υπευθύνους, πώς το ΙΝΕΔΙΒΙΜ απαντά ότι δεν ξέρει συγκεκριμένο βιβλίο; Πώς λέει ότι μόνο για το Α2 επίπεδο υπάρχει υλικό (εκείνο που παρουσιάστηκε στο συνέδριο του ΟΔΥΣΣΕΑ τον Οκτώβρη του 2010) και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ούτε για Α1 ούτε για Β1;
    Άτομα που πληρώνονται τόσους μήνες ζητάνε από αλλοδαπούς που δεν εργάζονται ή υποαπασχολούνται ή που δουλεύουν όλη μέρα και τρέχοντας πάνε στο μάθημα, να πληρώσουν για φωτοτυπίες!!! Μόνο ντροπή νιώθω

    ΑπάντησηΔιαγραφή