Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Τι συμβαίνει με τη θέση δημοσιογράφου στο ΙΔΕΚΕ;

Το ρεπορτάζ στο Διορισμό αναφέρει:

"...Αδιαφανείς προσλήψεις στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ) καταγγέλουν οι εργαζόμενοι του φορέα. Σύμφωνα με την καταγγελία που έφτασε στο Diorismos.gr, με κατάπληξη είδαν οι εργαζόμενοι στο ΙΔΕΚΕ τη δημοσίευση προκήρυξης για την πλήρωση θέσης δημοσιογράφου, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΙΔΕΚΕ και καλούσε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους μέχρι τις 28 Ιουνίου. Το εντυπωσιακό ήταν ότι για πρώτη φορά σε προκήρυξη του ΙΔΕΚΕ δεν υπήρχε συγκεκριμένη μοριοδότηση για τους υποψηφίους!

Στην ίδια προκήρυξη αναφερόταν ότι: «Ακολουθεί διαδικασία συνέντευξης άπαξ, η παρουσία στην οποία κρίνεται υποχρεωτική και δεν επαναλαμβάνεται. Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για το χώρο και το χρόνο της συνέντευξης με ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα και τα γραφεία του Ι.Δ.ΕΚ.Ε.». Καμία ανακοίνωση για το χώρο και το χρόνο της συνέντευξης δεν έχει αναρτηθεί μέχρι σήμερα (22/7) στην ιστοσελίδα του ΙΔΕΚΕ. Όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι, οι υποψήφιοι κλήθηκαν τηλεφωνικώς, εμφανίστηκαν μόνον τρεις και με άγνωστα κριτήρια επελέγη ο ένας από αυτούς, ενώ δεν έχει ακόμα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Το θέμα έφερε και στη Βουλή ο βουλευτής και τομεάρχης οικονομίας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ρωτά την υπουργό Παιδείας για ποιο λόγο η προκήρυξη δεν κάνει καμία αναφορά στον τρόπο μοριοδότησης των υποψηφίων και στην κλίμακα που θα χρησιμοποιηθεί, για ποιο λόγο εξακολουθεί να χρησιμοποιείται η συνέντευξη ως μέθοδος επιλογής προσωπικού με σύμβαση έργου, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις της Κυβέρνησης, για ποιο λόγο δεν έχει αναρτηθεί η λίστα υποψηφίων προς συνέντευξη στην ιστοσελίδα του Ι.Δ.ΕΚ.Ε., παρά τα όσα ορίζει η προκήρυξη, καθώς και για ποιο λόγο κρίνεται απαραίτητη, τη δεδομένη κρίσιμη για τη χώρα οικονομική συγκυρία, η πρόσληψη δημοσιογράφου στο Ι.Δ.ΕΚ.Ε. όταν υπάρχουν υπεύθυνοι δημοσιότητας για όλα τα έργα του;

Όλα αυτά συμβαίνουν παρά τις διακηρύξεις περί «διαφάνειας», την ώρα που εκατοντάδες συμβασιούχοι του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ) παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες και ενώ για το κάθε έργο του ΙΔΕΚΕ ήδη υπάρχουν υπεύθυνοι προβολής και δημοσιότητας οι συμβάσεις των οποίων λήγουν από το φθινόπωρο μέχρι και το τέλος του 2011..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου