Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Κάποια πρώτα στοιχεία για το νέο ΔΣ του ΙΔΕΚΕ

Παρουσιάζουμε με όσα στοιχεία μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε, κάποια πορτρέτα των μελών του νέου ΔΣ του ΙΔΕΚΕ:

Γιάννης Γαληνέας
Για τον Γιάννη Γαληνέα, το νέο πρόεδρο δεν μπορέσαμε να βρούμε κάποιες ιδιαίτερες πληροφορίες, πέρα από το ότι είναι Σχολικός Σύμβουλος στην 4η Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής και μέλος του ΔΕΠ στο Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Μαρία Βασιλειάδου
Παλία γνώριμη της Γενικής Γραμματείας είναι η Μαρία Βασιλειάδου που γεννήθηκε στη Δράμα και ζει στην Αθήνα. Είναι κοινωνική λειτουργός-εκπαιδευτικός.
Η σχέση της με το χώρο της εκπαίδευσης ξεκίνησε το 1978 ως διευθύντρια ιδιωτικού παιδικού σταθμού. Από το 1982 μέχρι το 2000 εργάστηκε στη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Ασχολήθηκε κυρίως με τα εκπαιδευτικά προγράμματα για ειδικές κοινωνικές ομάδες και ως υπεύθυνη των προγραμμάτων για τους Ρόμα.
Έχει συγγράψει σειρά εκπαιδευτικών παιδικών βιβλίων για την προσχολική ηλικία, εκπαιδευτικά βιβλία για τους Ρόμα και σχολικό εγχειρίδιο για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση με θέμα τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Έχει εκπονήσει, ακόμα, μελέτες και έρευνες που αφορούν στο τσιγγάνικο ζήτημα, και επιμελήθηκε εκδόσεις της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων με θέματα κοινωνικού περιεχομένου.
Σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Αναστάσιος Κουρκούτας
Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Βασίλης Χρονόπουλος
Ο Βασίλης Χρονόπουλος είναι νομικός υπεύθυνος του διαδικτυακού περιοδικού ενημέρωσης για μετανάστες diavatirio.gr. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε μερικές ενδιαφέρουσες απόψεις του για μεταναστευτικά θέματα

Ειρήνη Σενετάκη
Η Ειρήνη Σενετάκη είναι καθηγήτρια μαθηματικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Μέλος του Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης με πρόσθετη αρμοδιότητα τη διασύνδεση με το Συμβούλιο Επιμόρφωσης... Είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1983, με συμμετοχή στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης. Έχει διατελέσει αναπληρώτρια γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής της Τομεακής Οργάνωσης Εργαζομένων στις υπηρεσίες Παιδείας και Εκπαιδευτικών Λειτουργών. Υπήρξε μέλος των επιτροπών του Τομέα Παιδείας στο προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ 2007. Είναι πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Σίβας, δήμου Παλιανής, στο Ηράκλειο Κρήτης. (από την εφημερίδα Τόλμη της Κρήτης)

Μαριέττα Παπά
Προς το παρόν δεν έχουμε κάποια στοιχεία εκτός από το ότι είναι εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Τελευταίο αφήσαμε το νέο Διευθύνοντα του ΙΔΕΚΕ Παναγιώτη Καπούλα.

Ο κύριος Καπούλας είναι Οικονομολόγος και έχει υπάρξει Γενικός Διευθυντής του ΙΔΕΚΕ, αλλά και Διευθυντής Οικονομικού- Διοικητικού στη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων, καθώς και Προϊστάμενος του Τμήματος Επιμόρφωσης και Σεμιναρίων στη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Υποδομής Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Σημείωση: Αν υπάρχει οποιαδήποτε ανακρίβεια, παρακαλούμε αν μας επισημανθεί, ώστε να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις...

2 σχόλια:

  1. Ο κύριος Γαληνέας δεν είναι μέλος ΔΕΠ! Είναι απλά εντεταλμένος λέκτορας σύμφωνα με το Π.Δ. 407/80.

    Δρ. Γιώργος Κουλαουζίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω οτι η αξιόλογη παρουσίαση που κάνετε - αφού δεν έχουν εμφανισθεί επίσημα τα βιογραφικά των μελών του νέου Δ.Σ. - απαιτεί για λόγους διαφάνειας και αξιοκρατίας απάντηση στα εξής ερωτήματα:

    1. Πώς γίνεται ο πρόεδρος να είναι μέλος ΔΕΠ και ταυτόχρονα Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης! Δεν γίνεται να είναι Τριτοβάθμιος και Πρωτοβάθμιος ταυτόχρονα!

    2. Ποια είναι η επιστημονική κατάρτιση των μελών του Δ.Σ. σε σχέση με την Εκπαίδευση Ενηλίκων; Δηλαδή τι τίτλους σπουδών κατέχουν σε σχέση με την Εκπαίδευση Ενηλίκων;

    3. Επίσης ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η δημοσιοποίηση του βιογραφικού τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή