Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

ΣΗΜΕΡΑ Πέμπτη 29.9.2011, 6 μμ

Συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, αντιδρούμε και αντιστεκόμαστε στην εφεδρεία και τις τυφλές και μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων (μονίμων και συμβασιούχων) και στην ολοσχερή διάλυση του δημόσιου τομέα.

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο των σωματείων των φορέων που εχει ανακοινωθεί ότι καταργούνται ή συρρικνώνονται, σήμερα Πέμπτη 29-9-2011 στις 6 μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή κάνει στους εργαζόμενους του Δημοσίου, η ΑΔΕΔΥ, η οποία αντιδρά στην επιβολή του μέτρου της εφεδρείας και των απολύσεων και διάλυσης στον δημόσιο τομέα , αλλά και των νέων φόρων και την περικοπή των μισθών και των συντάξεων.

Στην ανακοίνωση της, η ΑΔΕΔΥ αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «εκατομμύρια νοικοκυριά δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, την ώρα μάλιστα, που η φοροδιαφυγή των οικονομικά ισχυρών έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο».

Όπως αναφέρει, "η κυβέρνηση με αυτά τα αλλεπάλληλα, έκτακτα και βάρβαρα μέτρα που λαμβάνει σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων, οδηγεί σε απελπισία εκατομμύρια νοικοκυριά που δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, την ώρα μάλιστα, που η φοροδιαφυγή των οικονομικά ισχυρών έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο".


"Στην ίδια "λογική" κινείται και η φορολόγηση ακόμα και των νοικοκυριών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας (με μηνιαίο εισόδημα 350 ευρώ), δεδομένης της μείωσης του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1.1.2011", συμπληρώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου