Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Για τους εκπαιδευτές...


Γνωρίζοντας ότι από τον Ιούνη 2011 η Εκπαίδευση Ενηλίκων περνάει σε μια μορφή άγνωστη σε μας ακόμα κι έχοντας προσωπικά ασχοληθεί πολλά χρόνια με τον κλάδο αυτό και ιδιαιτέρως με το ΙΔΕΚΕ και το πρόγραμμα ΟΔΥΣΣΕΑΣ,
θα ζητούσα να βρεθούμε, εκπαιδευτές και υπεύθυνος προγράμματος, με σκοπό να συζητήσουμε την οργάνωσή μας σε κάποιο συλλογικό όργανο ώστε να διεκδικήσουμε δικαιώματα που αυτή τη στιγμή δεν έχουν αναγνωριστεί στο παραμικρό.

Ονομάζομαι Στέλλα Λιάτου και είμαι εκπαιδεύτρια στο πρόγραμμα ΟΔΥΣΣΕΑΣ από το 2006, έχοντας περάσει από σεμινάριο του ΙΔΕΚΕ αλλά κι έχοντας ζήσει τα προβλήματα του προγράμματος από την αρχή του.
Πολλοί από εσάς ίσως είσαστε καινούργιοι στο ΙΔΕΚΕ, αλλά γνωρίζετε ότι δεν αναγνωρίζεται πουθενά η προϋπηρεσία σας; Αυτό μας αφορά όλους!

Νομίζω ότι πρέπει να αποκτήσουμε φωνή ως εκπαιδευτές προτού να είναι αργά.
Δεν έχουμε ακουστεί ποτέ, δεν έχουμε καλεστεί σε κανένα διάλογο, δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα κάθε αλλαγή χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε, χωρίς να μπορούμε να διεκδικήσουμε βασικά εργασιακά δικαιώματα.
Ζούμε τον πόνο και την προσπάθεια εκατοντάδων αλλοδαπών που συμμετέχουν στο πρόγραμμά μας, προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα με ελλιπέστατα παρεχόμενα εφόδια από το πρόγραμμα, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, βάζουμε από την τσέπη μας ενίοτε χρήματα για φωτοτυπίες ή συμπληρωματικό υλικό και για όλα αυτά αυτό δεν έχουμε εισπράξει ένα Ευχαριστώ. Αντιθέτως είμαστε ΑΟΡΑΤΟΙ.

Ο Ιούνης είναι πολύ κοντά και μετά δε θα μπορέσουμε πιθανότατα να διεκδικήσουμε τίποτα αν τώρα δεν κάνουμε κάτι.

Παρακαλώ λοιπόν, να έρθετε σε επικοινωνία ώστε να κανονίσουμε μια συνάντηση το συντομότερο ή έστω να συζητήσουμε αν μπορούμε να αποκτήσουμε φωνή.
Αλλιώς ας μείνουμε αόρατοι και μουγγοί.

Φιλικά,

Λιάτου Ο. Στέλλα
Ιστορικός- Αρχαιολόγος
Μ.Α. Μουσειολογίας

Κινητό: 6932419121
Email: sliatou@yahoo.gr
Facebook: Stella Liatou (αυτή με την ασπρόμαυρη φωτογραφία,
γιατί υπάρχει κάποια συνονόματη)
Blog: www.ideke.pblogs.gr
www.logia.pblogs.gr
Panoramio: http://www.panoramio.com/user/5336922

3 σχόλια:

 1. Στέλλα, καλή προσπάθεια!Πρέπει να οργανωθούμε!Κανόνισε συνάντηση Αργοστόλι.
  Αλέξανδρος από Πόρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλή προσπάθεια , Στέλλα!Αλέξανδρος από Πόρο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αλέξανδρε, τώρα ειδα το σχόλιό σου.
  Θα τα πούμε αύριο στο αεροδρόμιο :)

  Στέλλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή