Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις των συναδέλφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το καλοκαίρι έληξαν οι συμβάσεις ορισμένων μελών του Συλλόγου μας, συμβασιούχων εργαζομένων σε δομές και προγράμματα του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το σύνολο των μελών μας, οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επιπλέον για όσο διάστημα απασχολήθηκαν στο φορέα προσέφεραν σημαντικό έργο πολύ πέραν των συμβατικών τους υποχρεώσεων.
Περιμέναμε ως Σύλλογος από τη διοίκηση του ΙΔΕΚΕ να πράξει το αυτονόητο: Να ανανεώσει τις συμβάσεις των συναδέλφων ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν με τη δουλειά, την εμπειρία και τις γνώσεις τους στο σημαντικό έργο της Διά Βίου Μάθησης.
Αφήσαμε να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα να βρεθεί λύση, χωρίς τη δική μας παρέμβαση , όμως όχι μόνο δεν έγινε καμία κίνηση από τη διοίκηση του ΙΔΕΚΕ, αλλά οι άξιοι συνάδελφοι μας βρέθηκαν στην ανεργία, σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή.
Συνάδελφοι,
Η στάση αυτή είναι προάγγελος του τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον και με όλους εμάς που οι συμβάσεις μας λήγουν μέσα στο 2011.
-Ενώ είναι προφανές ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αφού το ΙΔΕΚΕ λειτουργεί ουσιαστικά χωρίς μόνιμο προσωπικό,
-Ενώ η συμβάσεις μας μόνο κατ’ όνομα είναι συμβάσεις έργου και στην πραγματικότητα υποκρύπτουν σχέσεις εξαρτημένης εργασίας
-Ενώ καθημερινά κι ακόμη περισσότερο κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα προσφέρουμε όλοι πολύ περισσότερα από τις συμβατικές μας υποχρεώσεις,

Καμία εγγύηση δεν υπάρχει ότι οι συμβάσεις μας θα ανανεωθούν. Ότι δεν θα ακολουθήσουμε κι εμείς την τύχη των συναδέλφων μας.

Ζητάμε από τη διοίκηση του ΙΔΕΚΕ να ανανεώσει άμεσα τις συμβάσεις των συναδέλφων και να δεσμευτεί ότι θα πράξει το ίδιο με το σύνολο των συμβάσεων των εργαζομένων στο ΙΔΕΚΕ.

Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε καμία άλλη λύση. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η διοίκηση του ΙΔΕΚΕ θα μας βρει απέναντι της. Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για τη δικαίωσή μας.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Συμβασιούχων ΙΔΕΚΕ


Στοφόρος Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου