Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Παραίτηση της Γενικής Γραμματέως Διά Βίου Μάθησης




Πραγματικά ...δακρύσαμε διαβάζοντας τη δήλωση της κυρίας Καραντζόλα για την παραίτηση της από τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δια Βίου Μάθησης. 
Θυμίζουμε ότι η αποτυχούσα υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου με τη ΔΗΜΑΡ ακολούθησε την απόφαση του κόμματος για έξοδο από την Κυβέρνηση.

Αντιγράφουμε:
"Μετά την αποδοχή της παραίτησής μου και την ενημέρωση του νέου υφυπουργού, ολοκληρώθηκε σήμερα και τυπικά η θητεία μου στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης. Αποχωρώ με συγκίνηση και ικανοποίηση για όσα, παρά τις αντιξοότητες, καταφέραμε αυτούς τους 11 μήνες: ενεργοποίηση του θεσμικού πλαισίου για την εκπαίδευση και κατάρτιση ενηλίκων, συγκρότηση και λειτουργία των συλλογικών οργάνων, Εθνικό Πρόγραμμα 2013-2015, ενεργός παρουσία στα ευρωπαϊκά και διεθνή. Κι ακόμα, επεξεργασίες για την εκπαιδευτική αναβάθμιση των 93 Δημόσιων ΙΕΚ, Κέντρα Διά Βίου Μάθησης στους περρισσότερους καλλικρατικούς Δήμους, επέκταση και αναβάθμιση των Τεχνικών Δελτίων για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τις Σχολές Γονέων, την Ελληνομάθεια των μεταναστών (μαζί με εξετάσεις για τους επί μακρόν διαμένοντες). Ευχαριστίες από καρδιάς στους συνεργάτες, στους συναδέλφους, σε όλους τους φορείς διοίκησης και παροχής του Εθνικού Δικτύου ΔΒΜ, για τη συνεργασία: με ανέχτηκαν και φεύγω σοφότερη. Το στοίχημα είναι μπροστά μας και πρέπει να το κερδίσουμε, όλοι μαζί, για το ανθρώπινο δυναμικό και τη χώρα. Από πλευράς μου, ένα μεγάλο "παρών"! Καλή συνέχεια!"

Να υπενθυμίσουμε ότι επί των ημερών της συνεχίστηκε ο κατήφορος της Δια Βίου Μάθησης. Θα ήταν χρήσιμο η κυρία Καραντζόλα να μας έδινε και μερικά στατιστικά στοιχεία για τη Διά Βίου Μάθηση μετά άπο την κατάργηση των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Πόσοι εκπαίδευτηκαν π.χ. το 2008-9 και πόσοι το 2012-2013;
Ρωτάω για να μαθαίνω...

Επίσης θα έπρεπε να μας εξηγήσει με ποιόν τρόπο ανέχτηκε να συνεργάζεται με την παρεούλα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και ποιές κινήσεις έκανε για να σταματήσει ο άθλιος και αδιαφανής τρόπος που λειτουργεί το ..ευαγές ίδρυμα  
Η κυρία Καραντζόλα ως γνώστης του αντικειμένου δεν έχει καμία δικαιολογία για την πολιτική της...


Να δούμε ποιός θα είναι ο διάδοχος που θα ολοκληρώσει το έργο που άρχισε επί Άρη Σπηλιωτόπουλου και συνεχίστηκε με ιδιαίτερη ορμή επί Άννας Διαμαντοπούλου: Η διάλυση του δωρεάν και δημόσιου χαρακτήρα της Διά Βίου Μάθησης προς όφελος των Ιδιωτών (που δεν είναι καθόλου άγνωστοι) 

ΥΓ Πάνε και οι δωρεάν κρουαζιέρες στην εκλογική περιφέρεια (και όχι μόνο)