Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Νέα επιστολή προς την υπουργό Παιδείας

Έχουν ήδη περάσει 40 μέρες από τότε που η υπουργός Παιδείας έλαβε την επιστολή του Συλλόγου Συμβασιούχων ΙΔΕΚΕ με αίτημα τη συνάντηση μαζί της. Δυστυχώς από την πλευρά του υπουργείου δεν υπήρξε καμία απολύτως απάντηση. Κατόπιν αυτού, σε συνεργασία με το Σύλλογο των Συμβασιούχων των ΚΕΕ, στέλνουμε σήμερα νέα επιστολή.
Παράλληλα -όπως αποφάσισε και η Γενική μας Συνέλευση- σας καλούμε όλους την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στις 11πμ έξω από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να διεκδικήσουμε συνάντηση με την υπουργό...

Προς
Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
κ. Άννα Διαμαντοπούλου

Κοιν.
Υφυπουργό Διά Βίου Μάθησης
κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου

Θέμα: Συνάντηση με ΔΣ Σωματείων Εργαζομένων Ι.Δ.ΕΚ.Ε. και Κ.Ε.Ε.

Κυρία Υπουργέ

Τα μέλη των Σωματείων μας - τόσο σε κεντρικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο - συνεχίζουν να υφίστανται τις επιπτώσεις από την καθυστέρηση έγκρισης λειτουργίας ή από τη μη συνέχιση της χρηματοδότησης των δομών και των αυτόνομων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται από το ΙΔΕΚΕ. Επιπλέον, η πλήρης αδυναμία ανταπόκρισής μας ως στελέχη του ΙΔΕΚΕ στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των πολιτών σε όλη τη χώρα για έναρξη - έστω και τώρα - της εκπαιδευτικής περιόδου, δημιουργούν ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση στις τοπικές κοινωνίες σχετικά με την αξιοπιστία του φορέα.
Κατόπιν όλων των παραπάνω και με δεδομένο ότι οι επερχόμενες ημέρες των εορτών καθιστούν για 300 περίπου εργαζομένους ακόμα πιο επίπονες τις οικονομικές επιπτώσεις από τη μη καταβολή των δεδουλευμένων μας εδώ και 10 μήνες, σας παρακαλούμε να εξετάσετε θετικά το αίτημά μας για συνάντηση μαζί σας το συντομότερο δυνατόν εντός της τρέχουσας εβδομάδας, προκειμένου να σας εκθέσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες την κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουμε και να προτείνουμε συγκε-κριμένες λύσεις για τη διέξοδο από αυτήν.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη θετική και άμεση ανταπόκριση.

Γιαγκούλης Τρύφων
Πρόεδρος ΔΣ Σωματείου Συμβασιούχων Εργαζομένων στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων Ελλάδας

Στοφόρος Κων/νος
Πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Συμβασιούχων Εργαζομέ-νων στο Ι.Δ.ΕΚ.Ε.

Ερώτηση στη Βουλή για το πρόγραμμα "Οδυσσέας" και το ΙΔΕΚΕ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
24.11.2009
Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς
• Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
• Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
• Οικονομικών

Θέμα: Αναστολή λειτουργίας του ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ)

Σύμφωνα με το άρθρο 4 (γ) του ΠΔ 150/2006, σχετικά με το καθεστώς υπηκόων τρίτων χωρών, oι οποίοι είναι επί μακρόν διαμένοντες, μεταξύ των προϋποθέσεων για τη χορήγηση της εν λόγω άδειας διαμονής, ο ενδιαφερόμενος αλλοδαπός θα πρέπει να διαθέτει επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας και γνώση στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού.

Όπως προκύπτει από την Απόφαση Α.Π.:οικ.16928/2007 και τις τροποποιήσεις που επήλθαν με την Α.Π. 999/2008, προκειμένου για την πιστοποίηση της γνώσης της ελληνικής γλώσσας στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού, απαιτείται παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος διάρκειας τουλάχιστον 150 ωρών και επιτυχία σε ειδικές γραπτές και προφορικές εξετάσεις. Τα τμήματα μάθησης, οργανώνονται δύο (2) φορές ετησίως από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Φ.Ε.Κ. 90/τ.α'/2-5-2001/ν.2909) και της αρμόδιας Γ.Γ.Ε.Ε του Υ.Π.Ε.Π.Θ.

Σύμφωνα με καταγγελίες όμως, εδώ και εννέα μήνες, οι εργαζόμενοι στο ΙΔΕΚΕ δεν έχουν πληρωθεί με αποτέλεσμα να μην γίνονται ούτε μαθήματα ούτε εξετάσεις, οι οποίες προβλέπονται δύο φορές το χρόνο (Οκτώβριο και Μάρτιο).

Δεδομένης της σοβαρότητας του ζητήματος τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους στο Ινστιτούτο, όσο και των συνεπειών που έχει στη διαβίωση και την οικονομική και κοινωνική ένταξη των αλλοδαπών διαμενόντων για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, καθώς και ότι παραβιάζονται οι υποχρεώσεις της χώρας μας που απορρέουν από το κοινοτικό δίκαιο (Οδηγία 2003/109/ΕΚ),

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

- Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε ώστε να λειτουργήσει άμεσα το ΙΔΕΚΕ και να πληρωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων;
-Δεδομένου ότι ουσιαστικά οι προβλεπόμενες εξεταστικές περίοδοι δεν λειτούργησαν, προτίθεστε να επιτρέψετε να πραγματοποιηθούν εξετάσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα αντί του Μαρτίου 2010;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Φώτης Κουβέλης
Τάσος Κουράκης
Νίκος Τσούκαλης

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Δικαστική απόφαση- σταθμός μονιμοποιεί συμβασιούχο!

Ρεπορτάζ απο το TVXS
Το δρόμο για την τακτοποίηση των συμβασιούχων ανοίγει δικαστική απόφαση–σταθμός σύμφωνα με την οποία το ελληνικό Δημόσιο υποχρεούται να μονιμοποιήσει συμβασιούχο ορισμένου χρόνου, που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού. Στο tvxs.gr μιλάει ο δικηγόρος της συμβασιούχου, Δημήτρης Περπατάρης, ενώ την εξέλιξη σχολιάζει και ο πρόεδρος Συμβασιούχων ΥΠΠΟ Άρτας και Πρέβεζας, Άρης Βάσιος.

«Η απόφαση αυτή είναι πολύ σημαντική. Η ετυμηγορία των δικαστηρίων στέλνει ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο κοινωνικό και εργασιακό πρόβλημα των συμβασιούχων», δηλώνει στο tvxs.gr o δικηγόρος της συμβασιούχου Μαρίας Γεωργιάδη, κ. Δημήτρης Περπατάρης. «Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι ειδικευμένοι επιστήμονες στον τομέα του πολιτισμού, επί μια δεκαετία, προσφέρουν ελλιπώς τις υπηρεσίες τους και απειλούνται κάθε μέρα με απολύσεις, και πως πρέπει να κάποια στιγμή να διευθετηθεί το ζήτημα της αποκατάστασης τους» προσθέτει ο κ. Περπατάρης, τονίζοντας πως «είναι πολύ σημαντικό όχι μονό να μην οδηγούνται αυτοί οι άνθρωποι στην απόλυση και την ανεργία, αλλά, να ληφθεί επιτέλους μια νομοθετική πρωτοβουλία που να εντάσσει στο τακτικό προσωπικό γιατί - όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Πολιτισμού, κ. Γερουνλάνος- η εμπειρία είναι σημαντικότερη από τη γνώση».

Η απόφαση αφορά στην περίπτωση της συντηρήτριας Τέχνης, Μαρίας Γεωργιάδη, η οποία απασχολήθηκε με διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην Η΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κέρκυρας- Θεσπρωτίας. Η κ. Γεωργιάδη κάλυψε πάγιες ανάγκες της υπηρεσίας της και χρησιμοποιήθηκε και αξιοποιήθηκε σε διεπιστημονικές και διακρατικές ανταλλαγές της Ελλάδας. Όταν έληξε η σύμβαση της «προσέφυγε δικαστικά διεκδικώντας το αυτονόητο - δηλαδή λόγω του ότι καλύπτει πάγιες ανάγκες να συνδεθεί με σύμβαση αορίστου προσδιορισμού με το υπουργείο Πολιτισμού» λέει ο κ. Περπατάρης. Ωστόσο, αν και δικαιώθηκε από το Πρωτοδικείο και το Εφετείο της Κέρκυρας, το ελληνικό Δημόσιο άσκησε αίτηση αναστολής ζητώντας τη μη εφαρμογή της απόφασης μέχρι να γίνει και αμετάκλητη, επικαλούμενο παλιότερη νομοθεσία, η οποία έδινε στο Δημόσιο την δυνατότητα να μην υλοποιεί εφετειακές αποφάσεις που έπρεπε να γίνουν και αμετάκλητες, να περάσουν δηλαδή όλη τη χρονοβόρα διαδικασία του Αρείου Πάγου. Το πρωτοδικείο της Αθήνας απέρριψε ωστόσο τον ισχυρισμό του Ελληνικού Δημοσίου διατάζοντας ουσιαστικά την κατάταξη της σε θέση αορίστου χρόνου.

«Το Ελληνικό Δημόσιο προσπαθεί να εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο για να κερδίσει. Το υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε να ενημερωθεί από την υπηρεσία της συνάδελφου στην Κέρκυρα αν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις, όπου θα μπορούσε η συμβασιούχος να τοποθετηθεί και να τακτοποιηθεί. Ωστόσο αυτό είναι παράλογο γιατί είναι πολύ εύκολο να αποδειχτεί ότι υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις, είτε από το οργανόγραμμα της υπηρεσίας, είτε από την προκήρυξη νέας θέσης συντηρήτριας αρχαιοτήτων» σχολιάζει στο tvxs.gr ο πρόεδρος Συμβασιούχων ΥΠΠΟ Άρτας και Πρέβεζας, Άρης Βάσιος.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που το Δημόσιο αγωνιζόταν να μην τακτοποιηθεί η κ Γεωργιάδη, είχε ζητήσει την πρόσληψη άλλης μιας συντηρήτριας στη συγκεκριμένη Εφορία, ακριβώς γιατί οι ανάγκες αδυνατούσαν να καλυφθούν από το υπάρχον προσωπικό, το οποίο στη πλειοψηφία του, αποτελείται από συμβασιούχους που έχουν δικαιωθεί με δικαστικές αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων», επισημαίνει ο δικηγόρος της συμβασιούχου σχολιάζοντας το παράλογο που επικρατεί στο ελληνικό Δημόσιο.

Αναφορικά με το αν η υπόθεση μπορεί να αποτελέσει δεδικασμένο για τη δικαίωση και άλλων συμβασιούχων, ο κ. Περπατάρης σημειώνει ότι «κάθε υπόθεση έχει τα δικά της νομολογικά δεδομένα, η υπόθεση αυτή δημιουργεί όμως ένα θετικό πρόκριμα για χιλιάδες συμβασιούχους που δυστυχώς έχουν υποχρεωθεί να καταφύγουν στη δικαστική οδό ζητώντας τα αυτονόητα – να σταματήσει δηλαδή αυτή η πολύχρονη ομηρία, που έχει δημιουργηθεί από την πολίτικη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων».

«Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο αυτής της απόφασης, είναι το ότι το Δημόσιο όπως κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο στην Ελλάδα υποχρεούται να εφαρμόζει τις τελεσίδικες, τις εφετειακές αποφάσεις . Δεν είναι υπεράνω από την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης» καταλήγει ο Δημήτρης Περπατάρης.

«Μετά από πολύ καιρό έχουμε κάποιες δικαιώσεις συμβασιούχων στα δικαστήρια και βλέπουμε τον εθνικό δικαστή να λαμβάνει υπόψη την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου», επισημαίνει ο κ. Βάσιος, τονίζοντας ότι «το κράτος θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι συμβασιούχοι, οι οποίοι είναι όμηροι εδώ και πολλά χρόνια και καλύπτουν πάγιες ανάγκες θα πρέπει να καταταγούν σε θέσεις οργανικές».

«Το κράτος να λάβει τα μηνύματα που βγαίνουν από τα δικαστήρια και να προχωρήσει σε μια νομοθετική ρύθμιση δείχνοντας την απαραίτητη πολιτική βούληση ωστε να λυθεί το πρόβλημα των συμβασιούχων», καταλήγει ο πρόεδρος των Συμβασιούχων ΥΠΠΟ Άρτας και Πρέβεζας.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Βραβευμένοι και απλήρωτοι!

Μια ακόμη επιβεβαίωση του σημαντικού έργου που επιτελείται στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, είναι η σημερινή βράβευση της εθελοντικής ομάδας του προγράμματος Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών "Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους" του Αγίου Στεφάνου, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας!
Σημειώνουμε ότι οι Συμβασιούχοι του ΙΔΕΚΕ απλήρωτοι!
Παράλληλα όλα αυτά τα προγράμματα που προσφέρουν τόσα στο κοινωνικό σύνολο, έχουν "παγώσει".
Μήπως θα πρέπει να ζητήσουμε την παρέμβαση του προέδρου, αφού κανενός άλλου δεν φαίνεται να "ιδρώνει το αυτί";


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 19:00 στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής
πραγματοποιείται η τελετή απονομής βραβείων συλλογικής δράσης ΝΗΣΙΔΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 2009.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, θα βραβεύσει την εθελοντική ομάδα του προγράμματος Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών "Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους" του Αγίου Στεφάνου, για την συμβολή της στην αντιμετώπιση της δασικής πυρκαγιάς του Αγίου Στεφάνου το φετινό καλοκαίρι.
Η συμβολική αυτή βράβευση μιας από τις 150 ομάδες του προγράμματος προβάλει την αξία του προγράμματος "Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους" και την ουσιαστική του συνεισφορά σε αποτελεσματικές δράσεις αντιμετώπισης κινδύνων και κρίσεων.
Από την Συντονιστική Επιτροπή του προγράμματος

Εκ μέρους όλων δεν μπορούμε παρά να πούμε συγχαρητήρια σε όλους τους υπεύθυνους, τους εκπαιδευτές και τους εθελοντές του προγράμματος.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα
Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του ΥΠ.Ε.Π.Θ., έχει σχεδιάσει και συντονίζει το εθνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εθελοντικής Δράσης για τη Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων και Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ» στο οποίο συμμετέχουν τα Υπουργεία : Εθνικής Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης), Προστασίας του Πολίτη (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας – Πυροσβεστική Σώμα – Λιμενικό Σώμα), Εθνικής Άμυνας (Κ.Ο.Μ.Α.Κ.), Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας), καθώς τον Ελληνικό Ερυθρός Σταυρό και την Μ.Κ.Ο. PRAKSIS.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με εθνικούς πόρους και έχει διάρκεια 100 ωρών. Οι εκπαιδευθέντες εθελοντές λαμβάνουν πιστοποιητικό Δια Βίου Εκπαίδευσης και εντάσσονται στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Η Συντονιστική Επιτροπή του προγράμματος που συμμετέχουν εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων συγκροτήθηκε :
-Με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας των φορέων (6-11-2000)
-Από το 2002 λειτουργεί με απόφαση του Δ.Σ. του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. (πρακτικό 55/14-12-2001)
-Η σημερινή λειτουργία περιγράφεται με σαφήνεια στον Κανονισμό Οργάνωσης και Λειτουργίας του προγράμματος (αρ. πρωτ. 58/28-1-2008, απόφαση Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης, αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.)

Το Πρόγραμμα και παράλληλες δράσεις του υλοποιούνται σε συνεργασία με Δήμους και άλλους φορείς (Σχολεία, Νοσοκομεία, ΔΕΗ κ.α.). Στόχος είναι η εκπαίδευση ενηλίκων σε δεξιότητες διαχείρισης κινδύνου, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης.
Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος είναι :•Γνωσιακές παράμετροι του κινδύνου (Λύση προβλήματος/Λήψη απόφασης – Διαχείριση πληροφορίας - Διαχείριση πανικού – Λειτουργία σε ομάδες)
•Πυρκαγιές - Πλημμύρες
•Σεισμοί – Διασώσεις
•Ναυτικά Ατυχήματα - Προστασία Θαλασσίου Περιβάλλοντος
•Πρώτες Βοήθειες - Διαχείριση Καταυλισμών

Από την έναρξη του προγράμματος 2001 έως σήμερα έχουν εκπαιδευτεί περί τους 5000 εθελοντές σε 150 Δήμους της Επικράτειας και έχουν υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης 20 ημερίδες και διημερίδες για την επιμόρφωση 2500 στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα διαχείρισης κινδύνου.
Την εκπαιδευτική περίοδο 2009 – 2010 έχει προγραμματιστεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση 20 νέων προγραμμάτων.
Βρίσκονται, επίσης σε εξέλιξη 16 προγράμματα πενθήμερης επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών σε θέματα Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων σε σχολικές μονάδες, τα οποία έχουν οργανωθεί από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους».
Το Πρόγραμμα είναι σε διαδικασία πιστοποίησης με Σύστημα Ποιότητας ISO 9001:2000 και υποστηρίζεται από Εθνικό Δίκτυο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Φορέων. Έχει τύχει της δημόσιας αναγνώρισης της πρώην Επιτρόπου της Ε.Ε. για το Περιβάλλον, Margot Wallström και έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Εθελοντισμού που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη το 2001 και στο 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες το 2002.

Tο πρόγραμμα υπήρξε συντελεστής υλοποίησης:

•του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων, που διεξήχθη στην πόλη της Καρδίτσας στις 8-9-10 Απριλίου 2005 (www.kindini.syn.teilar.gr), και
•του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου για τον Εθελοντισμό, που διεξήχθη στην πόλη του Μεσολογγίου στις 2-3-4 Δεκεμβρίου 2005 (www.syn.ethelontismos.teimes.gr).

Τέλος, το εκπαιδευτικό υλικό διαμορφωμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Δια Βίου Μάθησης, έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του προγράμματος και βρίσκεται στη διάθεση του οποιοδήποτε πολίτη.

Άρθρο της Αυγής για το ΙΔΕΚΕ

ΙΔΕΚΕ: Προγράμματα και εργαζόμενοι στον αέρα
Από τη Δάφνη Σφέτσα
Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/11/2009

Δέκα μήνες απλήρωτοι συμπληρώνουν οι συμβασιούχοι του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων και στη χθεσινή γενική συνέλευση αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις. Πρόκειται για 300 συμβασιούχους κυρίως έργου αλλά και ορισμένου χρόνου καθώς και για περίπου 3.000 ωρομίσθιους εκπαιδευτές που απασχολούνται στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων, τις Σχολές Γονέων, την Εκπαίδευση Μεταναστών κ.α.
Σήμερα δεν λειτουργούν σχεδόν στο σύνολό τους τα προγράμματα, αφού έχουν παγώσει οι προσλήψεις των ωρομίσθιων από τον περασμένο Ιούλιο, οι συμβασιούχοι είναι απλήρωτοι, όπως απλήρωτοι παραμένουν όλοι όσοι σχετίζονται με τα έργα -προμηθευτές χαρτιού, βιβλιοπωλεία κ.λπ.- ενώ πολλά προγράμματα περιμένουν μάταια εδώ και καιρό μια υπογραφή για να συνεχίσουν.
Η χρηματοδότηση γίνεται με ευρωπαϊκά κονδύλια, μέσω ΕΠΕΑΕΚ, ενώ ο σύλλογος των συμβασιούχων έχει στείλει επιστολή στην υπουργό Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου χωρίς να λάβει οποιαδήποτε απάντηση. Έτσι γεννιούνται ερωτήματα αναφορικά με το πού πάνε τα κονδύλια και γιατί όλα είναι στον αέρα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Εκπαίδευση Μεταναστών, όπου απασχολείται και ο πρόεδρος του συλλόγου συμβασιούχων Κώστας Στοφόρος. Μιλώντας στην “Α” λέει πως στα προγράμματα αυτά συμμετέχουν αλλοδαποί προκειμένου με εξετάσεις να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό ελληνομάθειας, απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβουν την ιδιότητα του επί μακρόν διαμένοντος.
Τα τμήματα δεν λειτουργούν, οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται και οι μετανάστες απειλούνται ακόμη και με απέλαση. Ο ίδιος προχώρησε και σε ατομική καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη. Και έπεται συνέχεια.

Στάση εργασίας (9:30- 12:30) αύριο Πέμπτη 26/11

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Συμβασιούχων ΙΔΕΚΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση στάσης εργασίας την Πέμπτη 26/11 (9:30- 12:30) για συμπαράσταση και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των Συμβασιούχων.
Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι για κοινή κάθοδο στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ανακοίνωση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Συμβασιούχων Έργου και Ορισμένου ΧρόνουΜετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε στις 11/11/2009 η συγκέντρωση-πορεία διαμαρτυρίας και την επίδοση ψηφίσματος στην Γ.Σ.Ε.Ε. & την Βουλή των Ελλήνων, το Συντονιστικό Συμβασιούχων Έργου & Ορισμένου Χρόνου συνέχισε τον αγώνα πραγματοποιώντας Νέα Πανελλαδική Κινητοποίηση την Πέμπτη 19/11/2009 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με επίδοση ψηφίσματος στον Υφυπουργό κ.Ντ.Ρόβλια και στον κ.Χ.Παμπούκη με τα παρακάτω αιτήματα:

oΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
oΚατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
oΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με νέα 24ωρη απεργία και με συγκέντρωση όλων έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών την Πέμπτη 26/11/2009 και ώρα 10.00
Καλούμε όλους τους Συναδέρφους μας και τους αρμόδιους φορείς (Γ.Σ.Ε.Ε. - Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ) να στηρίξουν την κινητοποίηση μας την Πέμπτη 26/11/2009.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Σκηνές στο υπουργείο Εσωτερικών!

Ρεπορτάζ από τη zougla

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα συμβασιούχοι στους ΟΤΑ, ανάμεσα στους οποίους και εργαζόμενοι στον δήμο καθαριότητας του δήμου Αθηναίων.
Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κουμουνδούρου, πέρασε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και στο παράρτημα του Υπουργείου Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και τώρα κατευθύνεται στο Υπουργείο Εσωτερικών στη Βασιλίσσης Σοφίας.
Στη συνέχεια, οι 600 περίπου διαδηλωτές αναμένεται να διαδηλώσουν έξω από τη Βουλή.
Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας παραμένουν κλειστοί για τα αυτοκίνητα, ενώ η Τροχαία διενεργεί εκτροπές της κυκλοφορίας.
Οι συμβασιούχοι που απασχολούνται στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από τα αμαξοστάσια του δήμου στην Ιερά Οδό. Με πούλμαν και μοτοσικλέτες μετέβησαν στην πλατεία Κουμουνδούρου, όπου συναντήθηκαν με άλλους συναδέλφους τους και ξεκίνησαν την πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή.
Την ίδια ώρα, εργαζόμενοι στα STAGE πραγματοποιούν διαδήλωση έξω από το Υπουργείο Μεταφορών.

Έστησαν σκηνές έξω από το υπουργείο Εσωτερικών
Από το πρωί, συμβασιούχοι, ανάμεσά τους και εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, όπου θα επιδιώξουν να συναντήσουν από κοντά τον υπουργό.
Μάλιστα, έστησαν σκηνές στο πεζοδρόμιο, θέλοντας να δηλώσουν με αυτό τον τρόπο ότι θα παραμείνουν στο σημείο έως ότου λυθεί το εργασιακό τους πρόβλημα.
Οι συμβασιούχοι ζητούν να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου και να μην «πεταχτεί» κανείς εργαζόμενος στον δρόμο.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Κινητοποιήσεις ωρομισθίων και αδιόριστων εκπαιδευτικών

ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣ !
· Η Υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι πλεονάζον …
…η πραγματικότητα είναι ότι τα σχολεία υπολειτουργούν και οι σχολικές αίθουσες παραμένουν άδειες περιμένοντας χιλιάδες νηπιαγωγών δασκάλων καθηγητών.
Την ίδια στιγμή ευαγγελίζεται ότι τα κενά θα καλυφθούν από τις
ανακλήσεις των αποσπασμένων συναδέλφων τη στιγμή που δεν έχει γίνει κανένας διορισμός διοικητικών υπαλλήλων από το 1992.
· Η Υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι δε χρειάζονται μόνιμοι διορισμοί στο δημόσιο σχολείο…
… η πραγματικότητα είναι ότι χιλιάδες οργανικές θέσεις παραμένουν ακάλυπτες και σπάνε σε χιλιάδες κενά ωρομισθίων και αναπληρωτών νομιμοποιώντας και μονιμοποιώντας την ελαστική εργασία, την ανασφάλεια, την ομηρία, τη συνεχή διάψευση των προσδοκιών μας. Με λίγα λόγια διαγράφει την πολυετή δουλειά και τους κόπους χιλιάδων ωρομίσθιων και αναπληρωτών συναδέλφων.
· Η Υπουργός Παιδείας δηλώνει το σύστημα πρόσληψης αλλάζει με την πρόφαση της
αξιοκρατίας και της διαφάνειας…
…η πραγματικότητα δείχνει ότι το ΑΣΕΠ είναι εδώ και 11 χρόνια το φίλτρο απόρριψης των εκπαιδευτικών και επιβάλλει τη διά βίου εκπαίδευση και τη συλλογή τυπικών προσόντων εμμένοντας σε μια πολιτική διά βίου αδιοριστίας.
· Η Υπουργός Παιδείας με ύπουλους ελιγμούς τάζει μεταβατικές ρυθμίσεις ...
…η πραγματικότητα είναι ότι επιχειρεί να διασπάσει τον κόσμο της εκπαίδευσης εφαρμόζοντας τη λογική του «διαίρει και βασίλευε».
· Η Υπουργός Παιδείας προτίθεται να εφαρμόσει τη διετία επιτήρησης του δόκιμου
εκπαιδευτικού…
…η πραγματικότητα είναι ότι αίρεται η μονιμότητα του εκπαιδευτικού και ότι η ανασφάλεια θα αντικαταστήσει την προοπτική της μόνιμης και σταθερής εργασίας.
· Η Υπουργός Παιδείας χρησιμοποιεί τη δημόσια διαβούλευση και επικαλείται την ηλεκτρονική δημοκρατία….
… η πραγματικότητα είναι ότι έχει ανάγκη από μία επίφαση δημοκρατικότητας. Συγχρόνως, απαξιώνει τις πάγιες συλλογικές θέσεις και τα αιτήματα έτσι όπως εκφράζονται μέσω των μεγάλων ομοσπονδιών και των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας και επιβάλλει μια εικονική πραγματικότητα διαλόγου τη στιγμή που οι αποφάσεις του
Υπουργείου είναι προειλημμένες.
Απέναντι στον κυνισμό και την κοροϊδία του Υπουργείου απαιτούμε :
Μόνιμους μαζικούς διορισμούς
Όχι στην απαξίωση της προϋπηρεσίας ,όχι στην κατάργηση του πίνακα προϋπηρεσίας
Κατάργηση της ωρομισθίας και όλων των μορφών ελαστικής εργασίας
Κατάργηση του διαγωνισμού ΑΣΕΠ

Όλοι
•Στην Πανελλαδική Κινητοποίηση Ωρομισθίων – Αναπληρωτών, το Σάββατο 28/11, στις 12.30 μμ, στα Προπύλαια
•Στην Πανελλαδική Συγκέντρωση και πορεία προς το Υπουργείο Παιδείας, του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας, τη Δευτέρα 30/11, στις 12.30μμ, στη στάση μετρό Νερατζιώτισσα, με συμμετοχή στη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ – Διδασκαλικών Συλλόγων Π.Ε.
Τις κινητοποιήσεις στηρίζουν: Διδασκαλικοί Σύλλογοι – ΕΛΜΕ – Φοιτητικοί Σύλλογοι

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
www.oromisthioi.gr
email:
sintonistiko@gmail.com
τηλ: 6970139038

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
syllogosadioristwnekpaideytikwn.blogspot.com
email:
adioristia@freemail.com
τηλ: 6994027752

Νέοι Γραμματείς στο υπουργείο Παιδείας

- Γενικός γραμματέας υπουργείου
Βασίλης Κουλαϊδής, καθηγητής Παιδαγωγικής του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ερευνας (2000-2004). Την περίοδο αυτή εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Επιτροπή Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην Επιτροπή Παιδείας του ΟΟΣΑ και στο Board of Participating Counties για το πρόγραμμα PISA.

- Γενικός γραμματέας Ερευνας & Τεχνολογίας
Αχιλλέας Μητσός, καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, πρώην γενικός διευθυντής Ερευνας και Τεχνολογίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Διετέλεσε επίσης διευθυντής αρμόδιος για το ανθρώπινο ερευνητικό δυναμικό (1996-2000), για την επαγγελματική κατάρτιση (1993-1996), για τον συντονισμό των διαρθρωτικών ταμείων (1987-1993).

- Ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης
Βασίλειος Παπάζογλου, καθηγητής στη Σχολή Ναυπηγών - Μηχανολόγων - Μηχανικών, ΕΜΠ. Εχει διατελέσει πρόεδρος της Σχολής Ναυπηγών - Μηχανολόγων - Μηχανικών και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών ΕΜΠ. Είναι μέλος της Ανεξάρτητης Διοικητική Αρχής για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) από το 2006 και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ) από το 1996.

Άρθρα της Καθημερινής και του Παρατηρητή Θράκης για το ΙΔΕΚΕ

«Στον αέρα» η Διά Βίου Μάθηση λόγω έλλειψης... ρευστότητας
Της Μαριας Δεληθαναση
Τα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ο μοναδικός θεσμός του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) που λειτουργεί σήμερα. Δεν λειτουργούν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ούτε οι σχολές γονέων, ούτε τα τμήματα εκμάθησης ελληνικών για μετανάστες. Αιτία αποτελεί η έλλειψη «ρευστότητας»... Κάποια ευρωπαϊκά προγράμματα «κόλλησαν» στις υπογραφές, ενώ σε άλλα «πάγωσαν» μετεκλογικά οι προεκλογικές προσλήψεις.
Το περασμένο καλοκαίρι, ο τότε υπ. Παιδείας αποφάσισε να αλλάξει όλους τους εκπαιδευτές και υπεύθυνους εκπαίδευσης σχολών γονέων, Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων και προγραμμάτων πληροφορικής, προκηρύσσοντας εκ νέου όλες τις θέσεις. Ομως, όσοι δούλευαν ήταν ήδη απλήρωτοι πέντε μήνες. Ετσι, πάρα πολλοί έχασαν -ύστερα από χρόνια- τις θέσεις τους. Λυπηρά εντυπωσιακό είναι ότι γι’ αυτές τις λίγες εκατοντάδες θέσεις κατέθεσαν αιτήσεις 30.000 άνθρωποι...
Οσοι εργάζονταν ειδικά στο πρόγραμμα «Οδυσσέας» για την εκμάθηση ελληνικών από ξένους (και προκρίθηκαν στην προεκλογική επιλογή προσωπικού) έχουν ήδη εννέα μήνες απλήρωτοι. Ο διευθύνων σύμβουλος και ο πρόεδρος του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. μεταφέρουν στο... διηνεκές την υπογραφή του προγράμματος, οπότε είναι αδύνατον να υπάρξει εισροή χρήματος.
Ομως ο «Οδυσσέας» είναι από τα πλέον επιτυχημένα προγράμματα της Διά Βίου Εκπαίδευσης. «Σας θυμίζω ότι στις εξετάσεις για πιστοποιητικό ελληνομάθειας, το ποσοστό επιτυχίας ξεπέρασε το 90%», σημειώνει ο πρόεδρος του συλλόγου συμβασιούχων Ι.Δ.ΕΚ.Ε. κ. Κώστας Στοφορός. «Εχουμε ένα αντικείμενο που αγαπάμε και δεν μπορούμε να το δουλέψουμε. Κάποιοι από όσους δούλευαν χρόνια, μετά τις αλλαγές δεν μπορούν να ξαναδιδάξουν. Η κατάσταση είναι λυπηρή».
Το πρόβλημα, όμως, δεν περιορίζεται στους 3.000 - 4.000 συμβασιούχους που έχουν απομείνει απλήρωτοι για μήνες. Η παρακολούθηση του «Οδυσσέα» και στη συνέχεια οι εξετάσεις για πιστοποιητικό ελληνομάθειας είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να αποκτήσει ένας μετανάστης την ιδιότητα του «επί μακρόν διαμένοντος». Ηδη υπήρχε σοβαρή δυσλειτουργία εξαιτίας του πολύ μικρού αριθμού θέσεων που ήταν διαθέσιμες για παρακολούθηση μαθημάτων. Η διακοπή στη συνέχεια των μαθημάτων ουσιαστικά κατάργησε έναν από τους βασικούς θεσμούς της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής.
«Η υπουργός Παιδείας δεν έχει καμία ευθύνη για την κατάσταση», διευκρινίζει ο κ. Στοφορός. «Ομως δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί αρνείται να μας δεχθεί»...
(Η Καθημερινή, 20/11/09)

"ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ της ΘΡΑΚΗΣ" (12/11/09)
Η ασάφεια της χρηματοδότησης οδηγεί τα προγράμματα της δια βίου μάθησης σε κατάρρευση

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων και στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων της χώρας, αφού οι πληρωμές τους έχουν «παγώσει» εδώ και 9 μήνες, οι προοπτικές χρηματοδότησης παραμένουν ασαφείς και η επανέναρξη της διαδικασίας καταβολής των μηνιαίων μας μισθών παραμένει αβέβαιη. Σε όλες αυτές τις σοβαρές εργασιακές και οικονομικές εκκρεμότητες των προηγούμενων ετών το τελευταίο διάστημα έχει προστεθεί και η έντονη φημολογία για την τύχη των συμβασιούχων έργου, για την μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας και για γενικότερες ρυθμίσεις, οι οποίες δεν διασφαλίζουν το εργασιακό μέλλον χιλιάδων νέων που εδώ και χρόνια στηρίζουν με την εργασία τους τις υπηρεσίες του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα. Με αφορμή όλα αυτά οι εργαζόμενοι στο ΙΔΕΚΕ και στα ΚΕΕ συμμετέχουν αύριο στην πανελλαδική κινητοποίηση που έχει κηρυχθεί από το Συντονιστικό Όργανο των Σωματείων Συμβασιούχων Έργου και Ορισμένου Χρόνου για σήμερα Τετάρτη 11/11 και στη συγκέντρωση - πορεία που έχει προγραμματιστεί την ίδια μέρα και ώρα 10 πμ μπροστά στα γραφεία της ΓΣΕΕ.

Κωνσταντίνος Στοφόρος,πρόεδρος Δ.Σ. Συμβασιούχων Εργαζομένων στο ΙΔΕΚΕ:
«Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες»
Αναφερόμενος στα αιτήματα με τα οποία κατέρχονται στην απεργιακή κινητοποίηση ο κ. Κωνσταντίνος Στοφόρος πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Εργαζομένων στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης και Κατάρτισης τονίζει ότι «είναι κοινά με αυτά των συμβασιούχων και αφορούν στη μη αλλαγή και μη επιδείνωση των εργασιακών μας σχέσεων, καθώς όλα δείχνουν μετατροπές στις συμβάσεις, τις οποίες εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε, αφ’ ης στιγμής δημιουργούν προβλήματα, επιδεινώνουν δηλαδή το καθεστώς με το οποίο λειτουργούμε σήμερα. Επίσης απεργούμε για την μη ανανέωση των συμβάσεων που λήγουν ή που έχουν λήξει. Όσον αφορά τους συμβασιούχους του ΙΔΕΚΕ και των ΚΕΕ, ένα σημαντικότατο πρόβλημα ίσως και πρώτο στις διεκδικήσεις μας είναι να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα μας. Είμαστε εννέα μήνες απλήρωτοι με αποτέλεσμα να είμαστε σε πλήρες αδιέξοδο. Δεν ξέρω μήπως κάποιος θέλει να μας οδηγήσει σε παραίτηση με αυτόν τον τρόπο, αλλά θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο σε μια ευρωπαϊκή χώρα το 2009».
Τα μέλη των σωματείων Συμβασιούχων Εργαζομένων στο Ι.Δ.ΕΚ.Ε. και στα Κ.Ε.Ε. διεκδικούν μία συνολική και δίκαιη νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος των συμβασιούχων με την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
«Το ΙΔΕΚΕ είναι επιφορτισμένο να έχει την εκπαίδευση όλων των ενηλίκων στην Ελλάδα, δηλαδή τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων, το πρόγραμμα για τους μετανάστες «Οδυσσέας», οι Σχολές Γονέων, η Εκπαίδευση από απόσταση, η εκπαίδευση σε υπολογιστές, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Όλα αυτά διεκπεραιώνονται με τρεις μονίμους υπαλλήλους και όλοι οι υπόλοιποι είναι συμβασιούχοι. Είναι οφθαλμοφανές ότι το Ινστιτούτο δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο με το μόνιμο προσωπικό, όπως και είναι προφανές ότι για να γίνονται όλα αυτά τα προγράμματα, τα οποία έχουν μεγάλη απόδοση, για παράδειγμα για να πάρει ένας μετανάστης το καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος πρέπει να συμμετέχει στα δικά μας προγράμματα, στηρίζονται σε εμάς. Όλο αυτό το έργο δεν μπορεί να γίνει από τρία άτομα. Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και φυσικά υπάρχουν και ωρομίσθιοι καθηγητές που ενισχύουν αυτή την προσπάθεια αλλά κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι μπορεί να λειτουργήσει ένα οποιοδήποτε Ινστιτούτο και όχι μόνον αυτό με τρεις υπαλλήλους».
Σύμφωνα με τον κ. Στοφόρο την παρούσα χρονική περίοδο το σύστημα της Δια Βίου Μάθησης απειλείται με κατάρρευση, αφού συνεχείς αναβολές και καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων και στην προώθηση διοικητικών ενεργειών από την προηγούμενη διοίκηση της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. και του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην έναρξη χρηματοδότησης των δράσεων με συνεπακόλουθη την αναβολή έναρξης της εκπαιδευτικής περιόδου. «Πουθενά δεν λειτουργούν τμήματα των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Εκτός από τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας κανένα τμήμα δεν λειτουργεί. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα οδηγείται σε κατάρρευση αν σκεφτούμε μάλιστα ότι χρηματοδοτούνται κατά 70% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση όχι μόνο δεν θα συνεχίσει τη χρηματοδότησή τους αλλά πολύ πιθανό να ζητήσει και εκατομμύρια πίσω ως επιβάρυνση του ελληνικού φορολογούμενου».
Εν αναμονή του νέου γενικού γραμματέα οι εργαζόμενοι οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για εννέα μήνες. «Τα προβλήματα τα οικονομικά προέκυψαν τους τελευταίους μήνες. Υπήρξε ένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια της πρώτης ένταξης σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα αλλά τότε η καθυστέρηση ήταν τριών μηνών. Αυτό που ζούμε είναι πρωτοφανές», σημειώνει ο κ. Στοφόρος.

Δέσποινα Ναβροζίδου,προϊστάμενη του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων στην
Ροδόπη: «Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε αν θα γίνουν προγράμματα»

Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων του Γ’ ΚΠΣ από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης για τις δράσεις στον τομέα της Δια Βίου Μάθησης κατά την προηγούμενη περίοδο είχε ως αποτέλεσμα την υλοποίηση ενός μεγάλου αριθμού προγραμμάτων και εκπαιδευτικών παρεμβάσεων όχι μόνο σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά και σε τοπικό, οι οποίες έτυχαν ιδιαίτερης αναγνώρισης από τους ενηλίκους πολίτες.
Σύμφωνα με την προϊσταμένη του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων στην Ροδόπη κ. Δέσποινα Ναβροζίδου κατά το προπερσινό έτος, 20007-2008 «είχαν υλοποιηθεί 91 προγράμματα σαν ΚΕΕ, γιατί υπάρχουν και άλλα προγράμματα, όπως αυτά των Σχολών Γονέων, τα οποία αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με εμάς απλά δεν είναι οργανωμένα διοικητικά. Εμείς είμαστε δομή εκείνα είναι αυτόνομα προγράμματα. Τα προγράμματα αυτά, είτε αφορούσαν εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στη μουσουλμανική μειονότητα, είτε προγράμματα εκμάθησης ξένων γλωσσών, υπολογιστών, οικονομίας διαχείρισης ελεύθερου χρόνου στο γενικό πληθυσμό, είτε προγράμματα τοπικής ιστορίας γλώσσας σε παλιννοστούντες, είτε προγράμματα σε κρατούμενους φυλακών, τα παρακολούθησαν περίπου 1800 άτομα. Πέρσι το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 είχαμε περικοπές, δηλαδή μας μείωσαν τον αριθμό των τμημάτων που θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε ως νομός. Από τα 91 τμήματα μας έδωσαν το όριο των σαράντα τμημάτων με αριθμό επιμορφούμενων περίπου 1000 άτομα. Αυτά τα άτομα έπαιρναν πιστοποιητικό επιμόρφωσης. Για παράδειγμα πέρσι βγήκε σχετική εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία όσοι παρακολούθησαν τα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων στα Κέντρα μπορούν έχοντας ολοκληρώσει ένα κύκλο μαθημάτων να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για το Κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας. Σε κάθε περίπτωση κάποιοι που ήθελαν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς εξυπηρετήθηκαν, είτε ήθελαν να παρακολουθήσουν για προσωπικούς τους λόγους διάφορα θέματα επίσης ικανοποιήθηκαν».
Δυστυχώς όμως φέτος κανείς δεν γνωρίζει ποιο είναι το μέλλον το προγραμμάττων. «Το δυσάρεστο είναι ότι μέχρι στιγμής φέτος, ενώ υπό άλλες συνθήκες ξεκινούσαμε τις εγγραφές στις αρχές Σεπτεμβρίού και τα τμήματα αρχές Οκτώβρη, μέχρι δεν έχουμε καμία ενημέρωση αν θα ξεκινήσουν τα προγράμματα και τι είδους προγράμματα θα τρέξουν. Μέχρι σήμερα 250 άτομα έχουν δηλώσει πρόθεση να συμμετάσχουν σε προγράμματα χωρίς να υπάρχει ακόμη διαφήμιση. Δυστυχώς εμείς εμφανιζόμαστε αφερέγγυοι, γιατί ενώ λέγαμε ότι μπορείτε να συμμετέχετε σε προγράμματα, έρχονται οι ενδιαφερόμενοι και τους λέμε ότι υπάρχει καθυστέρηση».
Η καθυστέρηση, κατά την κ. Ναβροζίδου, οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι «δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχουν καθηγητές γιατί πάγωσαν όλες οι διαδικασίες. Από τον Αύγουστο έγιναν οι προκηρύξεις καθηγητών ανά ειδικότητα, βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα αλλά πάγωσαν τα πάντα. Έτσι δεν έχουμε ακόμη ούτε καθηγητές που θα αναλάβουν τα προγράμματα όταν ξεκινήσουν. Είναι μια κατάσταση δυσάρεστη για όλους».
Ακόμη και σήμερα πλην των εργαζομένων στο ΙΔΕΚΕ και στα ΚΚΕ υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτές απλήρωτοι. «Ακόμη δεν έχουμε πάρει τα περσινά χρήματα. Αν ένας καθηγητής για παράδειγμα είχε δύο ή τρία τμήματα έχει να παίρνει ένα αρκετά σεβαστό χρημάτων. Όλα αυτά είναι στον αέρα. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει χρηματοδότηση καθυστερούν όλες οι εργασίες και άρα και η έναρξη νέων προγραμμάτων. Και η χρηματοδότηση να βρεθεί, θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία των προσλήψεων καθηγητών, που έχει παγώσει, και οι οποίοι θα αναλάβουν τα προγράμματα και θα ακολουθήσει η δημοσιοποίησή τους. Είμαστε δηλαδή δύο με τρεις μήνες πίσω στη λειτουργία του προγράμματος σε σχέση με τις υπόλοιπες χρονιές».
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι υποστηρίζοντες τη λειτουργία του ΙΔΕΚΕ και των Κ.Ε.Ε. εργάζονται έως και 5 χρόνια με συμβάσεις έργου, οι οποίες υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε έναν ιδιαίτερα προβεβλημένο το-μέα της εκπαίδευσης, τη Δια Βίου Μάθηση. Οι εργαζόμενοι στο ΙΔΕΚΕ και στα ΚΕΕ έχουν απευθυνθεί σε εργατολόγους όσον αφορά στο καθεστώς των συμβάσεών τους. «Οι συμβάσεις μας είναι έργου, ουσιαστικά όμως είναι συμβάσεις εργασίας, γιατί προβλέπουν κανονικό οκτάωρο απασχόλησης αποκλειστικής με συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Ακόμη και στις βεβαιώσεις που παίρνουμε από τον ασφαλιστικό φορέα, γιατί οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ασφάλιση ΙΚΑ, αναφέρεται ότι υπάρχει σχέση εξηρτημένης εργασίας. Και εκεί είναι το θέμα. Για παράδειγμα, είμαι στα ΚΕΕ από το Σεπτέμβριο του 2006, έχω συνεχόμενη εργασία με χωρίς μια μέρα διακοπή, εφόσον οι συμβάσεις είναι ανανεούμενες. Σε περίπτωση που αυτές οι συμβάσεις αναγνωρίζονταν ως εργασίας, που ουσιαστικά αυτό είναι, θα είχαμε πρόβλημα και για αυτό τις ονόμασαν έργου», τονίζει η κ. Ναβροζίδου.

Α.Π.

Αιτήματα

Τα μέλη των σωματείων Συμβασιούχων Εργαζομένων στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) και στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) διεκδικούμε:
•Εγγυήσεις για την απρόσκοπτη συνέχιση των συμβάσεών μας με το ΙΔΕΚΕ χωρίς να θίγεται κανένα από τα δικαιώματά μας μέχρι να επιτευχθεί οριστική λύση στα εργασιακά μας ζητήματα
•Αναγνώριση της εργασιακής μας εμπειρίας, αναγνώριση της εξαρτημένης σχέσης εργασίας που υποκρύπτουν οι συμβάσεις μας, αναγνώριση της κάλυψης παγίων και διαρκών αναγκών
•Θεσμική - νομική κατοχύρωση των Δομών Δια Βίου Μάθησης και άμεση υπαγωγή τους στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
•Άμεση προώθηση των ενεργειών για την επανέναρξη χρηματοδότησης των δράσεων στον τομέα της Δια Βίου Μάθησης και έναρξη υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων
•Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Πραγματοποιείται σήμερα, 23 Νοεμβρίου, στις 11πμ, Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Συμβασιούχων ΙΔΕΚΕ με θέμα τις κινητοποιήσεις για το ζήτημα της πληρωμής, των συμβάσεων και της συνέχισης του έργου του ΙΔΕΚΕ καθώς και της συμμετοχής στις δράσεις του Συντονιστικού Συμβασιούχων.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Οι συμβασιούχοι στους δρόμους


Η πορεία ήταν μεγάλη, αλλά η παρουσία των εργαζομένων του ΙΔΕΚΕ ισχνή...

Το ρεπορτάζ του Σκάι:
Άκαρπη απέβη η συνάντηση που είχαν την Πέμπτη οι συμβασιούχοι του δημοσίου με τον υπουργό Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη.
Όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι αμέσως μετά, ο κ. Παμπούκης "τους κορόιδευε".

"Οι συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου πραγματοποίησαν την Πέμπτη πανελλαδική κινητοποίηση αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ, με τη συμπαράσταση των δημοσιογράφων της δημόσιας τηλεόρασης, οι οποίοι κήρυξαν 24ωρη απεργία από τις 06:00 της Πέμπτης, καθώς και οι έκτακτοι αρχαιολόγοι.
Οι συμβασιούχοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση δε θέλει να αντιμετωπίσει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και ότι οι αποφάσεις της ισοδυναμούν με πραγματικές απολύσεις των περίπου 70.000 συμβασιούχων που εργάζονται σήμερα, καλύπτοντας τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημόσιου τομέα.
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Τα αιτήματα:
- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
- Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης
- Καμία απόλυση, καμία επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των συμβασιούχων.
Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με μια πρωτότυπη διαμαρτυράι που ετοιμάζεται και απεργία- συγκέντρωση την ερχόμενη Πέμπτη..."

Η Αυγή, μεταξύ άλλων, αναφέρεται και στο ΙΔΕΚΕ:

Ατομικές καταγγελίες στον Συνήγορο του Πολίτη
"...Οι συμβασιούχοι ζητούν την παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Προχθές στάλθηκε η πρώτη ατομική καταγγελία από εργαζόμενο στο ΙΔΕΚΕ, ο οποίος αναφέρει πως παραμένει 9 μήνες απλήρωτος ενώ τηρεί όλες τις συμβατικές του υποχρεώσεις και εργάζεται καθημερινά επί 8ωρου. Σημειώνει τη σιωπή από τη μεριά των αρμοδίων και συγκεκριμένα της υπουργού Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου η οποία αν και ένα μήνα τώρα έχει λάβει επιστολή από το σύλλογο δεν έχει απαντήσει. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακύρωσε την προαναγγελθείσα επίσκεψή της στο Ινστιτούτο την περασμένη Δευτέρα..."

Διορισμός
18/11/2009
Απλήρωτοι για εννέα μήνες οι συμβασιούχοι στο Ι.Δ.ΕΚ.Ε.

"Στο Συνήγορο του Πολίτη φαίνεται να στρέφονται πλέον οι συμβασιούχοι του ΙΔΕΚΕ για το θέμα της μης καταβολής των δεδουλευμένων τους από τις αρχές του 2009.
Ήδη σε κοινή τους ανακοίνωση οι Σύλλογοι Συμβασιούχων ΙΔΕΚΕ και ΚΕΕ καυτηριάζουν την αδιαφορία των υπευθύνων για τα προβλήματα επιβίωσης που πλέον αντιμετωπίζουν.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν, χαρακτηριστική είναι η στάση της υπουργού παιδείας ¶ννας Διαμαντοπούλου, η οποία αν και ένα μήνα τώρα έχει λάβει επιστολή από το Σύλλογο Συμβασιούχων ΙΔΕΚΕ (ΑΠ Υπουργείου 9358 -20/10/09) όπου της εκτίθενται τα προβλήματά τους, δεν έχει δώσει ουδεμία απάντηση."

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Καταγγελία στο Συνήγορο του Πολίτη

Χθες στάλθηκε η πρώτη (ατομική) καταγγελία στο Συνήγορο του Πολίτη. Για όσους συναδέλφους θέλουν να κάνουν κάτι παρόμοιο, παραθέτουμε την επιστολή που ακολουθεί.
Σημειώνουμε ότι μαζί με την επιστολή επισυνάφθηκαν η επιστολή του Συλλόγου Συμβασιούχων ΙΔΕΚΕ και η κοινή ανακοίνωση των Συλλόγων ΙΔΕΚΕ και ΚΕΕ.
Όποιος θέλει να απευθυνθεί στο Συνήγορο του Πολίτη, θα πρέπει να το κάνει επώνυμα, στέλνοντας φαξ με την καταγγελία και την υπογραφή του στο 2107292129.
Το e-mail είναι: cr@synigoros.gr και η διεύθυνση: Χατζηγιάννη Μέξη 5, Αθήνα 11528, τηλ. 210 7289703

Προς το Συνήγορο του Πολίτη

Από την 2α Ιανουαρίου έχω υπογράψει Σύμβαση Έργου με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας.
Τηρώ αυτούς τους μήνες όλες τις συμβατικές μου υποχρεώσεις και καθημερινά εργάζομαι επί οκτάωρο (8πμ- 4μμ).
Δυστυχώς μέχρι σήμερα (17/11/09) δεν μου έχει καταβληθεί η αμοιβή για τα δεδουλευμένα μου, παρά μόνο για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Συμπληρώνω πλέον 9 μήνες απλήρωτος, χωρίς καμία δική μου υπαιτιότητα.
Ως εργαζόμενος και πατέρας τριών παιδιών, νιώθω βαθύτατα προσβεβλημένος από τη στάση της πολιτείας και την αδιαφορία των υπευθύνων για τα προβλήματα επιβίωσης που πλέον αντιμετωπίζουμε.
Αντί της απολογίας, οι υπεύθυνοι επιλέγουν τη σιωπή.
Χαρακτηριστική είναι η στάση της υπουργού παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία αν και ένα μήνα τώρα έχει λάβει επιστολή από το Σύλλογο Συμβασιούχων ΙΔΕΚΕ (ΑΠ Υπουργείου 9358 -20/10/09) όπου της εκτίθενται τα προβλήματά μας, δεν έχει δώσει ουδεμία απάντηση.
Ζητάω συνεπώς την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για την ικανοποίηση των αυτονόητων αιτημάτων μας. Ελπίζουμε στη δική σας ταχύτατη συμπαράσταση. Η υπομονή και η αντοχή μας έχουν πλέον εξαντληθεί.

Κώστας Στοφόρος

Ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβασιούχων

Το Συντονιστικό Συμβασιούχων Έργου και Ορισμένου Χρόνου αντιδρά στις εξαγγελίες της κυβέρνησης που ισοδυναμούν με πραγματικές ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ των περίπου 70.000 συμβασιούχων που εργάζονται σήμερα, καλύπτοντας τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημόσιου τομέα.
Ήδη συνάδελφοι απολύονται από τους φορείς στους οποίους εργάζονται για χρόνια, χωρίς προοπτική επαναπρόσληψης, ενώ είναι απορίας άξιον πώς θα υλοποιηθούν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης (σύνταξη σε τρεις μήνες, πάταξη της φοροδιαφυγής κ.λπ.) όταν οι δημόσιες υπηρεσίες θα απογυμνωθούν από το έμπειρο προσωπικό τους.
Η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για μονιμοποίηση όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες έχει ξεχαστεί.
Η νομοθετική πρωτοβουλία Ραγκούση, όπως ανακοινώθηκε, δεν ικανοποιεί ούτε τα αιτήματα των συμβασιούχων ούτε την κάλυψη των αναγκών του δημόσιου τομέα, γιατί:
1.Δεν συνοδεύεται από δέσμευση για τον αριθμό των προσλήψεων του μόνιμου προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν σήμερα στα Υπουργεία, στα ασφαλιστικά Ταμεία, στις ΔΕΚΟ κ.α.
2.Δεν καταργεί την ελαστική εργασία, αφού προβλέπει αριθμό προσλήψεων εποχικά εργαζόμενων και συμβάσεων έργου.
3.Πετάει στην ανεργία πολλούς από τους ήδη εργαζόμενους, αφού δεν καταργεί τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις του ΠΔ Παυλόπουλου. Με το ισχύον καθεστώς, οι συμβασιούχοι που εργάζονται επί πολλά χρόνια στον δημόσιο τομέα δεν δικαιούνται καν να κάνουν τα χαρτιά τους στις εξαγγελλόμενες προσλήψεις εποχικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ γιατί ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ 24 ΜΗΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
4.Υποβαθμίζει την εργασιακή εμπειρία, όπως φάνηκε και από τις εξαγγελίες για την αλλαγή των προσλήψεων στην εκπαίδευση.
Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να καταργήσει την ελαστική εργασία, αλλά να διώξει τους σημερινούς συμβασιούχους. Οι αναφορές της κυβέρνησης περί «αναξιοκρατίας» δεν μας αγγίζουν. Στο διάστημα που υπηρετούμε στον δημόσιο τομέα έχουν κριθεί πολλαπλώς τόσο τα τυπικά όσο και τα ουσιαστικά μας προσόντα, γι’ αυτό και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για χρόνια καλύπτοντας τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Υπηρεσιών μας.
Το Συντονιστικό Συμβασιούχων δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει τους αγώνες μέχρι την τελική δικαίωση. Καλούμε όλα τα σωματεία συμβασιούχων και τους συναδέλφους να κινητοποιηθούν και να δώσουν δυναμικό παρών στην πανελλαδική κινητοποίηση την ΠΕΜΠΤΗ 19/11 ΣΤΙΣ 10 π.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ και πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για να διαδηλώσουμε τα δίκαια αιτήματά μας:

1Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
2Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης
3Καμία απόλυση- Καμία επιδείνωση των εργασιακών μας σχέσεων.


Καλούμε όλους τους συναδέρφους μας και τους αρμόδιους φορείς (Γ.Σ.Ε.Ε. - Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ) να στηρίξουν την κινητοποίηση μας.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Που είναι η υπουργός;

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, είχε προγραμματίσει επίσκεψη για σήμερα στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και στο ΙΔΕΚΕ. Όπως ενημερωθήκαμε, χθες το βράδυ ανακοίνωσε ότι δεν θα μας επισκεφθεί...
Ελπίζουμε η αναβολή (;) αυτή να μην έχει σχέση με την απόφαση που πήρε η χθεσινή Γενική Συνέλευση των Συμβασιούχων ΙΔΕΚΕ για την υποδοχή της...
Το γεγονός ότι παραμένουμε απλήρωτοι εξακολουθεί να ισχύει. Σε λίγο οι μήνες θα έχουν γίνει δέκα!
Τα προγράμματα όλα έχουν παγώσει...
Κι εμείς δεν έχουμε πάρει την παραμικρή απάντηση στην επιστολή μας που βρίσκεται στα χέρια της υπουργού από τις 20 Οκτωβρίου.
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπερασματά του...

ΑΠΕΡΓΙΑ!

Η σημερινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Συμβασιούχων ΙΔΕΚΕ αποφάσισε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβασιούχων. Έτσι, την Πέμπτη 19/11 απεργούμε και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στα Προπύλαια και στην πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών.
Παράλληλα, αύριο αναμένεται επίσκεψη της υπουργού Παιδείας στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης, όπου θα της θέσουμε τα αιτήματά μας:

Τα υπενθυμίζουμε (όπως αναφέρονται στην κοινή ανακοίνωση των Συλλόγων ΙΔΕΚΕ & ΚΕΕ):

-Εγγυήσεις για την απρόσκοπτη συνέχιση των συμβάσεών μας με το ΙΔΕΚΕ χωρίς να θιγεί κανένα από τα δικαιώματά μας μέχρι να επιτευχθεί οριστική λύση στα εργασιακά μας ζητήματα
-Αναγνώριση της εργασιακής εμπειρίας μας, αναγνώριση της εξαρτημένης σχέσης εργασίας που υποκρύπτουν οι συμβάσεις μας, αναγνώριση της κάλυψης παγίων και διαρκών αναγκών
-Θεσμική - νομική κατοχύρωση των Δομών Δια Βίου Μάθησης και άμεση υπαγωγή τους στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
-Άμεση προώθηση των ενεργειών για την επανέναρξη χρηματοδότησης των δράσεων στον τομέα της Δια Βίου Μάθησης και έναρξη υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων
-Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας


Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να δώσουν το παρόν στις δράσεις του Συλλόγου, αρχίζοντας από αύριο το πρωί...

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Επιστολή προς το Σύλλογο Μονίμων Υπαλλήλων

ΠΡΟΣ:Σύλλογο Μονίμων Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Σ.Μ.Υ.Γ.Γ.Ε.Ε.)

Μετά την ανάληψη της διοίκησης του Συλλόγου από το νέο ΔΣ, (εκλογές 12/10/2009) σε συνεδρίαση μας συμφωνήσαμε ότι οι σχέσεις των δύο Συλλόγων θα πρέπει να μπουν σε νέα βάση που να χαρακτηρίζεται από τις αρχές της ισότιμης συνεργασίας. Γνωρίζουμε ότι υπήρξαν προβλήματα στο παρελθόν, αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει μια νέα αρχή.
Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε:
1)Μία συνάντηση των δύο ΔΣ μέσα στο επόμενο διάστημα.
2)Την στήριξη σας στα αιτήματα μας διεκδικώντας:

-Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 8 μηνών
-Άμεση προώθηση των ενεργειών για την επανέναρξη χρηματοδότησης των δράσεων στον τομέα της Δια Βίου Μάθησης και την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
-Την απρόσκοπτη συνέχιση των συμβάσεών μας με το ΙΔΕΚΕ χωρίς να θίγεται κανένα από τα δικαιώματά μας μέχρι να επιτευχθεί οριστική λύση στα εργασιακά μας ζητήματα.
-Την αναγνώριση της εργασιακής μας εμπειρίας στον τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Η υπουργός Παιδείας στο ΙΔΕΚΕ;

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η υπουργός Παιδείας θα επισκεφθεί αύριο -17 Νοέμβρη- τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και το ΙΔΕΚΕ. Η υπουργός θα είναι εδώ στις 10:30. Ας ελπίσουμε να έχουμε κάποια καλά νέα σε ότι αφορά στις πληρωμές, τις συμβάσεις μας και την επανέναρξη των προγραμμάτων.

Απόψεις...

Από τον συνάδελφο Βασίλη Καλύβα (Π.Σ.ΚΕΔΒΜΑΠ Πελοποννήσου), λάβαμε και δημοσιεύουμε το πιο κάτω mail:

θα ήθελα να πρότεινα τα παρακάτω για συζήτηση:

Εμείς -όλοι οι εργαζόμενοι στο/για το ΙΔΕΚΕ, έχουμε τα παρακάτω κύρια προβλήματα του ΠΑΡΟΝΤΟΣ:

1.Μη έναρξης κανενός εκ των προγραμμάτων (εκτός κάποιων ΣΔΕ, στελεχωμένα με μόνιμους εκπαιδευτικούς)
2.Μη πληρωμής μας
3.Μη ενημέρωσης μας

Το πρόβλημα των συμβάσεων μας είναι μεν σοβαρό (σύμβαση έργου ενώ είναι σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, ωρισμένου χρόνου, επαναπροκήρυξης, κριτηρίων πρόσληψης κλπ), αλλά δεν είναι επείγον, αφού ΔΕΝ μπαίνει ζήτημα άμεσης αλλαγής των όρων ή απόλυση. Επομένως σαν μη άμεσο, ας μπει προς το παρών στην αναμονή. (Με άλλα λόγια, ΔΕΝ θεωρώ την μονιμοποιηση μου σαν το κυρίαρχο μου αίτημα). Το ίδιο μπορεί να είναι και οι συνθήκες δουλειάς (πχ ωρισμένα ΚΕΕ δεν έχουν ούτε τηλέφωνο, ούτε πρόσβαση στο διαδίκτυο, ίσως ούτε θέρμανση, ίσως ούτε ηλεκτρικό!!! γιατί ΔΕΝ έχουν πληρωθεί οι προμηθευτές) και αυτό για μέν αυτούς είναι ΕΠΕΙΓΟΝ, αλλά δεν είναι όμως το καθωριστικό για το σύνολο των συναδέλφων.

Με βάση τα παραπάνω τρία προβλήματα, διαμορφώνονται τα παρακάτω αιτήματα / τρόποι λύσεις:

1.Με εντολή της Υπουργού προς τον ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΓΓ και την ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ διοίκηση του ΙΔΕΚΕ, να πάρουν απόφαση έναρξης όλων των προγραμμάτων ΣΗΜΕΡΑ και να ολοκληρώνουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες μέχρι αντικατάσταση τους. (Έτσι, η υπουργός μπορεί να διορίσει ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ τις νέες διοικήσεις).
2.Η πληρωμή μας μπορεί να γίνει σχετικά άμεσα, αν κινήσουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ τις νομικές διαδικασίες ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ, όπως πρότειναν νομικοί μας σύμβουλοι (έχουμε αργήσει πολύ γι' αυτό, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε...). Εξ άλλου, τα χρήματα από την ένταξη του ΚΕΕ ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που τελικά έφτασαν σε μας... Επίσης, ας μην ξεχνάμε το αποθεματικό του ΙΔΕΚΕ...
3.Η ενημέρωση είναι απαραίτητη και για μας σαν μονάδες, σαν συλλογικότητα και για την απρόσκοπτη λειτουργία των προσφερόμενων προς την κοινωνία υπηρεσιών. Επομένως ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ενημέρωση μας.
Η δράση μας λοιπόν θα πρέπει να εστιάζεται στο να έχουμε ΑΜΕΣΗ (την ΔΕΥΤΕΡΑ!,και κάθε ημέρα μέχρι που να δει τα ΔΣ των δύο συλλόγων μας ή τους αντιπροσώπους μας) ακρόαση με την Υπουργό με τα παραπάνω αιτήματα, μια και η ίδια μπορεί να πάρει τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ αποφάσεις για την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων μας. Ας μην ξεχνάμε ότι η δομή της Δια Βίου Μάθησης ΔΕΝ αναβαθμίζεται με την αλλαγή του ονόματος του Υπουργείου, αλλά κατ’ αρχήν με την ίδια την λειτουργία της!!! Αν αρνείται να μας δει, τότε κάνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας απ' έξω από το Υπουργείο ΟΛΟΙ ΜΑΣ).
Φυσικά συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συναδέλφων με ψηφίσματα, συνεντεύξεις τύπου, συμμετοχή του ΔΣ και πιθανά με στάση εργασίας ή ακόμα και απεργία, αλλά με κυρίαρχα τα παραπάνω αιτήματα.
Ελπίζω τα παραπάνω να συμβάλουν θετικά στην ευόδωση των προσπαθειών μας.
Καλή αντάμωση (και αν χρειαστεί, στον δρόμο ξανά!)!, με το:
Αννούλα θυμήσου, θα λήξει η σύμβαση σου!....

Βασίλης Καλύβας
Π.Σ.ΚΕΔΒΜΑΠ Πελοποννήσου

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Συνέλευση του Συντονιστικού Συμβασιούχων

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  ΕΡΓΟΥ & ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συνάδελφοι σας αποστέλλω την Πρόσκληση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Συμβασιούχων Έργου & Ορισμένου Χρόνου Σχετικά με τη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας 16ης Νοεμβρίου 2009, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα, στη μία το μεσημέρι.

ΑΔΕΔΥ
Διεύθυνση: Ψύλλα 2 & Φιλελλήνων, Σύνταγμα.

Πληροφορίες:

Γεωργακόπουλος Dημήτρης
+306974526588
Πάντος Παναγιώτης
+306932232869

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Τη Δευτέρα στις 10 πμ πραγματοποιείται έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Συμβασιούχων ΙΔΕΚΕ με θέμα τη συμμετοχή στην απεργία και στις κινητοποιήσεις των Συμβασιούχων στις 19/11. Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη!

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Νέες κινητοποιήσεις των συμβασιούχων

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΥ & ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11/11/2009

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η σημερινή μας συγκέντρωση-πορεία διαμαρτυρίας και την επίδοση ψηφίσματος στην Γ.Σ.Ε.Ε. & την Βουλή των Ελλήνων,
το Συντονιστικό Συμβασιούχων Έργου & Ορισμένου Χρόνου συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι:
1. Νέα Πανελλαδική Κινητοποίηση την Πέμπτη 19/11/2009 & ώρα 10:00 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
2. Επίδοση ψηφίσματος στον Υπουργό Εσωτερικών με τα παρακάτω αιτήματα:
I. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
II. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
III. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.


Καλούμε όλους τους Συναδέρφους μας και τους αρμόδιους φορείς (Γ.Σ.Ε.Ε. - Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ) να στηρίξουν την κινητοποίηση μας την Πέμπτη 19/11/2009

Σημείωση: Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των συμβασιούχων του ΙΔΕΚΕ με θέμα τη συμμετοχή στην απεργία στις 19/11

Το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις

Ενημερωθείτε για το νομοσχέδιο περί προσλήψεων. Μπείτε στη σελίδα http://www.opengov.gr/ypes/ για να δείτε όλο το νομοσχέδιο. Καταθέστε τις απόψεις σας και τις ερωτήσεις σας.

Νομοθετική πρωτοβουλία «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων και καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ»

Αναρτάται στο διαδίκτυο η νομοθετική πρωτοβουλία «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων και καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ», προκειμένου να τεθεί σε διαβούλευση με τους πολίτες και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, έως τις 18/11/2009 ώστε στη συνέχεια να κατατεθεί ως Σχέδιο Νόμου προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Κύρια σημεία της πρωτοβουλίας είναι η ένταξη όλων των διαδικασιών προσλήψεων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα στον έλεγχο του ΑΣΕΠ, η κατάργηση της προφορικής συνέντευξης αλλά και η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τις συμβάσεις μίσθωσης έργου.

Αναλυτικότερα προβλέπεται:

1. Επανακαθορισμός της έκτασης εφαρμογής των διατάξεων του Ν.2190/94 και υπαγωγή των διορισμών του τακτικού προσωπικού του Δημοσίου και των φορέων του στη διαδικασία επιλογής μέσω ΑΣΕΠ καθώς και την άσκηση ελέγχου νομιμότητας για τις προσλήψεις του έκτακτου προσωπικού.
2. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις που απέμειναν αφορούν σε προσωπικό του οποίου η επιλογή διέπεται από διαφανείς, αντικειμενικές και αξιοκρατικές διαδικασίες ή αφορούν σε διορισμό για κοινωνικούς λόγους.
3. Κατάργηση της προσαύξησης κατά 50% των μονάδων λόγω εμπειρίας.
4. Κατάργηση της διενέργειας της προφορικής συνέντευξης και της βαθμολογίας του κριτηρίου αυτού σε διαδικασία πρόσληψης προσωπικού με σειρά προτεραιότητας.
5. Τροποποίηση διατάξεων που διέπουν την μοριοδότηση υποψηφίων, και κατάργηση της συνάφειας των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών, γραπτού διαγωνισμού και διαγωνισμού με σειρά προτεραιότητας.
6. Για το 50% των προκηρυσσομένων θέσεων ανά φορέα κλάδο και ειδικότητα δεν θα λαμβάνεται εφεξής υπόψη η εμπειρία ως βαθμολογούμενο κριτήριο.
7. Ρυθμίσεις θεμάτων που αφορούν στο τεστ δεξιοτήτων στο οποίο μπορεί να συμμετάσχει υποψήφιος σε διαγωνισμό βάσει κριτηρίων, του ΑΣΕΠ.
8. Λαμβάνεται μέριμνα για την αντιστοίχηση της χρονικής περιόδου απασχόλησης του εποχικού προσωπικού των βρεφονηπιακών σταθμών με την χρονική περίοδο λειτουργίας των σταθμών.
9. Αλλαγή στη μοριοδότηση των κριτηρίων για την απασχόληση προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ώστε να υπάρχει ισορροπία μεταξύ ανεργίας / εμπειρίας.
10. Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που ισχύει για τις συμβάσεις μίσθωσης έργου και επιλογή των αναδόχων βάσει κριτηρίων.
11. Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που ισχύει για το διορισμό διακριθέντων αθλητών στο Δημόσιο.

Με τη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία υλοποιούμε τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις και εμβαθύνουμε την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στις προσλήψεις. Στόχος του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι, μέσα από ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων των πολιτών αλλά και των κοινωνικών φορέων, να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα και κυρίως να διατυπωθούν προτάσεις, που θα συμβάλουν στην βελτίωση, τη συμπλήρωση και την καλύτερη σύνταξη του Νόμου. Στόχος μας είναι να βάλουμε τέρμα στις πελατειακές σχέσεις, να εμπεδώσουμε την αξιοκρατία και τη διαφάνεια.
Είναι μία πρώτη πράξη αποφασιστική για την επαναθεμελίωση αρχών και αξιών που είναι απαραίτητες, που σε τελική ανάλυση τις χρωστάμε στους Έλληνες, πολύ περισσότερο στους Έλληνες του μέλλοντος

Γιάννης Ν. Ραγκούσης
Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Το ΙΔΕΚΕ στη Βουλή

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή ερώτηση του βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Μιχάλη Κριτσωτάκη.
Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, που τον συναντήσαμε στη χθεσινή συγκέντρωση, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για τα ζητήματα του ΙΔΕΚΕ, πήρε την πρωτοβουλία να καταθέσει ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας. Ελπίζουμε επιτέλους να σπάσει η σιωπή της...

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την κυρία Υπουργό Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Θέμα: Μη καταβολή δεδουλευμένων στους υπαλλήλους του Ι.Δ.ΕΚ.Ε., αναγνώριση της εξειδίκευσής τους, εξασφάλιση του εργασιακού τους καθεστώτος.

Είναι σημαντικές οι δομές εκπαίδευσης και οι δράσεις του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. που στελεχώνονται από συμβασιούχους και ωρομίθσιους εκπαιδευτές – εκπαιδεύτριες.
Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) με 57 σχολεί και 60 παραρτήματα
Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε) με 58 παραρτήματα.
Σχολές Γονέων με 58 παραρτήματα
Εκπαίδευση Μεταναστών στην Ελληνική Γλώσσα, την Ιστορία και τν Πολιτισμό –«ΟΔΥΣΣΕΑΣ» με 58 παραρτήματα
Εκπαίδευση Ενηλίκων Νέες Τεχνολογίες – «ΉΡΩΝ 2» με 58 παραρτήματα
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης και Απόσταση (ΚΕ.Δ.Β.Μ.ΑΠ) με 27 κόμβους
Εκπαίδευση Εκπαιδευτών και Στελεχών Διά Βίου Μάθησης με 16 Περιφερειακά Στελέχη
Εθελοντισμός: Διαχείριση Κινδύνων, Κρίσεων & Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών.

Οι συμβασιούχοι ωστόσο αντιμετωπίζονται με σκαιό τρόπο:
Είναι απλήρωτοι αφού έχουν πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων – δώρων – επιδομάτων που δικαιούνται και έχουν περιέλθει σε απελπιστική κατάσταση.
Μειώνεται η μοριοδότησή τους χωρίς αιτία.
Παρά το γεγονός ότι βάσει του Ν. 3369/6-7-2009 τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) και οι Σχολές Γονέων ορίζονται ως Δομές του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. της Γ.Γ.Δ.Β.Μ., αυτά δεν έχουν ακόμη θεσμοθετηθεί. Προς την κατεύθυνση της θεσμοθέτησης των Κ.Ε.Ε., μάλιστα, συνηγορεί σχετική παρατήρηση της ΕΔΕΛ του Υπουργείου Οικονομικών (2005).
Ερωτάται η κυρία Υπουργός:
Τι θα κάνει για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
Πώς θα αναγνωρίσει την εξειδίκευσή τους στην Διά Βίου Μάθηση
Τι θα κάνει για την εξασφάλιση του εργατικού καθεστώτος και τη μελλοντική εξέλιξη των Συμβασιούχων ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο Ι.Δ.ΕΚ.Ε.

Ο ερωτών Βουλευτής


Μιχάλης Γ. Κριτσωτάκης

Μεγάλη η επιτυχία της χθεσινής κινητοποίησης

Δείτε οπωσδήποτε το βίντεο στο:
www.tvxs.gr/v25757
Αυτοί δεν μας λογόκριναν!


Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή έγινε χθες η απεργία στο ΙΔΕΚΕ και στα ΚΕΕ. Είμαστε χαρούμενοι που υπήρξαμε από τους πρώτους που μετείχαν στο Συντονιστικό των Σωματείων Συμβασιούχων.
Η συγκέντρωση με βάση τα δεδομένα ήταν μεγάλη, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εδώ...
Αμέσως μετά την πορεία έγινε συνάντηση του Συντονιστικού με πλήθος εκπροσώπων από Συλλόγους και ομάδες Συμβασιούχων. Το σχήμα συνεχώς διευρύνεται.
Αποφασίστηκε νέα απεργία για την επόμενη Πέμπτη 19/11. Ο Σύλλογος μας θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συμμετέχει.
Μια γεύση από τη χθεσινή συγκέντρωση, μέσα από το φωτογραφικό μας φακό:

















Δείτε ακόμη ρεπορτάζ:
www.financialcrimesnews.blogspot.com
www.stoforos.blogspot.com
www.nasosbratsos.blogspot.com
www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4545654&ct=1
www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1740042

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Ένταξη των Περιφερειακών Στελεχών στο Σύλλογο

10 Νοεμβρίου 2009
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συμβασιούχων ΙΔΕΚΕ στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την προσωρινή ένταξη των Περιφερειακών Στελεχών στο Σύλλογο. Η απόφαση αυτή θα εγκριθεί οριστικά από τη Γενική Συνέλευση.

Στο Καταστατικό αναφέρεται
"Τακτικά μέλη του Σωματείου δύνανται να καθίστανται οι συμβασιούχοι έργου πλήρους απασχόλησης που σύμφωνα με τη σύμβαση τους υπηρετούν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αποκλειστικά και μόνο στην Κεντρική Υπηρεσία του ΙΔΕΚΕ καθώς επίσης και οι συμβασιούχοι αορίστου χρόνου εγγραφόμενοι σ' αυτό κατόπιν γραπτής αίτησης του ενδιαφερομένου."

Κανείς αύριο στα γραφεία!

Σιγά -σιγά, σπάει η σιωπή...
Η απεργία της Τετάρτης με συμμετοχή των Συλλόγων των Συμβασιούχων του ΙΔΕΚΕ και των ΚΕΕ, βοηθά αποτελεσματικά στη δημοσιότητα και στην ενημέρωση του κοινού για τα αιτήματά μας.
Δικό μας καθήκον είναι να μην εργαστεί αύριο ούτε ένας Συμβασιούχος! Όλοι στο ραντεβού στη ΓΣΕΕ στις 10 το πρωί (οι Συμβασιούχοι ΙΔΕΚΕ- ΚΕΕ- Υπουργείου Παιδείας θα βρεθούμε στη γωνία Πατησίων και Γκυιλφόρφου)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ
Μερικές ιστοσελίδες που δημοσίευσαν το κοινό κείμενο ΙΔΕΚΕ- ΚΕΕ:
www.alfavita.gr
www.diorismos.gr
www.tvxs.gr
www.diavatirio.net (ιστοσελίδα των μεταναστών)
www.goodnet.gr (Ρέθυμνο)
www.neoiagones.gr (Ιωάννινα)
www.agon.gr (Ιωάννινα)
www.pellanet.gr (Πέλλα)
www.pellafm.gr (Πέλλα)/ραδιόφωνο
www.toxotisfm.gr (Πέλλα)/ραδιόφωνο
www.pellatv.gr (Πέλλα)/ τηλεόραση
www.lexovitis.gr (Φλώρινα)
www.anexartitos.gr (Σέρρες)
www.xronos.gr (Κομοτήνη)
www.godrama.gr (Δράμα)
www.dramina.gr (Δράμα)

Παράλληλα δώσαμε συνέντευξη στην ΕΡΑ (Αλεξανδρούπολη) για τα θέματα των Συμβασιούχων σε ΙΔΕΚΕ- ΚΕΕ.

Ενδεικτικά αντιγράφουμε από το "Χρόνο", την ιστορική εφημερίδα της Κομοτηνής:
Φωνή απόγνωσης από τους συμβασιούχους του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων
Τα σωματεία Συμβασιούχων Εργαζομένων στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων τα γνωστά Ι.Δ.ΕΚ.Ε. και στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων συγκροτούνται από 300 εργαζομένους στις υπηρεσίες του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. και στα 58 Κ.Ε.Ε. σε ολόκληρη την επικράτεια. Τα μέλη των σωματείων είναι επιφορτισμένα - σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο - με αρμοδιότητες που αφορούν στην οργάνωση, τη διοικητική λειτουργία και την διαχειριστική παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων (Ήρων, Εκπαίδευση Μεταναστών, Προγράμματα Εξ’ Αποστάσεως Εκπαίδευσης κλπ), αλλά και των Δομών Δια Βίου Μάθησης (Σ.Δ.Ε., Κ.Ε.Ε., Σχολές Γονέων).

Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων του Γ’ ΚΠΣ από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης για τις δράσεις στον τομέα της Δια Βίου Μάθησης κατά την προηγούμενη περίοδο είχε ως αποτέλεσμα την υλοποίηση ενός μεγάλου αριθμού προγραμμάτων και εκπαιδευτικών παρεμβάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, οι οποίες έτυχαν ιδιαίτερης αναγνώρισης από τους ενηλίκους πολίτες της χώρας. Η αυξημένη συμμετοχή στις δράσεις αυτές συνέβαλε ουσιαστικά στην απόφαση για συνέχιση της χρηματοδότησής τους από το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2007 - 2013» στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α.

Ωστόσο, την παρούσα χρονική περίοδο το σύστημα της Δια Βίου Μάθησης απειλείται με κατάρρευση, αφού συνεχείς αναβολές και καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων και στην προώθηση διοικητικών ενεργειών από την προηγούμενη διοίκηση της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. και του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην έναρξη χρηματοδότησης των δράσεων με συνεπακόλουθη την αναβολή έναρξης της εκπαιδευτικής περιόδου.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι στο ΙΔΕΚΕ και στα ΚΕΕ «βρισκόμαστε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αφού οι πληρωμές μας έχουν «παγώσει» εδώ και 9 μήνες, οι προοπτικές χρηματοδότησης παραμένουν ασαφείς και η επανέναρξη της διαδικασίας καταβολής των μηνιαίων μας μισθών παραμένει αβέβαιη. Το σημαντικότερο όμως, είναι το γεγονός ότι όλοι εμείς που υποστηρίζουμε τη λειτουργία του ΙΔΕΚΕ και των Κ.Ε.Ε. εργαζόμαστε έως και 5 χρόνια με συμβάσεις έργου, οι οποίες υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία (πλήρης και αποκλειστική απασχόληση, 8ωρο, ασφάλιση στο ΙΚΑ) και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε έναν ιδιαίτερα προβεβλημένο τομέα της εκπαίδευσης, τη Δια Βίου Μάθηση. Σε όλες αυτές τις σοβαρές εργασιακές και οικονομικές εκκρεμότητες των προηγούμενων ετών το τελευταίο διάστημα έχει προστεθεί και η έντονη φημολογία για την τύχη των συμβασιούχων έργου, για την μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας και για γενικότερες ρυθμίσεις, οι οποίες δεν διασφαλίζουν το εργασιακό μέλλον χιλιάδων νέων που εδώ και χρόνια στηρίζουν με την εργασία τους τις υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα».

Έτσι λοιπόν τα μέλη των σωματείων Συμβασιούχων Εργαζομένων στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων και στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων διεκδικούν:

• Εγγυήσεις για την απρόσκοπτη συνέχιση των συμβάσεών τους με το ΙΔΕΚΕ χωρίς να θίγεται κανένα από τα δικαιώματά τους μέχρι να επιτευχθεί οριστική λύση στα εργασιακά μας ζητήματα
• Αναγνώριση της εργασιακής εμπειρίας, αναγνώριση της εξαρτημένης σχέσης εργασίας που υποκρύπτουν οι συμβάσεις, αναγνώριση της κάλυψης παγίων και διαρκών αναγκών
• Θεσμική - νομική κατοχύρωση των Δομών Δια Βίου Μάθησης και άμεση υπαγωγή τους στις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
• Άμεση προώθηση των ενεργειών για την επανέναρξη χρηματοδότησης των δράσεων στον τομέα της Δια Βίου Μάθησης και έναρξη υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων
• Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων

Τα μέλη των σωματείων καλούν τα μέλη των σωματείων μας να συμμετάσχουν στην απεργία που συλλογικά αποφασίστηκε, στην πανελλαδική κινητοποίηση που έχει κηρυχθεί από το Συντονιστικό Όργανο των Σωματείων Συμβασιούχων Έργου και Ορισμένου Χρόνου για την Τετάρτη και στη συγκέντρωση - πορεία που έχει προγραμματιστεί την ίδια μέρα και ώρα 10 πμ μπροστά στα γραφεία της ΓΣΕΕ.

--------------------------------------------------------------------------------


Αντιγράφουμε από το "Ποντίκι"
Πορεία συμβασιούχων την Τετάρτη
Την Τετάρτη, 11 του μηνός, στις 10 π.μ., στο Πεδίον του Άρεως, στα κεντρικά γραφεία της ΓΣΕΕ στο Πεδίο του Άρεως (Πατησίων 69 και Αινιάνος 2), έχουν δώσει το δικό τους ραντεβού οι συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου με απόφαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού τους.

Επίσης έχει αποφασιστεί επίδοση ψηφίσματος σ’ όλους τους αρμοδίους φορείς με τα αιτήματά τους:

* Καμία απόλυση, καμία επιδείνωση των εργασιακών τους σχέσεων.

* Μετατροπή των συμβάσεων έργου ή ορισμένου χρόνου σε σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα, δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

* Άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων έργου και ορισμένου χρόνου, οι οποίες έληξαν ή πρόκειται να λήξουν στο προσεχές διάστημα, μέχρι την οριστική λύση του θέματος.

* Στα κοινά αιτήματα οι συμβασιούχοι από το ΙΔΕΚΕ και τα ΚΕΕ, που δίνουν το δικό τους ραντεβού στις 10 π.μ. στη γωνία Γκυιλφόρδου και Πατησίων, προσθέτουν και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Το κάλεσμα στην κινητοποίηση υπογράφουν οι παρακάτω σύλλογοι και ομάδες συμβασιούχων: OAEE, Σύλλογος Συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Κρήτης, ΙΚΑ, Πανεπιστήμιο Αθηνών, IΔEKE, ΚΕΕ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΡΤ, ΕΛΤΑ, Ειδικοί Λογαριασμοί Υπουργείου Παιδείας, ΔΕΗ, Γ.Γ. Ενημέρωσης (πρώην υπουργείο Τύπου), Υπουργείο Εσωτερικών, Δήμος Αθηναίων (ΚΕΑ), Δήμος Αθηναίων, Δήμος Αθηναίων (ΟΝΑ), Διεύθυνση Αλλοδαπών, Γραφεία Παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών, Ολυμπιακή, Τεχνικό Επιμελητήριο.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Νέοι Γραμματείς

Ανακοινώθηκαν ονόματα γενικών και ειδικών γραμματέων που θα στελεχώσουν τις κυβερνητικές θέσεις. Έτσι, με απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του αρμοδίου υπουργού αντιστοίχως ορίζονται οι ακόλουθοι γενικοί και ειδικοί γραμματείς (στην περίπτωση μας δεν ορίστηκε ακόμη Γενικός Γραμματέας):

Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων: Δραγώνα Θάλεια, καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΚΠΣ: Ορφανού Ιφιγένεια, δικηγόρος LLM.

Βιογραφικό Θάλειας Δραγώνα (από την Καθημερινή)

Γεννήθηκε το 1952, είναι Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει έντονη συμμετοχή στη διοίκηση του πανεπιστημίου και εξελέγη πολλές φορές Πρόεδρος στο Τμήμα της. Τα ερευνητικά της αντικείμενα αφορούν την εκπαίδευση παιδιών με διαφορετικές εθνοπολιτισμικές ταυτότητες, την ψυχοκοινωνική πρόληψη, τη λειτουργία της οικογένειας. Έχει δημοσιεύσει εκτενώς στην Ελλάδα και το εξωτερικό επιστημονικά άρθρα και βιβλία. Συνδιηύθυνε πρόγραμμα του ΥΠΕΠΘ για την ένταξη στην εκπαίδευση της μειονότητας στη Θράκη. Είναι ανάμεσα στους σχεδιαστές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και μετείχε στη Διοικούσα Επιτροπή του (1997-2004). Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας και εμπειρογνώμων στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Υπήρξε βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ (2007-09), μέλος των Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κοινοβουλίου και ασχολήθηκε κυρίως με θέματα εκπαίδευσης, δικαιωμάτων και μετανάστευσης.
Ερευνητικά ενδιαφέροντα (από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών)
Η ερευνητική της δραστηριότητα εστιάζεται σε θέματα κοινωνικής ταυτότητας και στη διαπλοκή ατομικών και συλλογικών διεργασιών. Ειδικότερες θεματικές των ερευνητικώ ενδιαφρόντων της είναι η κοινωνιοψυχολογική ταυτότητα και οι ομαδικές σχέσεις, η διαπολιτισμική εκπαίδευση και ο εθνοκεντρισμός του εκπαιδευτικού συστήματος, οι κοινωνικές διακρίσεις, η πρόληψη και η προαγωγή της πρώϊμης ψυχοκοινωνικής υγείας, η μετάβαση στη γονική ιδιότητα, συγκρότηση της πατρότητας/ανδρισμού. Επίσης την απασχολούν θέματα ερευνητικής μεθοδολογίας και η σχέση ποσοτικών και ποιοτικών τεχνικών. Έχει διευθύνει και συμμετάσχει σε πολλά διεθνή και ελληνικά ερευνητικά προγράμματα και έχει εκτενή ερευνητική δραστηριότητα καθώς και εφαρμοσμένη πράξη γύρω από τη μειονότητα στη Θράκη.


Βιογραφικό Ιφιγένειας Ορφανού (από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, όταν είχε ανακυρηχθεί "Εθελοντής του Μήνα" το 2007)

Γεννήθηκε το Μάιο του 1973 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πλατεία Αμερικής, στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και μετά από 2 χρόνια μεταπτυχιακές σπουδές στην Φρανκφούρτη και στο Λονδίνο επέστρεψε στην Αθήνα για να δουλέψει ως δικηγόρος, σε δικηγορικά γραφεία που ασχολούνταν κυρίως με νομικές υποθέσεις επιχειρηματιών, τραπεζών και δημοσίων επιχειρήσεων.
Παρά το ότι η επαφή της με τη φύση ήταν περιορισμένη για μεγάλο διάστημα της ζωής της, οι ανησυχίες για διάφορα περιβαλλοντικά αλλά και για κοινωνικά θέματα ήταν έντονες ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια. Αυτές οι ανησυχίες της την οδήγησαν σε μία σειρά από εθελοντικές δραστηριότητες (στο λίγο χρόνο που αφήνει σε κάποιον η δικηγορία). Λόγω του ενδιαφέροντός της για τα περιβαλλοντικά ζητήματα μελέτησε αρκετά το περιβαλλοντικό δίκαιο και βοήθησε εθελοντικά σε περιπτώσεις καταγγελιών πολιτών για προσβολές περιβαλλοντικών αγαθών. Τα τελευταία χρόνια, πιο συνειδητοποιημένα, προσπαθεί να ξεκλέβει χρόνο και ενέργεια από τη δουλειά της και να ακολουθεί τις ευαισθησίες της, αντιστεκόμενη σθεναρά στις ..αλλοτριωτικές δυνάμεις του δικηγορικού επαγγέλματος.
Έχοντας ταξιδέψει τα τελευταία καλοκαίρια σε πολλές γωνιές του Αιγαίου, αισθάνεται κομμάτι της ψυχής της τα νησιά του και θέλησε να βοηθήσει εθελοντικά στο Πρόγραμμα για την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Αιγαίο με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα, βοηθώντας στη δημιουργία ενός μίνι οδηγού – πυξίδας για τους πολίτες για να μπορούν να βρίσκουν το ..δρόμο αλλά και το..δίκιο τους μέσα στη συχνά δαιδαλώδη νομοθεσία.
Ακόμη (από Καθημερινή): Τα τελευταία έτη εργάζεται ως νομικός σύμβουλος στη Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» του ΕΣΠΑ. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και ιταλικά. Έχει ενεργή εθελοντική δράση ως μέλος περιβαλλοντικών και κοινωνικών ΜΚΟ

Ο νέος νόμος για τις προσλήψεις

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου για τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, το σχέδιο νόμου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει μία εβδομάδα.
Σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους, ο υπουργός τόνισε ότι θα είναι ένα πρώτο νομοσχέδιο προκειμένου «να καταργήσουμε το πολιτικό δουλεμπόριο των νέων γενεών», ενώ αναφερόμενος στην περίπτωση Stage κάλεσε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που στέλνουν λάθος μηνύματα προς τα παιδιά των Stage να σταματήσουν αυτή την τακτική και αν μη τι άλλο να τους ζητήσουν μία συγγνώμη.
Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι το νομοσχέδιο έχει συνταχθεί σε συνεργασία και με τη σύμφωνη γνώμη του ΑΣΕΠ, το οποίο θα έχει και την πλήρη ευθύνη από δω και στο εξής για όλες τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα.
Διευκρίνισε δε ότι πρόκειται για το πρώτο νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο δημόσιο με το οποίο θα θεμελιωθεί η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη, αλλά και θα «ξεπαγώσουν» οι προσλήψεις στο Δημόσιο.
Θα ακολουθήσει νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει όλες τις διαδικασίες για τις προσλήψεις χωρίς, ωστόσο, να προσδιορίζει πότε ακριβώς θα έλθει ο νέος νόμος στη Βουλή.
Επανέλαβε ότι δεν θα καταργηθεί η μοριοδότηση στις προσλήψεις, αλλά η προσαύξηση σε όσους εργάζονται με συμβάσεις στο δημόσιο, μια κατάφωρη αδικία έναντι των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, όπως είπε.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο

Ο κ. Ραγκούσης έδωσε μια εικόνα των μόνιμων εργαζομένων στο Δημόσιο, λέγοντας ότι το 2006 εργάζονταν σε αυτό 706.336 άτομα.
Το 2007 οι εργαζόμενοι αυξήθηκαν σε 724.896 και το 2008 διαμορφώθηκαν σε 735.294.
Για τους συμβασιούχους του Δημοσίου το 2007 ήταν 96.114, το 2008, 75.127 και μέχρι το Σεπτέμβριο του 2009 73.334.

(in.gr)

Κατάληψη και από το Σύλλογο Συμβασιούχων ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ)

Κατάληψη από συμβασιούχους στον ΟΑΕΕ
Ζητούν μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου

Υπό κατάληψη τελεί το περιφερειακό τμήμα και τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών στην Ομόνοια απο συμβασιούχους έργου.
Ζητούν μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

"...Οι συμβασιούχοι απέχουν από την εργασία τους, ζητώντας την άμεση ανανέωση των συμβάσεων 150 συναδέλφων τους, που λήγουν στις 12 Νοεμβρίου. Παράλληλα ζητούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων στο ταμείο, 455 στον αριθμό, να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Εντωμεταξύ πανελλαδικό συλλαλητήριο έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη όλοι οι απασχολούμενοι με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου, στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα..." (www.hellenicbusiness.gr)


Ανακοίνωση για απεργιακές κινητοποιήσεις
Κατόπιν των αποφάσεων που έλαβε η Γενική Συνέλευση της Τρίτης 3/11/09, καλούμε όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους :
• Σε αποχή από τα καθήκοντά τους από Δευτέρα 09/11 έως & Πέμπτη 12/11.
• Μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική πορεία διαμαρτυρίας του συνόλου των συλλόγων των Συμβασιούχων την Τετάρτη 11/11 και ώρα 09:00 π.μ. στο κτίριο του Οργανισμού στη Σατωβριάνδου 18, που ορίζεται ως χώρος προσυγκέντρωσης του Π.Σ.Σ. Ο.Α.Ε.Ε. , καθώς & την Δευτέρα 09/11 συγκέντρωση από τις 07:00 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!!

Για τη προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
Πληροφορίες:
Σύρμος Γεώργιος 6947810070
Πλαστήρας Κων/νος 6947073396 & 2103729697
Σφυράκης Γιάννης 6937600294

Κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου!

Συμβασιούχοι κατέλαβαν το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2009, 13:08
Στην κατάληψη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προχώρησαν από το πρωί οι συμβασιούχοι διοικητικοί και τεχνικοί υπάλληλοι του εν λόγω πανεπιστημίου.
Μετά από απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, οι συμβασιούχοι κατέλαβαν το κτίριο των πρυτανικών Αρχών, όλες τις σχολές που λειτουργούν στην Τρίπολη, στο Ναύπλιο και στην Καλαμάτα, αλλά και τη νοσηλευτική σχολή που εδρεύει στην Σπάρτη.
Όπως δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου, Κατερίνα Πετροπούλου, θα συνεχίσουν την κατάληψη όλη την εβδομάδα και την Παρασκευή αναμένεται να αποφασίσουν για την συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεών τους, εάν δεν βρεθεί λύση στο αίτημά τους, που είναι η μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.
Οι περισσότεροι συμβασιούχοι εργάζονται στο πανεπιστήμιο από την ίδρυσή του, εδώ και επτά χρόνια, και όπως υποστηρίζουν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
(zougla.gr)

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Έγραψαν για μας...

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΙΝ

Δια βίου ...απλήρωτοι
Για πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων και δώρων-επιδομάτων που αγγίζει και τους 8 μήνες κάνει λόγο ο σύλλογος συμβασιούχων του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ανηλίκων (ΙΔΕΚΕ), σε επιστολή που έστειλαν στη νέα υπουργό Παιδείας και Κατάρτισης Α. Διαμαντοπούλου. Οι συμβασιούχοι του ΙΔΕΚΕ τονίζουν ότι έχουν έρθει σε απελπιστική κατάσταση ως προς την ικανοποίηση ακόμη και των βασικών βιοτικών τους αναγκών, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς και την εξασφάλιση της ομαλής ροής των επόμενων χρηματοδοτήσεων.

Σημείωση: Όσοι βρίσκετε δημοσιεύματα για τα ζητήματα των συμβασιούχων του ΙΔΕΚΕ, παρακαλούμε να μας τα κοινοποιείτε για να τα δημοσιεύουμε

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Κοινή ανακοίνωση Συμβασιούχων ΙΔΕΚΕ- ΚΕΕ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/11


Τα σωματεία Συμβασιούχων Εργαζομένων στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) και στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) συγκροτούνται από 300 εργαζομένους στις υπηρεσίες του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. και στα 58 Κ.Ε.Ε. σε ολόκληρη την επικράτεια. Τα μέλη των Σωματείων μας είναι επιφορτισμένα - σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο - με αρμοδιότητες που αφορούν στην οργάνωση, τη διοικητική λειτουργία και την διαχειριστική παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων (Ήρων, Εκπαίδευση Μεταναστών, Προγράμματα Εξ’ Αποστάσεως Εκπαίδευσης κλπ), αλλά και των Δομών Δια Βίου Μάθησης (Σ.Δ.Ε., Κ.Ε.Ε., Σχολές Γονέων), όπως αυτές ορίζονται στο Νόμο 3369/06-07-2005 για την Οργάνωση της Δια Βίου Μάθησης στην Ελλάδα.
Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων του Γ’ ΚΠΣ από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης για τις δράσεις στον τομέα της Δια Βίου Μάθησης κατά την προηγούμενη περίοδο είχε ως αποτέλεσμα την υλοποίηση ενός μεγάλου αριθμού προγραμμάτων και εκπαιδευτικών παρεμβάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, οι οποίες έτυχαν ιδιαίτερης αναγνώρισης από τους ενηλίκους πολίτες της χώρας. Η αυξημένη συμμετοχή στις δράσεις αυτές συνέβαλε ουσιαστικά στην απόφαση για συνέχιση της χρηματοδότησής τους από το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2007 - 2013» στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α.
Ωστόσο, την παρούσα χρονική περίοδο το σύστημα της Δια Βίου Μάθησης απειλείται με κατάρρευση, αφού συνεχείς αναβολές και καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων και στην προώθηση διοικητικών ενεργειών από τις προηγούμενες διοικήσεις της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. και του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην έναρξη χρηματοδότησης των δράσεων με συνεπακόλουθη την αναβολή έναρξης της εκπαιδευτικής περιόδου.
Λόγω των παραπάνω, οι εργαζόμενοι στο ΙΔΕΚΕ και στα ΚΕΕ βρισκόμαστε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αφού οι πληρωμές μας έχουν «παγώσει» εδώ και 9 μήνες, οι προοπτικές χρηματοδότησης παραμένουν ασαφείς και η επανέναρξη της διαδικασίας καταβολής των μηνιαίων μας μισθών να παραμένει αβέβαιη.
Ακόμα σημαντικότερο, όμως, είναι το γεγονός ότι όλοι εμείς που υποστηρίζουμε τη λειτουργία του ΙΔΕΚΕ και των Κ.Ε.Ε. εργαζόμαστε έως και 5 χρόνια με συμβάσεις έργου, οι οποίες υποκρύπτουν σαφώς εξαρτημένη εργασία (πλήρης και αποκλειστική απασχόληση, 8ωρο, ασφάλιση στο ΙΚΑ) και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε έναν ιδιαίτερα προβεβλημένο τομέα της εκπαίδευσης, τη Δια Βίου Μάθηση.
Σε όλες αυτές τις σοβαρές εργασιακές και οικονομικές εκκρεμότητες των προηγούμενων ετών προστέθηκε το τελευταίο διάστημα και η έντονη φημολογία για την τύχη των συμβασιούχων έργου, για την μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας και για γενικότερες ρυθμίσεις, οι οποίες δεν διασφαλίζουν το εργασιακό μέλλον χιλιάδων νέων που εδώ και χρόνια στηρίζουν με την εργασία τους τις υπηρεσίες του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Τα μέλη των σωματείων Συμβασιούχων Εργαζομένων στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) και στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) διεκδικούμε:

-Εγγυήσεις για την απρόσκοπτη συνέχιση των συμβάσεών μας με το ΙΔΕΚΕ χωρίς να θιγεί κανένα από τα δικαιώματά μας μέχρι να επιτευχθεί οριστική λύση στα εργασιακά μας ζητήματα
-Αναγνώριση της εργασιακής εμπειρίας μας, αναγνώριση της εξαρτημένης σχέσης εργασίας που υποκρύπτουν οι συμβάσεις μας, αναγνώριση της κάλυψης παγίων και διαρκών αναγκών
-Θεσμική - νομική κατοχύρωση των Δομών Δια Βίου Μάθησης και άμεση υπαγωγή τους στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
-Άμεση προώθηση των ενεργειών για την επανέναρξη χρηματοδότησης των δράσεων στον τομέα της Δια Βίου Μάθησης και έναρξη υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων
-Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας

Τα μέλη των σωματείων Συμβασιούχων Εργαζομένων στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) και στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή όλων των συμβασιούχων έργου και διεκδικούμε μία συνολική και δίκαιη νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος των συμβασιούχων με την μετατροπή των συμβάσεών μας σε αορίστου χρόνου, αφού καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Κατόπιν όλων των παραπάνω, καλούμε τα μέλη των Σωματείων μας να συμμετάσχουν στην απεργία που συλλογικά αποφασίσαμε, στην πανελλαδική κινητοποίηση που έχει κηρυχθεί από το Συντονιστικό Όργανο των Σωματείων Συμβασιούχων Έργου και Ορισμένου Χρόνου για την Τετάρτη 11/11 και στη συγκέντρωση-πορεία που έχει προγραμματιστεί την ίδια μέρα και ώρα 10 πμ μπροστά στα γραφεία της ΓΣΕΕ.


Γιαγκούλης Τρύφων Πρόεδρος ΔΣ Σωματείου Συμβασιούχων Εργαζομένων στα Κ.Ε.Ε

Στοφόρος Κων/νος Πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Συμβασιούχων Εργαζομένων Ι.Δ.ΕΚ.Ε.

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, 10 πμ: Όλοι στο Πεδίο του Άρεως!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ
ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Τηλ. 6947073396


Αθήνα,04/11/09


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατόπιν της συνεδρίασης του Πανελλαδικού συντονιστικού συμβασιούχων έργου και ορισμένου χρόνου την Τετάρτη 04/11/09 , αποφασίστηκε ομόφωνα Πανελλαδική κινητοποίηση του συνόλου των συμβασιούχων Έργου και Ορισμένου χρόνου και πορεία διαμαρτυρίας την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. και με σημείο συνάντησης τα κεντρικά γραφεία της ΓΣΕΕ στο Πεδίο του Άρεως (Πατησίων 69 & Αινιάνος 2)
Επίσης αποφασίστηκε επίδοση ψηφίσματος σ’ όλους τους αρμοδίους φορείς με τα αιτήματά μας:
•Καμία απόλυση , καμία επιδείνωση των εργασιακών μας σχέσεων.
•Μετατροπή των συμβάσεων έργου ή ορισμένου χρόνου σε σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα , δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
•Άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων έργου και ορισμένου χρόνου, οι οποίες έληξαν ή πρόκειται να λήξουν στο προσεχές διάστημα , μέχρι την οριστική λύση του θέματος.
Καλούμε τους συναδέλφους συμβασιούχους απ’ όλη την Ελλάδα να δώσουμε όλοι μαζί ένα δυναμικό παρόν για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Σύλλογοι & ομάδες Συμβασιούχων
-OAEE
-Σύλλογος Συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Κρήτης
-ΙΚΑ
-Πανεπιστήμιο Αθηνών
-IΔEKE
-ΚΕΕ
-Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
-ΕΡΤ
-ΕΛΤΑ
-Ειδικοί Λογαριασμοί Υπουργείου Παιδείας
-ΔΕΗ
-Γ.Γ. Ενημέρωσης (πρώην υπουργείο Τύπου)
-Υπουργείο Εσωτερικών
-Δήμος Αθηναίων (ΚΕΑ)
-Δήμος Αθηναίων
-Δήμος Αθηναίων (ΟΝΑ)
-Διεύθυνση Αλλοδαπών (http://unionergoy.ning.com/)
-Γραφεία Παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών
-Ολυμπιακή
-Τεχνικό Επιμελητήριο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Στα κοινά αιτήματα προσθέτουμε και το δικό μας που είναι:
Η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Οι συμβασιούχοι από το ΙΔΕΚΕ και τα ΚΕΕ, δίνουμε ραντεβού στις 10 πμ στη γωνία Γκυιλφόρδου και Πατησίων. Η πιο εύκολη πρόσβαση για την περιοχή είναι με τον Ηλεκτρικό (πλατεία Βικτωρίας/ δυο τετράγωνα μετά, με κατεύθυνση προς Αθήνα είναι το σημείο συνάντησής μας)

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Οι συμβασιούχοι τότε και τώρα

Ενδιαφέρουσα υπενθύμιση...
Η λύση για τους συμβασιούχους, όπως είχε διατυπωθεί το … 2004
Από το newsblog | Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009
"...Το θέμα με τους συμβασιούχους που εργάζονται στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν είναι καινούργιο. Το 2004, με την κάλυψη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είχε κηρυχθεί μάλιστα και 24ωρη απεργία, με σκοπό την άσκηση πίεσης προς την τότε Κυβέρνηση. Χαρακτηριστικότατο το δημοσίευμα του Ιουνίου του 2004 της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», στο οποίο σημειωνόταν τα νομικά επιχειρήματα και οι γνωμοδοτήσεις υπέρ των απόψεων των συμβασιούχων. «Προς αυτή την κατεύθυνση», έγραφε η «Ελευθεροτυπία», «κινείται η ΓΣΕΕ και η γνωμάτευση των δύο κορυφαίων εργατολόγων, του καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Αρ. Καζάκου και του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Α. Τλαυλού-Τζανετάτου, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι συμβάσεις πρέπει να αναχαρακτηριστούν. Δηλαδή, «δεν εμποδίζεται από το Σύνταγμα η νομοθετική αναγνώριση του ορθού νομικού χαρακτήρα των συμβάσεων ή σχέσεων εργασίας, που ψευδωνύμως ονομάζονται ορισμένου χρόνου ή έργου».

Παράλληλα, οι δύο καθηγητές σημειώνουν ότι:

α)Δεν δημιουργείται ζήτημα κύρους των συμβάσεων λόγω μη εφαρμογής ορισμένης διαδικασίας προσλήψεων.

β)Τυχόν έλλειψη κενών οργανικών θέσεων αντιμετωπίζεται, εφόσον αυτό είναι αναγκαίο, με την ίδρυση νέων, ενώ

γ)Η απαγόρευση «μονιμοποίησης» ή μετατροπής των συμβάσεων περιορίζεται στις συμβάσεις που είναι πράγματι ορισμένου χρόνου ή έργου και δεν καταλαμβάνει και τις συμβάσεις που στην πραγματικότητα είναι αορίστου χρόνου.

Και η κατακλείδα των δύο κορυφαίων εργατολόγων: «Αν τελικά τεθεί ζήτημα κύρους των συμβάσεων του έκτακτου προσωπικού με βάση το κοινό δίκαιο λόγω μη εφαρμογής της οικείας διαδικασίας προσλήψεων, οι σχετικοί κανόνες δεν θα πρέπει να εφαρμοστούν γιατί, διαφορετικά, θα ματαιωθεί ο σκοπός της οδηγίας 1999/70/ΕΚ, που συνίσταται στην προστασία των εργαζομένων από την κατάχρηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου». Και το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» συνεχίζει «Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου υπογράμμισε ότι «τόσο η πιο πάνω γνωμοδότηση όσο και οι απόψεις άλλων κορυφαίων συνταγματολόγων αλλά και της νομικής υπηρεσίας της συνομοσπονδίας δεν αφήνουν περιθώρια να αμφισβητηθεί η συνταγματικότητα της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου», και κάλεσε την κυβέρνηση «να προχωρήσει στη σχετική ρύθμιση».»...

Μερική αποκατάσταση συμβασιούχων;

Πριν από λίγο (από τη zougla)
Μερική αποκατάσταση συμβασιούχων;
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009, 12:52

Λύση –έστω και προσωρινή- στο θέμα των συμβασιούχων stage προωθεί η κυβέρνηση;

Με κατεπείγον έγγραφό του προς τους φορείς που απασχολούν συμβασιούχους με προγράμματα stage, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ζητά απ’ όλες τις υπηρεσίες να υποβάλουν γραπτώς, μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, τις προτάσεις τους για πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Το έγγραφο εστάλη στις υπηρεσίες, λίγο πριν την έναρξη της συγκέντρωσης των συμβασιούχων στην Ομόνοια.

Να θεωρήσουμε σύμπτωση το γεγονός ότι στις 11 Νοεμβρίου έχουν οριστεί τόσο η απεργία όσο και η κινητοποίηση των Συμβασιούχων Έργου και Ορισμένου Χρόνου;

Ο υφυπουργός εσωτερικών για τους συμβασιούχους

Η είδηση από τον Σκάι, πιστεύουμε ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον:

Πρόταση Ρόβλια για συμβασιούχους στην Αυτοδιοίκηση
Να οριστούν εκπρόσωποι από ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ

«Θετική» χαρακτήρισαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την πρόταση του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Ντίνου Ρόβλια να οριστούν εκπρόσωποι από την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ, οι οποίοι θα συνεργαστούν με το υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα των απασχολούμενων στην αυτοδιοίκηση.
Όπως είπε o κ. Ρόβλιας μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία εργαζομένων με συμβάσεις έργου και stage στο Δήμο Αθηναίων, «θα πρέπει να συζητηθεί η κατάργηση των συμβάσεων έργου και η αντικατάστασή τους με σχέσεις εργασίας λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες κάλυψης πάγιων και διαρκών αναγκών».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των σωματείων εργαζομένων στους δήμους κ. Βασίλης Πολυμερόπουλος επισήμανε πως οι εργαζόμενοι στους δήμους διεκδικούν μονιμοποιήσεις (για όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες), ισχύ του μέτρου της μοριοδότησης και είναι αντίθετοι με τις απολύσεις.
Νωρίτερα, περίπου 500 συμβασιούχοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά και ακολούθως έκαναν πορεία ως τα γραφεία της ΚΕΔΚΕ, όπου συνεδρίαζε το ΔΣ της Ένωσης.
Στο μεταξύ, συνάντηση με συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού είχε και ο κ. Παύλος Γερουλάνος. Τους διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει συνολικά μια μόνιμη, δίκαιη και οριστική λύση για τα χρονίζοντα προβλήματα ων συμβασιούχων.

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Μια επιστολή με μεγάλη σημασία

Θα θέλαμε όλοι να διαβάσουν την επιστολή που ακολουθεί, πολύ προσεκτικά.
Στην ουσία και όλοι εμείς που εργαζόμαστε στο ΙΔΕΚΕ στην ίδια κατηγορία με τους εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο Κρήτης είμαστε...
Οι οργανικές θέσεις του ΙΔΕΚΕ έχουν γίνει ...φαντάσματα. Αν αύριο έφευγαν οι συμβασιούχοι, απλώς το ΙΔΕΚΕ θα έπαυε να υπάρχει!
Ας δουν λοιπόν την επιστολή του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, όλοι οι αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μας, μήπως παραδειγματιστούν...

Επιστολή (26/10/2009 Αρ. Πρωτ.417) του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή κου Ιωάννη Παλλήκαρη προς το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

«Οι συμβασιούχοι του Πανεπιστημίου Κρήτης εργάζονται αδιάλειπτα επί σειρά ετών και μάλιστα στην ίδια θέση, με υποχρεώσεις όμοιες με εκείνες του μόνιμου προσωπικού, ήτοι, πλήρης απασχόληση και εργασία, η οποία εξυπηρετεί ανάγκες ολόκληρου του έτους και όχι ανάγκες που ανακύπτουν ορισμένη περίοδο κάθε έτους.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι εν λόγω θέσεις πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Πανεπιστημίου Κρήτης και αντιστοιχούν σε οργανικές θέσεις που ωστόσο δεν έχουν προκηρυχθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών αν και σε ετήσια βάση αιτούμαστε αυτών στο υπουργείο.
Ως ανώτατη αρχή του Πανεπιστημίου Κρήτης, βεβαιώνω ότι οι συμβασιούχοι πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Χωρίς τη στήριξή τους, το Πανεπιστήμιο θα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα δυσλειτουργίας.
Εκφράζω την πλήρη κατανόηση της δυσχερούς θέσης τους και την αμέριστη συμπαράστασή μου στις ενέργειές τους με σκοπό την οριστική ρύθμιση του εργασιακού τους καθεστώτος».

Σημείωση: Όπως πληροφορηθήκαμε και οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι απλήρωτοι από το Μάϊο. Και αυτοί έχουν ζητήσει συνάντηση με την υπουργό Παιδείας...