Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Συνέδριο για τον σχολικό εκφοβισμό

Από σήμερα θα προσπαθούμε να σας ενημερώνουμε για όσα συνέδρια και σεμινάρια μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Θα ήταν καλό όποιος έχει ενημέρωση να την μοιράζεται μαζί μας...
Την επόμενη εβδομάδα (6-7 Νοεμβρίου)διοργανώνεται συνέδριο για τον Εκφοβισμό και τη Βία μεταξύ των μαθητών στο σχολείο από την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ). Η είσοδος είναι ελεύθερη και όπως ενημερωθήκαμε θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, εργαζόμενους στη Διά Βίου Μάθηση κλπ.


Δελτίο Τύπου
H Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) και η Σχολή Ι.Μ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, διοργανώνουν Συνέδριο με τίτλο: Εκφοβισμός και Βία στο Σχολείο μεταξύ των μαθητών. Η σημασία της Πρόληψης. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Νοεμβρίου, στο Ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis (Παρθενώνος 19-25, Αθήνα) και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και ειδικούς ψυχικής υγείας, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν με ελεύθερη είσοδο.
Στο Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις και εργαστήρια από έλληνες και ξένους ειδικούς επιστήμονες εισηγητές. Μεταξύ αυτών θα παρευρίσκεται και ο Καθηγητής Dan Olweus, ο οποίος ήταν ο πρώτος επιστήμονας που μελέτησε διεθνώς το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και ανάπτυξε ειδικά προγράμματα αντιμετώπισής του.
Η βία και ο εκφοβισμός μεταξύ των μαθητών στο σχολείο είναι ένα σύγχρονο κοινωνικό πρόβλημα. Στην Ελλάδα, τα δεδομένα διαφόρων ερευνών δείχνουν ότι: το 10%-15% των μαθητών πέφτουν θύματα διαφόρων μορφών βίας στο σχολείο - οι μαθητές που ασκούν βία, δηλαδή οι θύτες, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν το 5% του συνόλου των μαθητών - τα αγόρια εμπλέκονται περισσότερο σε περιστατικά σωματικής βίας σε σύγκριση με τα κορίτσια, τα οποία φαίνεται να εμπλέκονται πιο συχνά σε περιστατικά λεκτικής βίας - τα αγόρια σε σχέση με τα κορίτσια εμπλέκονται πιο συχνά σε περιστατικά βίας, σε αναλογία 3 προς 1 - τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού εκδηλώνονται με μεγαλύτερη συχνότητα στο δημοτικό και στο γυμνάσιο και μειώνονται στο λύκειο - οι μισοί από τους μαθητές θύματα βίας δεν αναφέρουν πουθενά το γεγονός, ενώ οι υπόλοιποι μισοί συνήθως το αναφέρουν σε φίλους τους και λιγότερο στους εκπαιδευτικούς ή τους γονείς τους.
Οι ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις του εκφοβισμού και της βίας στα παιδιά είναι πολλές και σοβαρές. Τα παιδιά θύματα μπορεί να αναπτύξουν έντονο άγχος και αισθήματα ανασφάλειας, φοβίες, σχολική άρνηση, και σε σχολική αποτυχία, μαθησιακές δυσκολίες, ψυχοσωματικά προβλήματα όπως πονοκέφαλους, πόνους στην κοιλιά, διαταραχές ύπνου, ενούρηση κ.α., κατάθλιψη. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι συνέπειες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και είναι δυνατόν να καταλήγουν σε τραγικά αποτελέσματα.
Δυστυχώς στη χώρα μας, τα περιστατικά βίας και εκφοβισμού στα σχολεία δεν αντιμετωπίζονται κατάλληλα. Πολλές φορές αποσιωπούνται διότι θεωρείται ότι εκθέτουν και στιγματίζουν τους θύτες, τα θύματα και το κύρος του σχολείου. Γενικά, παρατηρείται ελλιπής ενημέρωση και περιορισμένη ευαισθητοποίηση και άγνοια για τη διαχείριση του προβλήματος, τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τους γονείς.
Πληροφορίες: τηλ. 210 65 22 396, www.epsype.gr 210 67 76 010, www.impanagiotopoulos.gr

Δείτε το πρόγραμμα στο: http://www.epsype.gr/6Νovember.pdf

Αναστέλλονται οι συνεντεύξεις σε όλα τα προγράμματα του Ι.Δ.ΕΚ.Ε.

29/10/2009
Με ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) αναστέλλει τις συνεντεύξεις για όλα τα προγράμματά του.
Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για stage και συμβάσεις

Διεύθυνση Πληροφόρησης
Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΑΛΩΤΗ

...

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Θεωρείτε λήξαν το θέμα με τα stage για την κυβέρνηση ή μελετάει ακόμη κάτι απ' αυτή την υπόθεση; Παραδείγματος χάρη για μοριοδότηση;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Την Παρασκευή η Διϋπουργική Επιτροπή που συνεδρίασε εξέδωσε την ανακοίνωση την οποία έχετε υπόψη σας, και με αυτή την ενέργεια έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα ως προς τα stage.

ΠΕΤΟΥΡΗ: Για τις συμβάσεις έργου όμως, νομίζω ότι δεν είναι τόσο ξεκάθαρο. Δηλαδή, εγώ κατάλαβα, από την ανακοίνωση ότι θα μετατραπούν σε συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, η ανακοίνωση όμως…

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όπου είναι απαραίτητες, έτσι;

ΠΕΤΟΥΡΗ: Όπου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Με τις συμβάσεις έργου, σαφώς είναι πιο περίπλοκο το ζήτημα, γιατί εδώ είχαμε να κάνουμε με ένα πρόγραμμα το οποίο το ξέρουμε και είναι συγκεκριμένο, παρόλο που ακόμη ψάχνουμε να κάνουμε καταγραφή πόσοι είναι οι συμβασιούχοι stage. Συμβάσεις έργου, όμως, είναι ένας άλλος τρόπος να παρέχεται πιο μόνιμη και εξαρτημένη εργασία, με έναν άλλο τρόπο εργασίας που να εμφανίζεται ως σύμβαση έργου. Συνεπώς και εκεί θα γίνει καταγραφή. Οι συμβάσεις έργου είναι αναμφισβήτητο ότι σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζονται. Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, υποκρύπτουν άλλου είδους εργασία. Οι συμβάσεις έργου δικαιολογούνται όταν μια συγκεκριμένη υπηρεσία χρειάζεται μια ειδική σχέση παροχής υπηρεσιών, ως έργο δηλαδή, και με συγκεκριμένο στόχο και δεν μπορεί, πίσω από μια σύμβαση έργου, να υποκρύπτεται άλλη σχέση εργασίας. Εκεί θα γίνει καταγραφή και όσες είναι απαραίτητες θα παραμείνουν –κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξουν και στο μέλλον- αλλά όσες δεν είναι απαραίτητες και γίνονταν με άλλους σκοπούς, σίγουρα δεν θα υπάρχουν.
ΠΕΤΟΥΡΗ: Θα παραμείνουν ως συμβάσεις έργου ή θα μετατραπούν σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Γι` αυτό λέω ότι θα πρέπει να διερευνηθεί τι ακριβώς γίνεται. Εάν φανεί ότι πίσω από μια σύμβαση έργου υποκρύπτεται μια εξαρτημένη σχέση εργασίας, κατά πάσα πιθανότητα, θα μετατραπεί σε σύμβαση ορισμένου χρόνου εργασίας.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Θα μετατραπεί αμέσως; Πώς θα γίνει;

ΠΕΤΟΥΡΗ: Αυτό. Δηλαδή, στην ανακοίνωση…

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αμέσως.

ΠΕΤΟΥΡΗ: Στην ανακοίνωση μιλάτε για ΑΣΕΠ. Τη διαδικασία του ΑΣΕΠ έως τώρα την έχουμε συνηθίσει ως χρονοβόρα, να παίρνει δύο και τρία χρόνια. Αυτές καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση, γι` αυτές που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα απ` όλα, είπαμε ότι θα ενισχύσουμε το ΑΣΕΠ, έτσι ώστε το ΑΣΕΠ πραγματικά να επιτελεί το ρόλο που πρέπει να επιτελεί, να είναι μέσα σε προθεσμίες οι οποίες θα είναι συμβατές με τη λειτουργία του Δημοσίου. Άρα τρόπος υπάρχει. Εγώ μένω και το λέω έτσι σαφέστατα ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση για κάτι, γίνεται. Και οι χρονοβόρες διαδικασίες μπορούν να συντομευτούν και να έχουμε και νομιμότητα επιτέλους.

ΠΕΤΟΥΡΗ: Να το εξειδικεύσω; Στην ΕΡΤ υπάρχουν πάρα πολλές συμβάσεις έργου. Η μισή ΕΡΤ λειτουργεί με συμβάσεις έργου. Είναι δύο τα είδη των συμβάσεων δηλαδή: Οι μόνιμοι πλέον, οι συμβάσεις αορίστου χρόνου και οι συμβάσεις έργου. Στην ΕΡΤ, κατ` αρχάς, επειδή μιλάμε για δημοσιογράφους -στην πλειονότητά τους είναι αυτοί που έχουν συμβάσεις έργου- μιλάμε και για ΑΣΕΠ;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όπου υπάρχει ανάγκη να μπει το ΑΣΕΠ, θα μπει το ΑΣΕΠ. Και το λέω αυτό όχι για να σας αποφύγω, αλλά θα εξειδικευθεί κάθε σύμβαση έργου. Αυτό είναι το νόημα και αυτή είναι η απόφαση. Κάθε σύμβαση έργου θα εξειδικευθεί κατά περίπτωση και θα αντιμετωπιστεί με τον ανάλογο τρόπο. Θα αξιολογηθεί, αν πραγματικά είναι σύμβαση έργου ή όχι. Θα αξιολογηθεί αν θα πρέπει να μετατραπεί σε σύμβαση ορισμένου χρόνου, εάν είναι αναγκαία δηλαδή η παρουσία του συγκεκριμένου συμβεβλημένου. Άρα θα γίνει εξειδίκευση και κατά περίπτωση αντιμετώπιση.

ΜΙΧΑΗΛ: Σας προβληματίζει το γεγονός ότι ανεξάρτητα της ρύθμισης αυτής προκαλούνται αντιδράσεις και θα βρεθείτε απέναντι σε ένα κλίμα διαμαρτυρίας από τους θιγόμενους; Δηλαδή, διαμορφώνεται ένα κοινωνικό μέτωπο, μικρό ή μεγάλο, θα το δούμε στην πορεία. Σας προβληματίζει αυτό; Δηλαδή, ελήφθη υπόψη ότι μπορεί να έχουμε μια σύγκρουση με μια κοινωνική ομάδα, αφού πήρατε την απόφαση αυτή;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Σίγουρα, λαμβάνεται υπόψη κάθε παράμετρος σε σχέση με το θέμα αυτό, γιατί δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι αφορά μια μεγάλη μερίδα, κυρίως νέων πολιτών αυτής της χώρας. Από εκεί και πέρα, λαμβάνοντας υπόψη και αυτή την παράμετρο προχωρήσαμε σε συγκεκριμένες αποφάσεις. Γιατί, όπως επανειλημμένως έχω πει θα πρέπει επιτέλους να διορθώσουμε τις παρανομίες οι οποίες υπάρχουν. Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει να υπάρχει αυτός ο εργασιακός μεσαίωνας και η χρόνια παθογένεια του να βαφτίζονται συγκεκριμένες σχέσεις εργασίας με διαφορετικό τρόπο. Και να προσπαθούμε να κλείσουμε τις τρύπες στις ανάγκες του Δημοσίου, δημιουργώντας μια πελατειακή σχέση με συγκεκριμένους ανθρώπους.

ΚΟΥΤΡΑΣ: Και οι τρύπες που θα δημιουργηθούν τώρα, πώς θα κλείσουν;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Συγνώμη, να ολοκληρώσω: Όπως και λαμβάνουμε υπόψη, βέβαια, ότι έχουμε πάρει και μια εντολή, ισχυρή εντολή μάλιστα, να επαναφέρουμε τη νομιμότητα σε αυτού του είδους τις καταστάσεις. Ήμασταν απόλυτα δεσμευμένοι προεκλογικά, παρόλο που θα μπορούσαμε να μετρήσουμε τα προεκλογικά οφέλη και τα εκλογικά οφέλη πατώντας σε δύο βάρκες, εμείς όμως από την αρχή είπαμε «τέρμα οι συμβάσεις stage» και με αυτή την αρχή πορευόμαστε.

ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ: Πάλι κάποιοι θα κινδυνεύσουν να μείνουν άνεργοι, όμως.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Μα, οι άνθρωποι αυτοί είναι ούτως ή άλλως, άνεργοι. Απλώς υπήρχε ένας τρόπος να καλύπτεται η ανεργία και ήταν μια ξεκάθαρη μεθόδευση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι γνωστό και το έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως ότι οι υποτιθέμενοι μαθητευόμενοι δεν παρουσιάζονταν ως άνεργοι. Είναι πολύ πιο λογικό και έντιμο να καταγράφεται η πραγματική κατάσταση του χώρου της εργασίας σήμερα στην Ελλάδα, προκειμένου να δούμε και ποια είναι η κατάσταση και τι μέτρα πρέπει να πάρουμε και να τους αντιμετωπίσουμε ως πραγματικά άνεργους.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, είπατε ότι η τελευταία γενιά των stage ήταν παράνομη.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η τελευταία γενιά…

ΣΙΔΕΡΗΣ: Προεκλογικά.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Προεκλογικά. Μάλιστα.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Για να υλοποιηθεί, όμως, κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες υπέγραψαν, έβαλαν την υπογραφή τους γι` αυτό. Θα τους παραπέμψετε στη Δικαιοσύνη, ούτως ώστε να λειτουργήσει παραδειγματικά και οι δημόσιοι υπάλληλοι να μη γίνονται στο μέλλον υποχείρια των πολιτικών προϊσταμένων τους;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Νομίζω ότι δεν είναι θέμα υπηρεσιακών παραγόντων, έτσι όπως το βλέπω εγώ αυτή τη στιγμή. Είναι θέμα μιας πολιτικής βούλησης, μιας πολιτικής ηγεσίας, που έκανε συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Και κάποιοι υπάλληλοι έγιναν επίορκοι.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εάν προκύπτουν ευθύνες σε κάποιους υπαλλήλους, σαφώς και θα ελεγχθούν.

ΚΟΥΤΡΑΣ: Τα κενά που θα δημιουργηθούν τώρα; Υπάρχουν κάποιες υπηρεσίες που λειτουργούν αποκλειστικά με stage. Πώς θα καλυφθούν;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αποκλειστικά, δεν νομίζω ότι υπάρχουν υπηρεσίες που λειτουργούν, αλλά έχω υπόψη μου ότι σε πολλές υπηρεσίες το 1/3 της δύναμης των υπηρετούντων είναι μέσα από προγράμματα stage. Εκεί θα πρέπει να καταγραφούν οι ανάγκες και θα πρέπει να δρομολογηθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες, έτσι ώστε να καλυφθούν αυτά τα κενά με τους νόμιμους τρόπους.

ΚΟΥΚΛΟΥΜΠΕΡΗΣ: Πότε προσδιορίζετε χρονικά την προκήρυξη για την κάλυψη αυτών των θέσεων;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Τώρα είναι άκαιρο. Εγώ δεν μπορώ να σας πω κάτι τέτοιο. Θα πρέπει, πρώτα απ` όλα, να σταματήσουν οι συμβάσεις stage και να καταγραφούν τα κενά.

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Εσείς λέτε ότι ήταν παράνομες οι προσλήψεις. Αυτό το ήξερε και ο κ. Λοβέρδος. Γιατί ζήτησε την κάλυψη την ευρύτερη της κυβέρνησης και ο ίδιος δεν είπε «διαλύω αυτό το Σώμα των παράνομων (δεν ακούγεται)»;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν νομίζω ότι ζήτησε την κάλυψη της κυβέρνησης. Αλλά, όπως γνωρίζετε, το θέμα των stage είναι ένα θέμα που αφορά περισσότερα από ένα Υπουργεία. Ο κ. Λοβέρδος είναι Υπουργός Εργασίας. Τα stage υπάρχουν στο Δημόσιο, συνεπώς υπάρχει συναρμοδιότητα και του Υπουργείου Εσωτερικών. Εν πάση περιπτώσει είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά όλο το φάσμα της Δημόσιας Διοίκησης. Ήταν τόσο απλωμένα τα stage, ώστε δεν υπήρχε Υπουργείο που να μην απασχολεί stage. Άρα, έπρεπε να παρθεί μια πολιτική απόφαση σε συλλογικό επίπεδο και ακριβώς αυτό έγινε. Και μάλιστα, και με την ανακοίνωση της Παρασκευής και με τη σύνθεση Διϋπουργικής Επιτροπής, αυτό φάνηκε.

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Άρα, καλώς το ζήτησε.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η κυβέρνηση έκρινε ότι πρέπει να δρομολογηθεί με αυτό τον τρόπο. Και το έκανε.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Μια διευκρίνιση σε ερώτηση της κ. Πετούρη. Σας ρώτησε για την ΕΡΤ συγκεκριμένα και αφήσατε ανοιχτό τον εάν θα μπει στο ΑΣΕΠ ή όχι. Αν θυμάμαι καλά, είναι κεντρική προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ, όλες οι θέσεις αορίστου χρόνου, χωρίς καμία εξαίρεση, να περνούν από το ΑΣΕΠ.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Νομίζω για σύμβαση ορισμένου χρόνου. Είναι ορισμένου χρόνου. Εγώ είπα ότι θα τηρηθεί η νομιμότητα.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Το έχω σημειώσει: Αλλού ΑΣΕΠ, αλλού όχι .

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εγώ είπα κάτι τέτοιο;

ΑΝΤΥΠΑΣ: Είπατε «όπου υπάρχει ανάγκη να μπει ΑΣΕΠ θα μπει».

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αυτό λέω. Ότι θα τηρηθεί η νομιμότητα. Εάν η νομιμότητα μιλάει για ΑΣΕΠ… Εγώ κράτησα μια επιφύλαξη επειδή είναι πολύ εξειδικευμένη περίπτωση.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε ένα νόμο που μετέτρεψε τις συμβάσεις χωρίς ΑΣΕΠ, από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Θα κάνετε και εσείς το ίδιο ή εσείς θα βάλετε ΑΣΕΠ σύμφωνα με την προεκλογική σας δέσμευση;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Κατ` αρχάς δεν είπα το τι θα κάνουμε εμείς σε συγκεκριμένα ζητήματα. Είπα ότι θα τηρηθεί η νομιμότητα. Είναι μια σύνθετη διαδικασία…

ΑΝΤΥΠΑΣ: Και η διαδικασία του κ. Παυλόπουλου, νόμιμη ήταν.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εγώ έχω τις αμφιβολίες μου. Και είναι άλλο όταν χρησιμοποιείται μια νομιμοφανής διαδικασία για να εξυπηρετηθούν άλλα συμφέροντα και άλλο πράγμα είναι η νομιμότητα. Εμείς θα τηρήσουμε τη νομιμότητα και η γενική μας αρχή είναι ΑΣΕΠ. Τώρα, εάν υπάρχει μια ιδιαίτερη περίπτωση και δεν απαιτείται ΑΣΕΠ, τότε θα τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία.


Οι υπογραμμίσεις δικές μας

Τι έγραψε η "Καθημερινή"

Δύο σύντομα κείμενα του δημοσιογράφου Απόστολου Λακασά, δημοσιεύτηκαν στην Καθημερινή στις 25/10:

ΕΚΚΛΗΣΗ
Σε απόγνωση εργαζόμενοι

«Νιώθεις πολύ... ηλίθιος, όταν κάθε μέρα εδώ και μήνες πηγαίνεις κάθε πρωί στο γραφείο σου, χτυπάς την κάρτα σου, τηρείς το ωράριό σου, κάνεις όλα αυτά για τα οποία σε έχουν προσλάβει και δεν πληρώνεσαι! Η ολιγωρία, η ανικανότητα και η γραφειοκρατία (για να μην σκεφτούμε ακόμη χειρότερα) έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων στην απόγνωση...». Αυτό τονίζει -κατά λέξη- ο κ. Κωνσταντίνος Στοφόρος, πρόεδρος του Συλλόγου Συμβασιούχων του ΙΔΕΚΕ απευθύνοντας έκκληση προς την κ. Αννα Διαμαντοπούλου, να τηρήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις του κράτους, μιας και η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας (που υπέγραψε και την πρόσληψή τους) δεν το έκανε.

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ
Χαμηλά σε έρευνα και διά βίου μάθηση

Πολλή δουλειά περιμένει τους υφυπουργούς που αναλαμβάνουν τις δύο νέες αρμοδιότητες του υπουργείου Παιδείας. Η διά βίου εκπαίδευση περνάει από το υπ. Εργασίας στο Παιδείας και την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου. Ο υφυπουργός Γιάννης Πανάρετος αναλαμβάνει την έρευνα από το υπ. Ανάπτυξης. Και οι δύο υφυπουργοί έχουν δουλειά, αφού η Ελλάδα είναι... πάτος στους συγκεκριμένους τομείς. Η αναλογία των ερευνητών ανά 1.000 εργαζομένους φθάνει στο 3,7, κατατάσσοντας τη χώρα στη 14η θέση μεταξύ των «15» της Ε. Ε. Στη διά βίου μάθηση, η συμμετοχή των Ελλήνων άνω των 25 ετών σε σχετικά προγράμματα είναι 2,1%, φέρνοντας τη χώρα 25η στους «27» της Ε. Ε.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Δημοσίευσαν την επιστολή μας στην Υπουργό Παιδείας

-Ενημέρωση για θέματα των Συμβασιούχων Ι.Δ.ΕΚ.Ε.
http://www.diorismos.gr/Dpages/vima/viewarticle.php?vid=1188

-Συμβασιούχοι σε απόγνωση
http://www.inews.gr/60/symvasiouchoi-se-apognosi.htm

-Επιστολή προς Υπ. Παιδείας
http://dhmoths.blogspot.com/2009/10/blog-post_7329.html

-"Συμβασιούχοι σε απόγνωση..."
http://troktiko.blogspot.com/2009/10/blog-post_3955.html

-Οκτώ μήνες απλήρωτοι...
http://stoforos.blogspot.com/2009/10/8.html

-8 μήνες απλήρωτοι
http://www.diavatirio.net/diavat/news.php?extend.5645

Αν βρείτε και άλλα δημοσιεύματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας με mail: sideke@otenet.gr

Υπηρεσιακές άδειες

Σήμερα καταθέσαμε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΙΔΕΚΕ την ακόλουθη επιστολή:

Θέμα: Συμμετοχή Συμβασιούχων σε Επιτροπές Επιλογής Εκπαιδευτών και Στελεχών Δομών του Ι.Δ.ΕΚ.Ε.

Τον τελευταίο καιρό τα μέλη του Συλλόγου Συμβασιούχων του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. ευρισκόμενα σε άθλια οικονομική κατάσταση (απλήρωτα για περισσότερo από 8 μήνες σε ορισμένες περιπτώσεις) κλήθηκαν να διεκπεραιώσουν την πρωτοκόλληση δεκάδων χιλιάδων αιτήσεων υποψήφιων εκπαιδευτών και στελεχών για τις Δομές του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. Γύρισαν όλη την Ελλάδα μετέχοντας σε Επιτροπές Επιλογής Εκπαιδευτών και Στελεχών Δομών του Ι.Δ.ΕΚ.Ε.
Επιπλέον, απασχολήθηκαν και συνεχίζουν να απασχολούνται πέραν του 8ωρου ωραρίου τους πολλά απογεύματα, μοριοδοτώντας φακέλους και φτιάχνοντας πρακτικά και πίνακες μοριοδότησης.
Ως ελάχιστη ηθική ανταμοιβή για τον ιδιαίτερο ζήλο που επέδειξαν όντας απλήρωτοι και ευρισκόμενοι σε τραγική οικονομική κατάσταση, δουλεύοντας πέραν του ωραρίου τους, ζητάμε:
-Τη χορήγηση ημερών υπηρεσιακής άδειας για τα μέλη του Συλλόγου που χρησιμοποιήθηκαν στις επιτροπές ή εργάσθηκαν για την πρωτοκόλληση αιτήσεων
-Την άμεση πληρωμή των εκκαθαριστικών αποζημιώσεων που υπέβαλλαν.
Παρακαλούμε για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Μιλάμε στο Κόκκινο

Αύριο Παρασκευή, 23/10, στις 9 παρά 10 το πρωί μιλάμε στο ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο 105,5 για τα προβλήματα των Συμβασιούχων του ΙΔΕΚΕ. Είναι καλό να παρέμβει όποιος θέλει, τηλεφωνώντας στο σταθμό, στέλνοντας μήνυμα, fax ή mail...
Τα στοιχεία επικοινωνίας του σταθμού είναι:
Ακούτε live στον υπολογιστή σας στο: http://www.left.gr
Τηλέφωνο: 210.3217777
Fax: 210.3217766
e-mail: info@stokokkino.gr
Επικοινωνία μέσω SMS:
Γράφετε 1055, στη συνέχεια αφήνετε ένα κενό και κατόπιν γράφετε το μήνυμά σας και το στέλνετε στο 54045 (Χρέωση 0,30ευρώ/sms)

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Τι θα γίνει με τους συμβασιούχους;

Από το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα (χωρίς σχόλια)Κόβονται stage - συμβασιούχοι
Η κυβέρνηση βάζει τέλος σε όλα τα προγράμματα. Στο μικροσκόπιο και όλες οι συμβάσεις

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νικολέττα Μουτούση

"...Σκληρές αποφάσεις για χιλιάδες συμβασιούχους πήρε η κυβέρνηση: βάζει φρένο στη βιομηχανία προσλήψεων, με πρώτο βήμα τον τερματισμό όλων των προγραμμάτων stage στο Δημόσιο. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν και όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου, με στόχο και αυτές σταδιακά να καταργηθούν.
Καμία ανανέωση δεν θα γίνει για όσους υπηρετούν μέσω stage, ενώ θα επανεξεταστούν και όσες προσλήψεις έγιναν κατά την προεκλογική περίοδο και εφόσον κριθούν παράτυπες θα ακυρωθούν. «Η απόφασή μας είναι ότι δεν θα υπάρχουν stage στο Δημόσιο», επεσήμανε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, καταγγέλλοντας πως η επιλογή των εργαζομένων γινόταν «μέσα από τα βουλευτικά και κομματικά γραφεία». Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε κανένα εναλλακτικό μέτρο για τους συμβασιούχους που «κόβονται».
Ανάλογη διαβεβαίωση έδωσε προς την ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση. Στην επιβάρυνση του προϋπολογισμού αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς στο σύνολο των ανελαστικών δαπανών περιλαμβάνονται και τα προγράμματα stage και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου. «Θα δούμε ποιες από αυτές είναι αναγκαίες, διότι υπάρχουν και εξόφθαλμες προσλήψεις πελατειακού χαρακτήρα», σημείωσε, ενώ άφησε αιχμές και για απίθανες επιχορηγήσεις σε φορείς με μοναδικό κριτήριο τις εκλογικές περιφέρειες βουλευτών της Ν.Δ.
Μετά την κατάργηση των stage, η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει και τη ρύθμιση που προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση κατά 50% όσων έχουν υπηρετήσει για 24 μήνες και πάνω σε τέτοια προγράμματα. «Εμείς είχαμε αντιδράσει στη Βουλή, ως αντιπολίτευση, με τον νόμο που έφερε και ψήφισε η Ν.Δ., όπου έδινε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μοριοδότησης στους εργαζομένους με stage», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής και υπογράμμισε: «Θα τον αλλάξουμε τον νόμο». Για το θέμα θα υπάρξει διαβούλευση με τη ΓΣΕΕ, εκπροσώπους των stage και άλλους φορείς, προκειμένου να αποφασιστούν οι αλλαγές.
Δεν αποκλείεται πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπάρξει κάποια μέριμνα για όσους stagers έχουν πολυετή προϋπηρεσία, δεδομένου ότι κάποιοι εργάζονταν μέχρι και 5 ή 6 χρόνια, και να προβλεφθεί στη βάση και ορισμένων κοινωνικών κριτηρίων κάποιο μπόνους γι΄ αυτούς.

Προβλήματα
Δεν λείπουν όμως οι περιπτώσεις φορέων όπου οι εργαζόμενοι με stage καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς υπάρχει έλλειψη μόνιμου προσωπικού. Για τον λόγο αυτό εξάλλου εκφράζονται φόβοι πως σε αυτούς τους φορείς- π.χ. νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία- ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα μετά την απομάκρυνση εκατοντάδων stagers και μέχρι να προχωρήσει η κάλυψη των κενών θέσεων. Άμεση κατάργηση των προγραμμάτων stage και στον ιδιωτικό τομέα ζήτησαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ τα χρησιμοποίησαν για πελατειακούς σκοπούς.

«Δεν θέλουμε ακόμη 20.000 ομήρους»

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ σημαίνει και για το πρόγραμμα τοποθέτησης 20.000 ανέργων, που είχε συμφωνηθεί πριν από τις εκλογές μεταξύ της Ένωσης των Δήμων της χώρας (ΚΕΔΚΕ) και του ΟΑΕΔ. Αυτό ανέφερε χθες ο Γ. Ραγκούσης, προκρίνοντας την ανάγκη να υπάρξει μία ενιαία σχέση μόνιμης εργασίας και όχι η δημιουργία νέων γενιών συμβασιούχων. Το πρόγραμμα αυτό είχε πυροδοτήσει αντιδράσεις και από δημάρχους, όταν ο τότε διοικητής του ΟΑΕΔ Γ. Βερναρδάκης είχε επιχειρήσει να μην τεθούν ουσιαστικά κριτήρια για την επιλογή των ανέργων, επιδιώκοντας να χειριστεί με αδιαφανείς διαδικασίες την τοποθέτησή τους στους δήμους.
Παράλληλα, ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε προς την ΠΟΕ- ΟΤΑ πως η κυβέρνηση θα είναι πολύ φειδωλή στην έγκριση συμβάσεων έργου, μέχρι και αυτές να καταργηθούν. «Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτό το φαινόμενο κάθε κυβέρνηση να δημιουργεί μια νέα στρατιά ομήρων», σχολίασε από την πλευρά του και ο πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος, που συμφώνησε με την προώθηση μόνιμης σχέσης εργασίας στο Δημόσιο.
Είναι ενδεικτικό- όπως ανέφερε ο κ. Μπαλασόπουλος- πως μόνο στους δήμους απασχολούνται 50.000 εργαζόμενοι με ευέλικτες μορφές εργασίας, μεταξύ των οποίων 5.000 με συμβάσεις έργου, 8.000 με Stage, 10.000 με καθεστώς μερικής απασχόλησης και οι υπόλοιποι με σύμβαση ορισμένου χρόνου..."

Οι έξι μήνες έγιναν 8, 9...

Για να θυμηθούμε... Χωρίς σχόλια το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας (Τρίτη 14 Ιουλίου 2009):
Εξι μήνες απλήρωτοι στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων
Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα ΚΕΕ (Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων) που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες. Με οικογένεια ή χωρίς, περισσότερα από 1.200 άτομα αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα.
Σύμφωνα με την καταγγελία του συλλόγου εργαζομένων, στα 58 ΚΕΕ που λειτουργούν συνολικά στη χώρα είναι περισσότεροι από 1.200 οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο έργο του ΙΔΕΚΕ που παραμένουν απλήρωτοι λόγω καθυστέρησης ένταξης των ΚΕΕ από το Γ' ΚΠΣ στο ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να εκκρεμεί η εκταμίευση των χρημάτων για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 175 περιφερειακά στελέχη, ωρομίσθιοι καθηγητές, προμηθευτές κ.ά.
Επίσης, οι εργαζόμενοι στα ΚΕΕ διαμαρτύρονται για την απουσία επίσημης ενημέρωσης σχετικά με το πότε θα πληρωθούν και κάνουν λόγο για εμπαιγμό, προειδοποιώντας για πορείες διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις. Ανησυχία εκδηλώνουν επίσης και για τις συμβάσεις κάποιων οι οποίες έληξαν στις 30 Ιουνίου και εκκρεμεί το τι θα γίνει με αυτούς.
«Με δανεικά»
«Ζούμε με δανεικά», σημειώνει ο Γιάννης Δραγούμης, πρόεδρος των εργαζομένων στα ΚΕΕ, κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει και η Αγάπη Κοσμίδου, εργαζόμενη στο ΚΕΕ Θεσσαλονίκης. «Δεν μπορούμε να κανονίσουμε ακόμα και απλά πράγματα, όπως υποχρεώσεις ενοικίων και καθημερινές ανάγκες. Στο σπίτι μου πλέον τα βγάζουμε πέρα με τον μισθό του συζύγου και τη βοήθεια των γονιών. Ευτυχώς, δεν έχω ακόμα παιδιά γιατί θα ήταν ακόμα πιο δύσκολα, τα δάνεια όμως τρέχουν. Οσο για διακοπές, τις ξεχνάμε για την ώρα». Η κατάσταση λίγο-πολύ ίδια για όλους, αναφέρει και ο Θεόδωρος Παντελές, εργαζόμενος στο ΚΕΕ Αρκαδίας. «Εννοείται ότι υπάρχει πρόβλημα και στη δική μου οικογένεια, άλλοι όμως έχουν μεγαλύτερα προβλήματα με στεγαστικά δάνεια ή ακόμα και με προβλήματα υγείας που δυσχεραίνουν την κατάσταση. Και δυστυχώς δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση για το θέμα μας».
Υποσχέσεις
Θέμα ημερών πλέον είναι η πληρωμή των εργαζομένων, σε πρώτη τουλάχιστον φάση, σύμφωνα με τον κ. Καρλαύτη, πρόεδρο του Δ.Σ. του ΙΔΕΚΕ. Οπως διαβεβαίωσε ο κ.Καρλαύτης, το ΙΔΕΚΕ έχει κάνει αίτηση για 9 εκατ. ευρώ για λογαριασμό των ΣΔΕ και μέσω αυτού του ποσού θα καλυφθεί και ένα μέρος των αποζημιώσεων των εργαζομένων στα ΚΕΕ αλλά και άλλων έργων του ΙΔΕΚΕ. «Το υπουργείο Οικονομίας έχει δεσμευτεί ότι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου θα καταθέσει τα χρήματα στο ΥΠΕΠΘ, προκειμένου να αρχίσουν οι πληρωμές». Οσο για τις συμβάσεις που έληξαν, συμπληρώνει: «Είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο γίνονται νέες προκηρύξεις, έτσι θα γίνει και με αυτές τις θέσεις. Αλλάξαμε επίσης τον τρόπο μοριοδότησης, με στόχο να ανεβάσουμε την ποιότητα, που ήδη υπάρχει, αλλά και να δοθούν ευκαιρίες εργασίας και σε νέα παιδιά».

ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΚΚΟΥΛΑ

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Επιστολή του Συλλόγου Συμβασιούχων Ι.Δ.ΕΚ.Ε. στην Υπουργό Παιδείας

Κυρία Υπουργέ,

Ως Σύλλογος Συμβασιούχων του Ι.Δ.ΕΚ.Ε., θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας. Το γεγονός της προηγούμενης εποικοδομητικής θητείας σας στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (29/6/1987-8/9/1988) σας επιτρέπει να γνωρίζετε ενδελεχώς τις υπηρεσίες και το έργο του Ι.Δ.ΕΚ.Ε.

Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει επιτευχθεί αξιοσημείωτη πρόοδος στα θέματα της Δια Βίου Μάθησης, καθιστώντας την Ελλάδα παράδειγμα για τις όμορες βαλκανικές χώρες. Στην εξέλιξη αυτή, αποφασιστική είναι η συμβολή του Ι.Δ.ΕΚ.Ε., μέσω των προγραμμάτων του οποίου έχουν επιμορφωθεί περισσότερο από ένα εκατομμύριο άτομα. Οι υπηρεσίες εκπαίδευσης που παρέχει ο φορέας μας, ανταποκρίνονται σε πολλαπλές, καίριες ανάγκες των πολιτών –διαφορετικών φύλων, ηλικιών και εθνικοτήτων– στοιχείο που αντανακλάται στα υψηλά ετήσια ποσοστά αύξησης του αριθμού των εκπαιδευομένων.

Συγκεκριμένα, στην Επικράτεια λειτουργούν οι ακόλουθες Δομές εκπαίδευσης, οι οποίες στελεχώνονται από τους/τις συμβασιούχους του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. –Ομάδες Έργου, Περιφερειακά Στελέχη και ωρομίσθιοι/ες εκπαιδευτές/τριες:

-Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) με 57 σχολεία και 60 παραρτήματα
-Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) με 58 παραρτήματα
-Σχολές Γονέων με 58 παραρτήματα
-Εκπαίδευση Μεταναστών στην Ελληνική Γλώσσα, την Ιστορία και τον Πολιτισμό - «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» με 58 παραρτήματα
-Εκπαίδευση Ενηλίκων Νέες Τεχνολογίες – «ΉΡΩΝ 2» με 58 παραρτήματα
-Κέντρο Δια Βίου Μάθησης από Απόσταση (ΚΕ.Δ.Β.Μ.ΑΠ.) με 27 κόμβους
-Εκπαίδευση Εκπαιδευτών και Στελεχών Δια Βίου Μάθησης με 16 Περιφερειακά Στελέχη
-Εθελοντισμός: Διαχείριση Κινδύνων, Κρίσεων & Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών.

Παρά την ουσιαστική συνεισφορά τους στην υλοποίηση των παραπάνω δράσεων, οι συμβασιούχοι έργου του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. δεν έχουν τύχει της αναμενόμενης αναγνώρισης της προσφοράς τους.

Ενδεικτικά, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

-Υπάρχει πολύμηνη (σε μερικές περιπτώσεις εγγίζει τους 8 μήνες) καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων μας και των δώρων-επιδομάτων που δικαιούμαστε, με συνέπεια να έχουμε έρθει σε απελπιστική κατάσταση ως προς την ικανοποίηση ακόμη και των βασικών-βιοτικών μας αναγκών. Είναι για μας επιτακτική ανάγκη η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας, καθώς και η εξασφάλιση της ομαλής ροής των επόμενων χρηματοδοτήσεων.

-Η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στη Δια Βίου Εκπαίδευση, τόσο για τα Στελέχη που εργάζονται στο Ι.Δ.ΕΚ.Ε. -κεντρικά και περιφερειακά- όσο και για τους/τις Εκπαιδευτές/τριες Ενηλίκων, μειώθηκε αναίτια από την προηγούμενη διοίκηση (αποφάσεις υπ’ αριθ. 2424/11-6-2009 και 2425/11-6-2009 του Γεν. Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης). Οι αποφάσεις αυτές συνιστούν υποβάθμιση της Δια Βίου Εκπαίδευσης από τον κατ’ εξοχήν φορέα υλοποίησής της. Παράλληλα, απαξιώνουν την ειδική εκπαίδευση και εμπειρία των εργαζομένων του Ι.Δ.ΕΚ.Ε., ενώ γιγαντώνουν ανώφελα τη μοριοδότηση της εμπειρίας στην Τυπική Εκπαίδευση, μη λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της Δια Βίου Μάθησης και την ανάγκη εξειδίκευσης σε αυτή.

-Παρά το γεγονός ότι βάσει του Ν. 3369/6-7-2009 τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) και οι Σχολές Γονέων ορίζονται ως Δομές του Ι.Δ.ΕΚ.Ε της Γ.Γ.Δ.Β.Μ., αυτά δεν έχουν ακόμη θεσμοθετηθεί. Προς την κατεύθυνση της θεσμοθέτησης των Κ.Ε.Ε., μάλιστα, συνηγορεί σχετική παρατήρηση της ΕΔΕΛ του Υπουργείου Οικονομικών (2005). Η απασχόληση δε προσωπικού με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, τόσο κεντρικά όσο και περιφερειακά στα Κ.Ε.Ε, επιτείνει την ανάγκη συμμόρφωσης στην παραπάνω παρατήρηση.

Λαμβάνοντας υπόψη τα προηγούμενα και σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 14ης Οκτωβρίου 2009, οι συμβασιούχοι του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. διεκδικούμε όσα δικαιούμαστε:

-Την άμεση και ομαλή καταβολή των δεδουλευμένων μας
-Την αναγνώριση της εξειδίκευσής μας στη Δια Βίου Μάθηση
-Την εξασφάλιση του εργασιακού μας καθεστώτος και τη μελλοντική μας εξέλιξη στο Ι.Δ.ΕΚ.Ε.

Η αναγνώριση της σημασίας της Δια Βίου Μάθησης και η έμφαση που αποδίδεται σε αυτή, όπως φανερώνει η νέα ονομασία του Υπουργείου, μας δημιούργησε συναισθήματα ικανοποίησης και αισιοδοξίας για την ανάληψη έμπρακτων πρωτοβουλιών με στόχο τη διεύρυνση και ενίσχυση της Δια Βίου Μάθησης. Στο πλαίσιο αυτό προσδοκούμε την εξέταση των θεμάτων μας και την αποτελεσματική διευθέτησή τους.

Ο Σύλλογός μας, μέσω του Δ.Σ., επιθυμεί να συναντηθεί μαζί σας, προκειμένου να συζητήσουμε όσα αναφέρθηκαν παραπάνω.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή και τη διαθεσιμότητά σας.

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Σύντομα κοντά σας

Από σήμερα ξεκινά το ταξίδι του ιστότοπου των Συμβασιούχων του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Η δική σας συμβολή είναι απαραίτητη!